ימי חופשה

lirandr

New member
ימי חופשה

שלום, אני עובד כתומך טכני בחסרת אינטרנט קטנה, שם אני עובד כבר כ7 חודשים. שמתי לב כי אינני מקבל ימי מחלה או ימי חופשה, לפחות אלה אינם מופיעים בתלוש, ונמצאים תמיד על 0.0 חשוב לציין, כי הנני עובד שעתי, ועובד 4 משמרות בשבוע. האם העניין תקין ? או שאני זכאי לימי מחלה וחופשה ?

מדון

New member
יש להודיע למעביד כי התלוש לא נכון

ולא לפי חוק הגנת השכר ותרצביעה על הנקודות שצינתה ולפי דרישה זו בחודש הבא יד לדרוש ליהיה תקון בתלוש

מדון

New member
יש לזה משמעות כי החוק קבע שזה יופיע בתלוש

השכר כמו כן העובד זכותו לדעת כמה ימי חופשה צבר שלא ייהיה צבירה מעבר למותר וימי מחלה שידע כמה ימי מחלה יש לו כאשר נפל למישכב וידע כמה ימים עומדים לזכותו זו הוראה בחוק

צבירה, ניצול זכויות ותלוש שכר

זכויותיך לפי חוקי העבודה השונים נקבעות לפי תקופת עבודתך ולא נקבעות לפי הרישום בתלוש. לפיכך, אם עבדת, צברת לזכותך ימי מחלה וימי חופשה בתשלום. על מנת להקל עליך, כעובד, וגם למעסיק, לעקוב אחרי צבירת זכויות אלה וניצולן, נקבע בחוק כי על המעסיק לנהל רישום משלו ומעקב אחר צבירה וניצול של זכויות העובדים, וכן כי במסגרת התלוש עליו לפרט את מצב הזכויות (ניצול ויתרה). לפיכך, תלוש השכר אמור לשקף את מצב זכויותיך - חופשה, מחלה וכו' ולכן אם הרישום בתלוש אינו נכון או עומד על "0" עליך להודיע על כך למעסיק. אם למרות התראתך המעסיק אינו פועל לתיקון העניין, אתה רשאי להתלונן עליו במשרד התמ"ת (אפשר גם בעילום שם). המדובר בהפרת החוק שהיא מבחינת המעסיק גם עבירה פלילית. ואם יהיו חילוקי דעות שיגיעו לבית הדין לעבודה, דע לך, כי בדרך כלל, תלוש שכר הוא ראיה לתנאי העבודה, ניצול וצבירה של זכויות, אולם אם תוכל להראות שגילית טעות, פנית למעסיק ובכל זאת העניין לא תוקן ויש טעות ברישום בתלוש, הרי שיקבלו את גרסתך ולא את מה שנכתב בתלוש.

למעלה