ילד שפוחד לטעות.

limori

New member
ילד שפוחד לטעות.

אתמול הינו באסיפת הורים והגננת אמרה שרואי פוחד לטעות. הוא שואל כל דבר 10 פעמים, הוא רוצה להיות בטוח ב 100 אחוז שזה מה שבקשו ממנו, הוא רוצה להיות בטוח ב 100% שעכשיו אפשר לצאת לשחק בחוץ. הוא שואל כל הזמן: אפשר? אפשר? זה בסדר?.... הוא לא מוכן לתת הזדמנות אחת ולו הקטנה ביותר שהגננת תגיד לו רואי טעית או רואי לא, או רואי עכשיו זה לא הזמן וכו.... הוא פשוט מנסה כל הזמן להיות הכי בסדר. היא ביקשה מאיתנו לאפשר לו לטעות להגיד לו שזה בסדר לטעות ושבכל פעם שהוא טועה להגיד שאנחנו מאד אוהבים אותו. להגיד לכם את האמת - מעולם לא שמתי לב לעובדה שהילד שלי פוחד לטעות. אני יודעת שהוא פרפקציוניסט ואני יודעת שהוא אוהב לעשות הכל בצורה הטובה ביותר, אבל אף פעם לא שמתי לב לעובדה שהוא פוחד לטעות. מה דעתכן? האם עלי לעשות משהו? מעולם לא כעסתי או הערתי כשהוא טעה. ויכול להיות שרק בגן הוא פוחד לטעות אך השאלה איך משפרים אם בכלל? תודה לימור אני

לאה_מ

New member
למה את רוצה לתקן משהו?

רק כי הגננת אמרה, זו עדיין לא סיבה. אם את מרגישה שלרואי יש קושי מסויים, אז בסדר, כדאי באמת לחשוב איך להתמודד עם זה, אבל אם לא נראה לך שיש בעיה (כלומר, או שלא נראה לך שהתופעה הזו קיימת אצל רואי בנסיבות אחרות - ואז, אגב, אולי זו אינדיקציה לאיזו בעיה בגן - או שאת מבינה על מה היא מדברת, אבל לא נראה לך שזה יוצר לרואי איזשהו קושי), אז אני בעד לעזוב את זה. מה שאני מנסה לומר הוא - תחשבי על מה שהיא אמרה, תסתכלי על רואי שוב במשקפיים האלה. אם את רואה בעיה - נדבר שוב. אם לא - אין מה לשפר, לא?

limori

New member
לאה אני אבדוק את זה השבוע

אני אסתכל "במשקפיים"..... אסתכל ואבדוק. לי זה ממש חדש.

דסי אשר

New member
לימורי, אני מאד מסכימה

למה שלאה כתבה ומחזקת את הנקודה שציינה, שאם את לא רואה תופעת התנהגות כזו בבית, כנראה שהיא קשורה לאיזו דינמיקה בגן. כן, זהית שהוא פרפקציוניסט. יש הרבה כאלה, אני לא כזו, ואני שמחה שלא. אבל אם זה לא מפריע לו בבית, וגם לך לא, אז כנראה משהו מאיך שהגיבו בגן, מהאווירה הכללית, ולאו דווקא מהגישה האישית אליו, מביאים אותו לשאול כמה פעמים. אפשרות נוספת, שבכלל לא קשורה ל"אבחנת הפרפקציוניזם" היא, שאולי זו דרך של רואי לקבל עוד תשומת לב מהגננת, ע"י כך ששואל כמה פעמים, מותר?, זה בסדר? לעשות כך?. אולי הוא מזהה שבגן הזה מאד חשוב להיות בסדר? אולי מצא דרך מקורית ל"תשומת"?. לא לנושא זה, אלא לנושא שבקשת :חומר רקע על טיפול בהרטבה בשיטה ההתנהגותית קוגניטיבית: דיברתי הבוקר עם ד"ר תמי רונן, אחת המומחיות בנושא בארץ, נתכתתב במייל והיא תתן לי שמות של ספרים באנגלית שכתבה בנושא. אם הספרים בעברית עדיין נמצאים בשוק, היא תתן לי גם אותם, ומי שירצה יוכל לקרוא. דסי דסי

limori

New member
נהפוכו!!!!! ../images/Emo8.gif

אני ממש לא כזאת אני רחוקה להיות פרפקציוניסטית. אני מאד אוהבת לעשות מה שנאי רוצה למרות שזה בניגוד למה שמבקשים ודורשים ממני.... שובבה גדולה אבל במחשבה שניה אני חושבת שדיויד מאד פרפקציוניסט וממושמע, דיויד הוא איש החוקים!!!!! .... איך לא חשבתי על זה שאולי בעצם הוא ירש זאת בגנים

רגע, לשאול כל דבר 10 פעמים

זה לאו דווקא מעיד על פחד מטעות. יש אפשרויות נוספות - אולי הוא רוצה תשומת לב? אולי הוא חושב שזאת הדרך לתקשר איתה? אולי הוא נהנה לשמוע את התשובות? אולי הוא רוצה לעצבן אותה?
אולי היא מתבלבלת בין הפרפקציוניזם שלו לבין זה? וקראתי איפשהו שילדים מתמודדים עם הדברים שהם הכי מפחדים מהם, אם רק מאפשרים להם.

למעלה