ימי חופש בעת התפטרות מהעבודה

מצב
הנושא נעול.

lirantal

New member

אז ככה, אני שוקל לעזוב עבודה אחרי 8 חודשים שעליה חתמתי על חוזה של שנה בהתחייבות - כלומר שבירת חוזה (שעליו אני צריך לשלם בין 1000-2000 ש"ח לחברה כרשום בחוזה), כאשר לא לקחתי אף יום חופש. השאלה שלי - יש אפשרות, גם כאשר אני מתפטר ושובר את החוזה לפדות את הימי חופש האלה בכסף? אני יודע שזה אפשרי פשוט לא יודע לגבי החוקים- אחרי שנה עבודה, לפני, אם אני לא מתפטר וכו'... תודה

שיר ורד

New member
בסיום יחסי עובד מעביד

אז ככה, אני שוקל לעזוב עבודה אחרי 8 חודשים שעליה חתמתי על חוזה של שנה בהתחייבות - כלומר שבירת חוזה (שעליו אני צריך לשלם בין 1000-2000 ש"ח לחברה כרשום בחוזה), כאשר לא לקחתי אף יום חופש. השאלה שלי - יש אפשרות, גם כאשר אני מתפטר ושובר את החוזה לפדות את הימי חופש האלה בכסף? אני יודע שזה אפשרי פשוט לא יודע לגבי החוקים- אחרי שנה עבודה, לפני, אם אני לא מתפטר וכו'... תודה
בסיום יחסי עובד מעביד
מחויב המעביד לפדות בכסף ימי חופשה שלא נוצלו.

lirantal

New member
אהה

לא.
בדיוק כפי שכתבתי. מצטער אם אינך מבין, אבל זו כנראה אשמת המורה שילמדה אותך עברית.
אהה
פשוט לא נראה לי הגיוני זה הכל. בכל מקרה, עדיין לא התפטרתי. יש עוד ימים ואני שוקל... יש לי אפשרות עכשיו, לפני הפיטורים לפדות את הימי חופשה בכסף או לא?

שיר ורד

New member
בדרך כלל לא

אהה
פשוט לא נראה לי הגיוני זה הכל. בכל מקרה, עדיין לא התפטרתי. יש עוד ימים ואני שוקל... יש לי אפשרות עכשיו, לפני הפיטורים לפדות את הימי חופשה בכסף או לא?
בדרך כלל לא
החוק מחייב פדיון חופשה, רק בסיום יחסי עובד מעביד. ישנם מעסיקים המאפשרים לפדות חלק מחופשה צבורה ארוכה וישנם אפילו כאלו שפודים באופן אוטומטי יתרות חופשה מעל מקסימום שהוגדר במקום העבודה, אבל אי אפשר לחייב מעסיק שלא פודה חופשה מיוזמתו לעשות זאת על פי דרישת העובד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה