מדגיש: מחוץ לשמורה
עמית הוא היחיד שהתייחס לעניין, והיו גם תשובות אחרות שהסתפקו ב"כל מקום". חשוב להדגיש כי
אסור ללון בשמורות טבע ובגנים לאומיים. אמנם בצפון זה לא בעייתי כמו בדרום, ובכלזאת, חשוב לשים על כך את הדגש. הכל למען השמורה, האוכלוסייה הקבועה שבה ו-500 השקלים האהובים שנחים כרגע לבטח בארנקך. אני, אישית, ממליץ לשקול גם את האופציה של לינה בתוך תחומי ישוב (רצוי מושב או קיבוץ ולא עיר). מספק תחושה של ביטחון, אם כי יש מטיילים שרואים בכך בחירה "לא טיולית".
אוכל: מצטרף להמלצות הקודמות (סאקרה, איפה היית עם היעילות הזו לפני ש"י?).
אני לא רואה כל פסול באורז ובקטניות (דווקא מאורז ומפתיתים, למשל, אפשר להוציא יותר אנרגיה מאשר מפסטה). הגיוון בתחום הפחמימות הוא תנאי הכרחי, אבל בטיול כשלך, שצפוי לארוך ימים ספורים, יתכן שלא יהיה בכך צורך מהותי.
קופסאות שימורים: חסוך את זה מעצמך, חבל על הגב. ובכל זאת, לא לשכוח להביא פותחן (מותר לך להצטייד באיזה שעועית לבנה או אפונת-גינה-וגזר בצרכנייה ולבשל אותם יחד עם האורז).
תבלינים: בנוסף לפלפל, המלח והסוכר (סוכרזית? לא רואה הבדל משמעותי) הפופולריים, לא לשכוח בצל, וכל חומרי טעם וריח אחרים שקולעים לטעמך. פירות וירקות טריים: לקנות ולאכול מיד, לא לסחוב איתך. אלא אם התרמיל שלך ממש קל, ואז אין שום בעיה.
שמן לטיגון, בישול ותיבול סלט -
חשוב מאוד, לאנשים יש נטייה לשכוח.
פק"ל תה-קפה: מוזר שאיש לא ציין את זה עד עכשיו, אבל חלק אינטגרלי מהחוויה בטיול, כולל כוס/ות; כפית; סוכר; תיונים; קפה; נענע/מרווה/לימונית/לואיזה/אחר; אין צורך בפינג'אן - יש סיר.
אם אתה מתמצא, אפשר גם לאסוף בשטח עשבי תיבול, כמו גם זעתר (אזוב), גרגיר נחלים וכיו"ב.
מים: הרבה. חם
. לקחת בחשבון בישולים. לא לשכוח לחזור לכאן אחרי הטיול ולספר איך היה! תהנה! והכי חשוב: בטיחות...