ימי מחלת עובד

• פותח הנושא saky
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

saky

New member
ימי מחלת עובד

ימי מחלת עובד
שלום אני עובדת במשרד לתכנון כבישים והשכר שלי מורכב מרכיב שכר יסוד (80%) ומרכיב הנקרא "עידוד אי העדרות"(20%)-למשל 1000 ש"ח. כאשר אני לא מחסירה עקב מחלה שום יום ניתן לי כל הסכום של "האי העדרות". אבל כאשר אני מחסירה עקב מחלה או מחלת ילד מורידים מרכיב זה את: 1000:ימי העבודה בחודש 22 = 45 שח ליום מחלה. (ז"א יחס של 1:1) הבוס שלי החליט שאני מחסירה הרבה ולכן היחס שמורידים לי כעת הוא פי 4 (ז"א 4:1)-45*4=180 ש"ח לכל יום מחלה לדוגמא.חוץ מזה שבשנת 2005 החסרתי רק 13 יום (כולל מחלת ילד) ואם איני טועה לפי החוק מקובל 18 ימי מחלה בשנה לעובד. אבקש את התיחסותכם-האם חוקי???? תודה

שיר ורד

New member
תמריץ אי העדרות

ימי מחלת עובד
שלום אני עובדת במשרד לתכנון כבישים והשכר שלי מורכב מרכיב שכר יסוד (80%) ומרכיב הנקרא "עידוד אי העדרות"(20%)-למשל 1000 ש"ח. כאשר אני לא מחסירה עקב מחלה שום יום ניתן לי כל הסכום של "האי העדרות". אבל כאשר אני מחסירה עקב מחלה או מחלת ילד מורידים מרכיב זה את: 1000:ימי העבודה בחודש 22 = 45 שח ליום מחלה. (ז"א יחס של 1:1) הבוס שלי החליט שאני מחסירה הרבה ולכן היחס שמורידים לי כעת הוא פי 4 (ז"א 4:1)-45*4=180 ש"ח לכל יום מחלה לדוגמא.חוץ מזה שבשנת 2005 החסרתי רק 13 יום (כולל מחלת ילד) ואם איני טועה לפי החוק מקובל 18 ימי מחלה בשנה לעובד. אבקש את התיחסותכם-האם חוקי???? תודה
תמריץ אי העדרות
המעביד רשאי לתת תוספת שכר המותנית באי העדרות ולקבוע אפילו שגם בגלל העדרות של יום אחד בחודש, תבוטל התוספת. אבל, שינוי הכללים תוך כדי תקופת עבודתו של העובד , ללא הסכמת העובד מהווה הרעת תנאים ואם היא מהותית, מאפשרת לעובד להתפטר ולקבל פצויים (אם תחליטי ללכת בכוון זה, תצייני זאת, כדי לזהות האם זה המצב וכדי שלא תפספסי זכויות). נקודה נוספת, אם השינוי לרעה הוא רק לגביך וליתר העובדים ממשיכים לנכות לפי הכללים הישנים, וסיבות ההעדרותך קשורות לרוב להיותך אשה, אם או בהריון, ניתן להגיש תביעה כנגד המעסיק בגין הפליה בלתי חוקית. אין קשר בין זכות העבוד לימי מחלה לבין רכיב זה, גם עובד שאין לו יתרת ימי מחלה ובגין העדרותו ינוכה יום עבודה משכרו, רשאי המעסיק לבצע ניכוי מרכיב אי ההעדרות. זה כנראה לא יהיה חוקי, כאשר שכר היסוד נמוך משכר המינימום, או כאשר ריכב אי ההעדרות יהיה אחוז גבוה מהשכר (למשל 50%).

מצב
הנושא נעול.
למעלה