ימי חופש- לפדות בכסף או לממש ?

מצב
הנושא נעול.

myMic

New member

אני עומדת להתפטר ממקום עבודתי הממשלתי ולהיות עצמאית. לרשותי עומדים כ- 85 ימי חופש. ניתנה לי האפשרות לנצל את ימי החופש (כ- 3-4 חודשים) או לפדות אותם או את חלקם (מה שימוסה כמובן.... ). שאלתי- האם יש נוסחה כלשהיא הנותנת את המענה הכלכלי של מה יותר משתלם- לפדות או לממש את ימי החופש (בהתחשב במס). מהם השיקולים שעליי לשקול - תודה

שיר ורד

New member
שיקולי המס הם משניים

אני עומדת להתפטר ממקום עבודתי הממשלתי ולהיות עצמאית. לרשותי עומדים כ- 85 ימי חופש. ניתנה לי האפשרות לנצל את ימי החופש (כ- 3-4 חודשים) או לפדות אותם או את חלקם (מה שימוסה כמובן.... ). שאלתי- האם יש נוסחה כלשהיא הנותנת את המענה הכלכלי של מה יותר משתלם- לפדות או לממש את ימי החופש (בהתחשב במס). מהם השיקולים שעליי לשקול - תודה
שיקולי המס הם משניים
השאלה העיקרית שאת צריכה לשאות את עצמך היא האם את זקוקה/רוצה לצאת לחופש או לחילופין זקוקה/רוצה בעוד כסף. בתקופת החופשה אסור לך לעבוד, גם לא כעצמאית (אם תופסים שעבדת המעסיק רשאי לא לשלם על החופש). מבחינת מס הכנסה, כל עוד תקופת החופשה תהיה באותה שנת מס שבה אמור להיות הפדיון אין למעשה הבדל. מס הכנסה מחושב שנתית, כך שאותה הכנסה תחושב בסופו של דבר בשני המקרים . במקרה של פדיון חופשה, יתכן ותצטרכי להגיש דו"ח שנתי לקבלת החזר בגין מס הכנסה גבוה שנגבה במקור. אך אם תהפכי לעצמאית, תעשי זאת בכל מקרה. לעומת זאת, לא משלמים ביטוח לאומי ודמי בריאות על פדיון חופשה בסיום יחסי עובד מעביד. אך כן משלמים מיסים אלו כאשר יוצאים לחופשה בתשלום. כנגד, תקופה בה את יוצאת לחופשה שנתית, מזכה אותך בכל ההטבות הוסציאליות (כולל ימי חופשה נוספים). בפדיון חופשה לא משולמות הטבות סוציאליות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה