ילד קטן (עם עורלה) הולך לגן

ילד קטן (עם עורלה) הולך לגן

החודש שלחתי את בני הקטן לגן לראשונה (בן שנתיים+). התחבטתי אם ומתי לספר לגננת על היותו לא נימול. מצד אחד זה לא סוד גדול, מצד שני אני לא משתפת כל אחד בפרטיים אישיים כל כך על הילדים שלי והרי ביקרתי בהרבה גנים לפני שבחרתי את המקום שנראה לי הכי מתאים - לא נראה לי לשתף את כולם במשהו אישי כל כך, כמו שלא שיתפתי אותם בכך שהוא יונק. אבל היה לי ברור שאני כן רוצה לידע את הגננת מראש, אין לי עניין להפקיד אותו בידיים של אדם עם דעות קדומות
כשבחרתי סוף סוף גן, בשיחת ההיכרות עם הגננת אמרתי לה שהוא לא נימול, היא אמרה שאין לזה משמעות מבחינתה, שזו החלטה של ההורים ובעצם הגיבה בדיוק כפי שקיוויתי שתגיב, זה לא עניין חשוב מבחינתה וזהו. מסתבר שהוא גם לא הראשון בגן והם כבר יודעים שלא צריך להפשיל/לנקות מתחת/לחטט/להתעסק עם העורלה. זה שהוא לא הראשון מאוד הפתיע אותי, אנחנו לא בדיוק גרים בתל-אביב הגדולה אלא ממש בפריפריה והנה, בכל זאת. אז זהו, עברנו אבן דרך וזה עבר כנון-אישו מוחלט, בדיוק כמו שתמיד האמנתי שיהיה ואנחנו בשלבי התסגלות לגן. הפרידה מאוד קשה לי , הוא בינתיים לא מראה מצוקה, אבל אני תמיד חוששת שהוא פשוט מסתיר את זה טוב... ואני מקווה שנעבור את התהליך הזה כמה שיותר מהר ובקלות.

שיהיה בהצלחה!

עם כל ילד מהארבעה שלי חשבתי שזה יהיה יותר וקל ולא! גם עם השלישי (הרביעי עדיין איתי) זה היה קשה וקורע. הוא הלך לגן לראשונה בגיל שלוש והיה בשל לגמרי ולא בכה ובכל זאתהלב נקרע ליוהרגשתי אמא מפקירה. זה עובר כי רואים שזה עושה טוב לילד בסך הכל (אם בוחרים גן טוב כמו שאת עשית מחקר מעמיק לפני כן). אני מאחלת לכם התאקלמות מהירה ושתפיקו הרבה דברים טובים מהמסגרת.

שני פ

New member
בהצלחה!

שישתלב בקלות! תהיי סבלנית, לפעמים השוק מגיע אחרי שבוע- שבועיים

רינתפ

New member
בהצלחה

מנסיון עם שני ילדי ניראה שלנו האמהות הפרידה קשה יותר
הבת שלי נכנסה לראשונה לגנון בגיל שנתיים + עשינו הסתגלות של שבועיים שבהם היתי איתה יום יום בגן, היום אני מבינה שאלו היו ימי הסתגלות בשבילי, זה לא באמ עבד, ביום הראשון שהיא נשארה לבד אני בכיתי כשיצאתי עד שהגעתי בצהרים לקחת אותה
לגבי העורלה - טוב שאמרת, אחלה תגובה של הגננת. אני יכולה לספר לך שהגננת אצלינו אמרה שזו פעם ראשונה שהיא רואה ילד לא נימול ואנחנו גרים בקיבוץ לא ממש בפריפרייה, ויש כאן המון מתנדבים ומתנדבות שילדו ילדים כך שלי זה ניראה מוזר, ועדין מאוד מטריד אותה שהוא יונק
שיהיה בהצלחה ובכייף

She Dolphin

New member
שיהיה בהצלחה לקטן ולאמו

וכל הכבוד לגננת, נראה שהיא אכן מנוסה וזה רק מראה שלמציאות יש קצב משלה ואת העורלות אי אפשר לעצור
מדהים איך גם בילד שלישי, כשכבר חושבים שהתרגלנו, כל התהליך מרגיש מתחיל מאפס.
אמרה זאת שהשאירה השנה את צעיר בניה בגן חובה בראשון בספטמבר והופתעה מכך ששלפתע פרצה (שוב) בבכי למראה הגמד המופקד בידיה הטובות של הגננת.

למברכות

אמנם ילד שלישי אבל הוא היחיד שהיה איתי בבית פרק זמן ארוך והוא גם בן הזקונים המפונק שאחיותיו הגדולות כרוכות אחריו. אני מרגישה שהוא דווקא רוצה ללכת ושמח ובו זמנית גם לו קשה להפרד ממני. אני לא נשארת יותר מכמה דקות בבוקר כי בכל מקרה הוא בוכה כשאני הולכת (אבל נרגע מאוד מהר). בכל אופן, מקווה שהשיתוף בתגובה של הגננת תרמה עוד טיפה קטנה להפגת החששות של השקטים והמתלבטים. אני יודעת שבזכות הורים אחרים פה ששיתפו מנסיונם על הנושא יכולתי לגבש דעה אם לספר או לא .

למעלה