ילדים הורסים לי את החיים

smamit10

New member
ילדים הורסים לי את החיים

והילדים האלה לא שלי. קרה לי נס באמצע החיים, בגיל מאוחר התאהבתי בגבר הוא התאהב בי. הוא היה נשוי + הוא התגרש ועברנו לחיות יחד. והיום הכל מתמוטט לי בפרצוף. בגלל הילדים שלו. בגלל שהוא לא מצליח להתמודד עם התוצאות של הגירושין. בגלל שגרושתו נידתה אותו, לא מדברת איתו, שונאת אותו, ממדרת אותו ולא נותנת לו להיות שותף במה שקשור לילדים המשותפים שלהם. זה פוגע בו, מעליב ומתסכל, אלו גם ילדים שלו. הוא לא התנער מהם, נהפוך הוא. הוא רוצה להיות שם בשבילם, הוא עושה המון בשבילם אבל מרגיש שזה לא מספיק, שהוא הרס להם את החיים. וזה משהוא שהיא טיפטפה לו מהתחלה. כשגבר מתגרש הוא מנושל מהכל, לא חשוב כמה הוא בסדר, האישה יכולה לעשות מה שהיא רוצה והוא לא יכול לעשות כלום. ידיו כבולות. כשהיא קובעת לילדים כל מיני דברים דווקא ביום שהם אמורים להיות איתו גם אז הוא אומר שהוא מנוע, לא יכול לעשות כלום. הוא הרים ידיים ומוותר, לא נלחם איתה, אוכל הכל בשקט. רק לא לעשות יותר נזק. הזמן לא עזר, זה רק נעשה גרוע יותר. כתוצאה מכך הוא אומלל, אכול יסורי מצפון, חרטה, תיסכול, עצב. הוא סובל ומוציא את זה עלי. הוא יודע שזה לא מגיע לי וזה מתווסף על היסורים שלו. הוא לא יכול לתת לי יותר מה שמגיע לי. התוצאה שהזוגיות שלנו נהרסה. גרושתו ניצחה, הצליחה להרוס לו את החיים וגם לי. ולפי תפיסתי זה הכל דרך הילדים. ילדים לא מביאים אושר. ילדים הורסים את החיים שלך ואתה עוד אומר תודה. ילדים שותים את הדם שלך ואתה אומר קחו עוד. אתה מוכן למחוק עולם ומלואו בגללם. כל כך רע לי ואין אור בקצה המנהרה רק על דבר אחד אני מודה, שאין לי ילדים משלי. בשביל מה צריך להיוולד בכלל הרי אין טעם לחיים האלה, אין פואנטה ואין משמעות. 99% מהזמן זה סבל ואם יש קצת אושר אז מתגלה שזו היתה אשלייה רגעית ושבעצם חשבת שמגיע לך קצת אושר? אז חשבת. תחזרי למציאות. אין אהבה בשבילך, אין אושר בשבילך. תחזרי לחור שממנו באת.

nukke

New member
זה לא הילדים, זה המבוגרים

שככל הנראה לא הצליחו לתקשר ביניהם ולהגיע להבנות ולסידור שמיטיב עם כל הצדדים. יש לי הרגשה שהילדים אוכלים הרבה יותר חרא מכל שאר המעורבים. מצטערת, נגעת בנקודה רגישה. במיוחד היום.

smamit10

New member
גם מה שכתבת נכון.

היה צד שנידה את הצד השני וזו הייתה התחלת ההרס. אין לי ספק שגם הילדים אוכלים חרא. אין לי ספק שבמקרה הזה כל צד אכל את החרא שלו. אך כיוון שזו אני שכותבת ומתוך הכאב שלי על קשר זוגי שנהרס לי בגלל מציאות שבה קיימים ילדים זה נכתב מהמקום הזה. זה לא עושה אותי צודקת. אין צדק. אין אמת אחת. זה רק הכאב שלי שנשפך כאן היום.

טאסנים

New member
כל כך נכון

והגרושה המאמללת לא מבינה כמה היא פוגעת בילדים ובעצמה. טימטום של מבוגרים.

מסכימה

גם בלי נקודה רגישה במיוחד.

Cade Foster

New member
מה הקשר לילדים במקרה הזה?

