אם יש לך אישור רפואי מרופא -ימי מחלה
שלום, בחודש האחרון נעדרתי מהעבודה יום אחד בשבוע במשך שלושה שבועות, בגלל טיפול רפואי שאני מקבלת. האם אפשר לחשב את זה על חשבון ימי מחלה שאני זכאית (18 ימים בשנה)? במשך שלוש שנים האחרונות לא ניצלתי אף לא יום אחד של מחלה.
נראה לי שיש צורך בתיקון חקיקהאם יש לך אישור רפואי מרופא -
בהחלט כן. שימי לב, עפ"י חוק, המעסיק לא צריך לשלם לעובד על יום מחלה ראשון. התשלום הוא רק מיום המחלה השני. חלק מהמעסיקים במשק מיטיבים עם הקבוע בחוק ומשלמים לעובדים על ימי מחלה החל מהיום הראשון אבל זו לא חובה. לכן, יתכן, שגם אם תספקי את האישור לא תראי את זה בשכר וסתם ינוכה לך יום מחלה מהמכסה שצברת.
רגע... מנוכה יום המחלה?אם יש לך אישור רפואי מרופא -
בהחלט כן. שימי לב, עפ"י חוק, המעסיק לא צריך לשלם לעובד על יום מחלה ראשון. התשלום הוא רק מיום המחלה השני. חלק מהמעסיקים במשק מיטיבים עם הקבוע בחוק ומשלמים לעובדים על ימי מחלה החל מהיום הראשון אבל זו לא חובה. לכן, יתכן, שגם אם תספקי את האישור לא תראי את זה בשכר וסתם ינוכה לך יום מחלה מהמכסה שצברת.
תודה על התגובה...אם יש לך אישור רפואי מרופא -
חוק ימי מחלה - הסבר כללי :תודה על התגובה...
אבל זה לא שלושה ימים רצופים. נעדרתי יום אחד בשבוע במשך שלושה שבועות. לפי החוק, יום וחצי אני זכאית להיעדר, נכון? זאת אומרת, במקרה הגרוע, הם רציכים להוריד לי רק יום וחצי?
עוד שאלה קטנה ומשמעותיתחוק ימי מחלה - הסבר כללי :
החוק מזכה כל עובד ב-18 ימי מחלה בשנה, 1.5 ימי מחלה בכל חודש. עובד במהלך שנות עבודתו רשאי לצבור עד 90 ימי מחלה. תשלום על ימי מחלה עפ"י חוק יהיה כדלקמן: על יום המחלה הראשון - אין תשלום (גם אם מדובר ביום אחד בלבד של מחלה). על היום השני והשלישי של המחלה העובד זכאי ל-37.5% משכרו. החל מיום המחלה הרביעי והלאה - 75% מהשכר. ימי המחלה צריכים להיות ברצף בכדי שהעובד יהיה זכאי לתשלום. כאשר עובד יוצא ליום מחלה אחד הוא איננו זכאי לתשלום גם אם היציאה לחופשת מחלה נובעת מאותה סיבה והיא בהפרש של שבוע בכל פעם. שימי לב, זוהי ההגדרקה בחוק! מעסיק לא חייב לתת יותר מזה אבל מקומות עבודה רבים במשק מיטיבים עם העובדים ומשלמים החל מהיום הראשון. אני מסכימה עם שיר שבחוק יש בעיה ויש מקום להוספת חריגים על הכלל. מצרפת קישור עם הסבר נוסף על ימי מחלה.
כןעוד שאלה קטנה ומשמעותית
אך לא ענית אם היום הראשון מוריד ממכסת ימי המחלה הצבורים על אף שלא מקבלים עליו תשלום....
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.