יער בגין והתחברות ליער עמינדב

ששש

New member
יער בגין והתחברות ליער עמינדב

בעקבות חוסר בהירות במיוחד עקב אי התאמה בין מפות קק"ל למפות סמ"ש, שתי שאלות: 1. האם יש דרך העבירה ונוחה לרכב רך מיער בגין ליער עמינדב? 2. אם כן, האם דרך זו מתחברת בהמשך לרשת הדרכים של יער עמינדב? אם אפשר מה הסימון שלה בשטח? (או אם תואם, גם במפה) תודה.

ששש

New member
מנצל"ש שאלה על הצפון

איזה מסלול מתאים יותר לימים חמים מבחינת צל...ממקורות הבניאס למפל או נחל עיון המסלול המלא?

נחל חרמון - בניאס מתאים יותר

הנחל זורם כל השנה, ולאורכו יש יער גדות מפותח, יחד עם נטיעות אקליפטוסים וצפצפה מכסיפה. יש אומנם קטע הליכה מחוץ לרצועת יער הגדות (בין הגשר שאחרי בריכת הקצינים ההרוסה ובין הגשר שליד המפל), אך לא ארוך. בנחל עיון, חלק גדול מהמסלול הוא מחוץ לנחל, וכמו כן אין אותו שפע של צמחייה הנותנת צל (אני מניח שבעיקר בגלל משטר שאיבת המים הקיצי מהנחל הנמשך עשרות שנים). חוץ מזה, לגבי נחל עיון חשוב לברר עם רט"ג מה מצב הזרימה לפני שנכנסים לשם, ייתכן שהמסלול כבר יבש.

ששש

New member
כך חשבתי ,תודה עמית!

ואגב, מה הכוונה בבריכה ההרוסה? לא אמורים (לפי הכתוב) לגדל שם משהו?

קיר הבריכה נפרץ בידי רט"ג

אני לא מכיר את כל הסיפור, ממה שהבנתי כיום הבריכה משמשת כאתר רבייה לדגים של הבניאס, בעבר זו היתה בריכה נהדרת לשחייה אלא שכיום הרחצה אסורה, ולאחר פריצת הקיר מפלס המים גם לא מאפשר שחייה.

ששש

New member
אוקי ,אני זוכר שדובר על כך

תגיד מה עניין הלא לשחות הזה? כל כך חשוב דווקא שם לגדל את הדגים האלה? (או שאני פותח כאן תיבת פנדורה ממוחזרת?)

אני מניח שבעיקר ענייני בטיחות

נראה לי שקודם כל פרצו את קיר הבריכה, ואז גם התאפשר מעבר חופשי של הדגים למקום, אבל אני מודה שהספקתי לשחות שם רק פעם אחת לפני שנהרסה הבריכה, וזה היה ב- 1989 (השחייה) - כך שאני לא בדיוק מכיר את המקום כפי שהיה בעבר...

פותח תפר בלב ../images/Emo14.gif

בקיצור כסת"ח הכי שיש... הבאתי פעם את הסיפור הזה מזווית אישית כואבת
(ולא אחזור עליו). האחראים לפשע הזה היו רשות-הטבע (טרום רט"ג). בתחילה ניסו לגדל שם דובי-קוטב, עכשיו סוח'תאם מגדלים כיסויים.

ששש

New member
ומה עם שאלות היערות? ../images/Emo101.gif

אין כאן יערן בפורום?

הייתה דרך כזאת.

עברה על נחל רפאים בגשר לכיוון עין קובי- סימון ירוק של קק"ל,חופף לשביל-ישראל. בעקבות עבודות הרכבת ופתיחת הקו בנחל רפאים כדאי לברר עם קק"ל(טלפונית). לא יודע מה מצב הדרך כעת.

לבנדר22

New member
מה הבעיה עם בגין - עמינדב, נמק!

אני מהאיזור , לא קלטתי מה בדיוק הבעיה ?

batam1

New member
דרך לרכב רך

למיטב ידיעתי, הגשר על נחל רפאים נהרס במסגרת עבודות התשתית לרכבת. יש צורך לעשות סיבוב דרך בר גיורא או דרך כביש המנהרות.

למעלה