את מפנה אצבע מאשימה על עצם קיומם. יש אישה שטן שעומדת מאחורי זה והיא האשמה היחידה.

dhara

New member
"התחילה עם גבר נשוי"???

מעבר לזה שאין לך באמת מושג מה קרה שם -- מה הוא ילד בן 3??? היא גנבה אותו, היא פיתתה אותו??? הוא בגד במשפחה שלו, זו אחריות שלו ולא שלה.

קריסטה

New member
יאללה

ומה היא עשתה שם, שיחקה בדוקים??? ברור שהאחריות היא קודם כל שלו, אבל גם היא נבלה לא קטנה.

dhara

New member
אני לא מסכימה איתך

מבחינתי - וזו אמירה כללית בלי קשר למקרה הספציפי הזה כי מן הסתם אין לי מושג מה היה שם - האחריות לפירוק משפחה היא על מי שמדובר במשפחה שלו *בלבד*, בין אם זה גבר או אישה. אנחנו אנשים מבוגרים, אף אחד לא "מפתה" אותנו או "גורם" לנו לפרק את המשפחה כאילו הוטל עלינו כישוף. מדובר בהחלטה רציונלית, מחושבת ושקולה, בדיוק כמו לבגוד או לנהל רומן. אז נכון שגברים מתוארים הרבה פעמים כילדים חסרי אונים שהאישה השטן מפתה אותם, אבל זו חלק מדמוניזציה של נשים שאין לי עניין לקחת בה חלק. אני אומרת בפה מלא שכנראה הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי נכנסת לסיפור עם גבר נשוי, אבל לדעתי בשורה התחתונה האחריות היא שלו ושלו בלבד, הוא הנשוי/האב. ושוב אני אציין שזה עובד לשני הכיוונים מבחינתי - כלומר, אם האישה היא בעלת המשפחה בסיפור, האחריות עליה. מתנצלת אם אני עילגת לחלוטין, העייפות מקשה עליי להתנסח בבהירות

קריסטה

New member
לא אמרתי משהו אחר

אבל זה לא הופך אותה למלאך עם כנפיים והילה מעל הראש. היא בחרה להיכנס לקשר הזה ולקחת חלק בגרימת כאב אדיר למשפחה שלמה. גם אם היא לא זאת שצריכה לספק תשובות על למה ומדוע, הייתה לה יד בדבר. ואם את תוהה לעצמך אם הייתי מגיבה אחרת במקרה הפוך (ונראה מההסבר שלך שאת כן) אז התגובה שלי הייתה אותה תגובה. אין לזה שום קשר לדמוניזציה של נשים. היא "זכתה" בביקורת שלי בצדק.

XUXA141

New member
היא לא גורמת להם שום דבר. זה רק הוא והוא בלבד

הצד הנשוי הוא האחראי הבלעדי לכל כאב למשפחתו. לרווק מותר להתחיל עם כל נשוי, חובתו של הנשוי לסרב. לא סרב? האחריות היא עליו. הנשוי איננו רובוט שמושכים אותו ומפתים אותו, וכמו שאם אני רואה תכשיט יפה בחנות זה לא אומר שמותר לי לגנוב אותו והאשמה תהיה על בעל החנות ששם את התכשיט בחלון באופן שמפתה אותי לגנוב.

1crazyhorse

New member
למעשה שניהם לא אשמים. איך אפשר לעצור אהבה?

נכןו שיש נפגעים אבל מה עדיף? שהזוג יישאר נשוי רק בשביל הילדים? כשההורים לא מאושרים הילדים נפגעים. זה loose loose situation אפשר היה לנסות למזער את הנזקים אצל הילדים אם ההורים היו יודעים לפרק את החבילה בצורה פחות פוגענית. כלפי עצמם וכלפי הילדים כתוצאה מכך. לדעתי האצבע המאשימה של קריסטה מיותרת.

קריסטה

New member
שלא ישארו נשואים

שיפרקו את החבילה לפני שלב הבגידה. מה זאת הרומנטיזציה הזאת? אנחנו ילדים בני שש? לא מסתדר, נפרדים. לא הולכים ובוגדים.

