יכול להיות

o c e a n

New member
יכול להיות

ששלושה אחים יהיו דכאוניים בעלי מחשבות אובדניות?? האם זה גנטי או בכלל משהו שקשור בחינוך וזו איה מחלת נפש???????.

babylon_a1

New member
אני לא מומחה

שלושה אחים מצביעים על סביבה אולי משהו לא בסדר בסביבה, ואולי גם בתזונה

גם גנטיקה וגם סביבה

למיטב ידיעתי יש נטיה גנטית לדכאון. וכמובן גם הסביבה מספקת סיבות לדכאון, כך שבמקרה של שלושה אחים זה עשוי להיות, לדעתי, גם זה וגם זה.ומי שסובל מדכאון צריך לפנות לפסיכיאטר, זה עשוי לעזור ולפעמים ממש מציל חיים

o c e a n

New member
תודה אבל..

השאלה היא מה קורה במידה וההורים אינם בעלי נטייה התאבדותית אלא להפך? מה קורה כאשר מדובר רק בילדים?

גרא.

New member
ocean,לא מוכר לי מצב כזה במציאות

או בספרות המקצועית.אי אפשר להסביר מצב היפוטטי לגבי שלושה אחים,ארבעה או שמונה.אלא רק נוכח עובדות של ממש. יש לך כאלה?

גרא.

New member
o.לא ברור אם את שואלת על מקרה

היפוטטי, או שאת מתייחסת למשפחה אמיתית, בה ההורים אינם מגלים כלל נטיות אובדניות..אבל יש להם 3 בנים "באיזה גילים), ששלושתם כאחד מגלים נטיות אובדניות,וחושבים על התאבדות.ואם כן, מה הקשר שלך לעניין? מהיכן המידע שההורים לא והבנים,כולם כולם,כן?

o c e a n

New member
הנה העובדות

שלושה ילדים הגדול ניסה להתאבד כשהיה בן שמונה עשרה אך ניצל הבן השני ניסה כשהיה בן חמש עשרה אך לא הצליח והבן השלישי אינו ניסה אך עוברות המחשבות בראשו ההורים מעולם לא חשבו מחשבה אובדנית אחת בחייהם (ככל הידוע) ומעולם לא ניסו להתאבד הם אפילו נגד דבר זה....

גרא.

New member
ocean,ההורים לא חשבו מחשבה

אובדנית אחת מחייהם,ואילו הבן השלישי שלא ניסה, אך עוברות מחשבות אובדניות בראשו..קשה לי להתמודד עם הכללות כאלה מדוייקות.לא ברור לי מהיכן הידע הרב, אלא אם כן..ומכל מקום,יש משהוא באקלים המשפחתי,במערכת המשפחתית, בהתנהגות ההורים זה כלפי זאת, או באינטראקציה שלהם אם הילדים, וודאי גם אינטראקציה בין הילדים, בינם לבין עצמם,משהוא, קשה לי לדעת, אבל על פניו נראה בעייתי, חולה, אולי אפילו פתולוגי.המעניין בפנייה הזו שלך, הוא הדגש על כך שההורים הם אפילו נגד מחשבה אובדנית..את מכירה הורים כהורים, שהם בעד נטיות אובדניות של ילדיהם?

o c e a n

New member
ברור שלא... אבל...

ההורים אינם נגד רעיון התאבדות של ילדהם בלבד הם רואים את הרעיון כמשהו נוראי (כרוב בני האדם) כמו כן אין בהיסטוריה המשפחתית אף ניסיון או התאבדות ולכן הייתי רוצה להבין איך שלושת הילדים יצאו בעלי נטיות התאבדות

גרא.

New member
o c e a n,לסכום השירשור הארוך הזה,

כדי להבין מהם הגורמים לנטייה לאובדן (לא בהכרח להתאבדות) של כל אחד מהילדים הללו, יש צורך לעשות להם סדרה של אבחונים פסיכולוגיים.אין ספק שלכל אחד מהם,יש סבות ונסיבות אחרות, ואי אפשר תיאורטית למצוא שום מכנה משותף,למעט העובדה שהם שלושתם בנים לאותם ההורים.מציע ומבקש בזה לסיים את העיסוק בנושא. לי אין יותר מה להוסיף.

למעלה