יכול להיות שזה קשור לאחת ההודעות פה

LONE WOLF 2

New member
יכול להיות שזה קשור לאחת ההודעות פה

אבל אולי כדאי שזאת תהיה הודעה בפני עצמה. היום הייתי בהלוויה של אח של ילד מהכתה שלי. אח שלו שירת במשטרה הצבאית ונפל כרגע לא ידוע אם הוא מת כתוצאה מפליטת כדור\תאונה או שהוא התאבד. לא הכרתי את אותו אדם אבל חשבתי שאני צריך לתת כבוד לאח שלו שלומד איתי בכתה. עצבן אותי שבבוקר תלמידים מהכתה שלי שנודע להם אתמול בערב על המוות נסעו להצגה מטעם בית הספר ועוד למחזמר ונהנו וצחקו ואחר כך נסעו להלוויה, אין תפקידי לשפוט אנשים או להכריח אותם ללכת להלוויות אבל אני חושב שזה סוג של צביעות שנוהגים בכזו צורה. עכשיו הנושא גם קשור להודעה למטה יותר על פחדים ואני חושב שמעבר לצער ולצמרמורת הרגשתי פחד מסויים לגבי העתיד. כאילו מה יקרה אם חס וחלילה אחד מחברי יפול בעת שירותו? האם גם אני אעמוד בצד ואזדעזע ואבכה בעת קריאת אל מלא רחמים? איך אוכל להמשיך בהבנה שאדם שפעם גדלתי איתו והיה כמו בן בית ימות? איך אני אגיב ברגעים כאלה?

בלי קשר לנסיבות המוות, ככל שמתבגרים

יש יותר מכרים מתים. זה לא נעים. קראתי לא מזמן אוטוביוגרפיה של אדם שבילדותו נזקק להרבה טיפולים רפואיים. הוא חצי גר בבית חולים עד גיל שבע וחבריו, הילדים שהכיר בבית החולים, התחילו למות כבר כשהיה בן שלוש.

LONE WOLF 2

New member
תראה אני מסכים עם אקרא

כי באמת אי אפשר לדעת ורק בזמן המקרה יודעים. זה נכון מה שאתה טוען אבל כשאנשים מסיימים את חייהם בגלל זקנה זה כואב אבל פחות כואב ופחות מזעזע מאשר תאונת דרכים של בן 19 או מותו של מישהו בגלל פיגוע או מחלה. ככל שאנשים מתים בגיל צעיר יותר ככה גדול יותר האבל וככה אנשים יותר המומים על מוות מיותר.

מצד שני

אני חושב שהאדם נולד בכדי למות, המוות הוא המטרה או היעד כל בן אדם מגיע אליהם בסוף, וכל הדברים שאנחנו עושים בחיים שלנו הם דברים שדוחקים את המחשבה הזאת שאנחנו נולדים בשביל למות, כי אם נחשוב על זה שאנחנו מתים בסוף המסע אז לא נעשה דבר.

LONE WOLF 2

New member
כן אבל המסע הזה שתחילתו בלידה וסופו

במוות לא צריך להארך במשך 3 שנים או 19 אלא 70 ומעלה כי מה כבר עשית עד גיל 3? כלום וכנ"ל לגבי 19 . עד גיל מסויים אתה יכול לחיות את החיים ואני לא רואה שום הצדק שעד גיל זה אנשים לא יגיעו ורוב הסיבות שהם לא מגיעים זה תאונות, פיגועים ומחלות וכל אלה הם תוצאה של האדם.

...

לפי האיסלאם מוות של ילד בן 3 יש בו חוכמה או מסר מסוים שאנחנו לא יודעים ורק אלוהים יודע, לכן צריך לקבל את זה כך, הוא שלח את האדם ורק הוא קובע מתי יחזור אליו.

LONE WOLF 2

New member
תראה אני לא רוצה

לפגוע באיסלאם או משהו ואני די מכבד אותה אבל אני לא מוצא בזה חכמה שילד בן 3 נהרג כתוצאה ממשהו לא טבעי. יש הרבה שאומרים שזה גורל או מאלהים שהם היו בפיגוע או תאונה ולא מתו או כן אני לא מקבל את זה מה כן זה מעבר להבנתנו וכפי שידוע לי שום דת לא מבינה עדיין למה נהרג דווקא א ולא ב?

LONE WOLF 2

New member
צר לי שאתה מכיר כל כך הרבה

ועוד בכזה שלב של חייך וגם כאלה צעירים.

../images/Emo141.gifזאב יקר

זה הכי קשה..לשקוע במחשבות על מוות של קרובים.. וזה כלכך קל גם להגיע למצב שקיעה כזה כי לאחרונה החיים כבר אינם מקום בטוח..ואולי תמיד היו..אך לאחרונה זה מתחדד יותר.. לא חושבת שיש תרופה..או שיש תשובה לשאלתך..כי לעכל אובדן של מישהו יקר..זה בלתי אפשרי..זה ענין של זמן ואישיות איך תמשיך בחייך אחרי זה, וכמה פחות משקעים לסחוב איתנו אחרי זה.. הדבר היחיד שיכול לנחם..זה האדם היקר ללבנו שימשיך לתת יד תומכת..המשפחה שתישאר בסביבה ותעודד...ובכלל..שיהיה מספיק חום מסביבנו בכדי שהעצב לא יצליח להקפיא את הנשמה
ומי יתן ולא תדע כזה צער ולא אף אחד מאיתנו ידידי.. ושיהיה בוקר אופטימי למרות הפתיחה הזו

למעלה