1crazyhorse

New member
לעיתים רק התאהבות באחר/ת פותחת את העין

והם מבינים שהם למעשה [כבר] לא אוהבים את בן/בת הזוג. בעיני המושג והקונפסט של בגידה בעייתי. לא שמעתי על רומנטיקה בגילאי שש.. מדבריך אני מבינה שאנחנו לא מסכימות. קורה :)

בעקרון אני מסכימה איתך

אבל המציאות מלמדת שיש הרבה גווני ביניים בין נישואים מאושרים לאומללים. הרבה מאוד זוגות (יש יאמרו שרובם) מעדיפים לשמר נישואים במצב ביניים כזה. זו אמת שידועה לשני הצדדים גם אם היא לא נאמרת, ולפעמים גם היחסים מן הצד הם הדדיים וידועים לשני הצדדים. כמובן שזה מצב די עצוב ואני מאוד סולדת ממנו באופן אישי, אבל אני לא חושבת שאני בעמדה לשפוט אנשים שבוחרים להשאר במצב כזה. במיוחד אם יש להם ילדים. כן, הילדים הם לא מהות החיים של ההורים שלהם. הם רק עוד שיקול - מרכזי מאוד - אבל רק עוד שיקול שיכול לגרום להם להחליט להשאר ביחד. ועד כמה שאני ביקורתית כלפי הורים שפוגעים בילדים שלהם בתהליך הגירושים (כולל ההורים שלי), אני חושבת שעצם הבגידה היא לא תמיד עניין שטני. התייחסות לכל בגידה בכל נסיבות כאל פשע נוראי חוטאת בעיניי למציאות המורכבת.

Indie62

New member
זה גרוע בעיני יותר מהמצב שתואר

הרבה פעמים כשיש זוג שבו שניהם חיים בהרמוניה ואחד מהם יש יחסית מהצד ש"אני לא מדבר על זה אבל אני די בטוח היא יודעת ומעלימה עין בכוונה או בעצם בתוך תוכה יודעת ולא רוצה לדעת או שקר כלשהו כזה", אז בעצם האישה לא יודעת, וכשהיא מגלה פתאום, עולמה חרב עליה. (אותו דין כשהנבגד הוא גבר). לדעתי, אם יש נישואין פתוחים הםצריכים להיות פתוחים באופן מפורש. אחרת כל הספקולציות לגבי מה שהצד הנבגד רוצה או לא רוצה לדעת, הן רק ספקולציות לנוחות הבוגד. לעומת זאת מצב שבו מישהו מכיר מישהי, מתאהב בה, מתבלבל, נקרע בין האפשרויות ובסופו של דבר שוכב איתה לפני שהוא נפרד מבת זוגו.... זה לא אידיאלי בעיני, אבל זה עוד איך שהוא נראה לי בטווח הסביר. ברור שעדיף להיפרד קודם.

נכון, בהחלט יש מקרים כאלה, וכנראה לא מעט

לא יודעת אם זה הולך ביחד עם חיים בהרמוניה, אבל כנראה שגם זה קיים. הנקודה שלי הייתה שבגידה היא לא תמיד מעשה מפלצתי ולא הכל שחור ולבן. לגבי התיאור שבו מישהו מכיר מישהי, מתאהב בה, מתבלבל... אני לא רואה את הקשר של זה לשאלת מהות היחסים שלו עם בת זוגו. אני כן יכולה לומר שבעיניי לא מכירים מישהו או מישהי ומתאהבים בה מיד. אני מבינה שיש מקרים שבהם התאהבות כזו היא בלתי מכוונת, אבל נוטה להאמין שבהרבה מאוד מקרים המתאהבים דווקא בוחרים להתאהב. אנשים כאלה יתאהבו במישהו שאינו בן הזוג שלהם כי הם זקוקים למשהו שיזרז אותם לצאת ממנה, או לחילופין כי הם מחפשים תירוץ לבגוד - התאהבתי מעל לראש, התבלבלתי, ולכן לא הייתה לי שליטה על עצמי.

רגע33

New member

אבל אין מה לעשות, לא לכולם יש את האומץ לתת לבן הזוג לבחור. למעשה הרוב לא יעזבו עד שאין להם משהו אחר ביד, כדי לא להיאשר רגע לבד עם עצמם ועם המצפון.

למעלה