יכול להיות שהמולטי-וטימין גורם לי להרגיש רע?

aviviel

New member
יכול להיות שהמולטי-וטימין גורם לי להרגיש רע?

מתחילת ההריון יש לי הרגשה שבכל פעם שאני לוקחת אותו (פרהנאטל שרושמת לי הרופאה, הסטנדרטי של מאוחדת, אם זה משנה במשהו...), אני מרגישה רע ממש בסמוך לזה: תחושת חולשה סחרחורת ובחילה. בגלל זה הפסקתי לקחת אותו באופן יומיומי, ואז ראיתי שאני מרגישה ככה הרבה פחות. אחרי שתוצאות הברזל וה-B12 שלי היו לא משהו בבדיקת הדם האחרונה, החלטתי לחזור לקחת אותו על בסיס יומיומי. לקחתי את הכדור לפני כשעה, ועכשיו הרגשתי כאילו אני עומדת להתעלף, וכאילו אני לא מצליחה לנשום מספיק עמוק במשך עשרים דקות בערך. אני מרגישה ככה מדי פעם ולא מצליחה למצוא לזה סיבה. בשישי שעבר הרגשתי ככה כל היום וזה נגמר במופע אימים בסגנון "מגרש השדים". לא אגעיל את כן עם הפרטים, אבל אציין שלא הספקתי להגיע לשירותים, והיה ממש דוחה. מאידך, אני מפחדת לשתף בזה את הרופאה ההיסטרית שלי, כדי לא למצוא את עצמי מאושפזת עם עשרות אלפי בדיקות והתערבויות מהסוג שכולנו כל-כך אוהבות. עצות?

savvysunflower

New member
מאד יכול להיות

בקשי מהרופאה שתתן לך מרשם עם משהו נטול ברזל או עם פחות ברזל, ותנסי לקבל ברזל ממקורות אחרים. יש הרבה נשים שהברזל בתוסף גורם להן לבחילות ולעצירויות. נסי פלורידקס במקום. נכון, זה יקר, אבל זה על בסיס צמחי והרבה יותר קל לעיכול ולספיגה. אפשר למצוא את זה בחנויות למוצרי טבע. וכמובן, לאכול כמה שיותר מאכלים שמכילים ברזל, כמו קטניות, בשר, דגנים מלאים ועלים ירוקים כהים (כמו מנגולד או תרד). ועדיף לא לקחת את התוסף במהלך שעתיים לפני או אחרי אכילת מוצרי חלב שיכולים להפריע לספיגתו. ויטמין C עוזר לספיגה, אז כדאי לקחת יחד עם איזה תפוז או קיווי. תרגישי טוב!

aviviel

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אני לא חושבת שזה הברזל בעצמו: מאז ומעולם הייתה לי נטיה לאנמיה, כי אני לא אוהבת בשר, ונוטה לאכול הרבה מוצרי חלב, במיוחד עם קטניות (הסידן מפריע לספיגת הברזל)... כך שזו לא הפעם הראשונה שאני לוקחת תוסף של ברזל, ומעולם לא הרגשתי ככה. מאידך, זו גם לא הפעם הראשונה שאני לוקחת מולטיויטמין בכלל, ופרהנאטל באופן ספציפי (גם בהריון הקודם לקחתי. גם אז זה לא השפיע לי על רמות הברזל בדם
, אבל הרגשתי מצוין לאורך ההריון כולו). חשבתי שאולי יש משהו במולטי שאני מקבלת ממנו בעודף, שגורם לי להרגשה הזו, אבל אני לא יודעת מה זה יכול להיות. מה את אומרת?

savvysunflower

New member
אני לא מבינה בזה הרבה

אולי בכל זאת כדאי לשאול את הרופאה (או לחפש בעצמך) אם יש אפשרות לנסות משהו אחר ולראות אם את מגיבה לזה יותר טוב. גם לי המולטיויטמין לא משפיע על רמות הברזל בדם ואני בספק גם לגבי התוסף של ה-100 מ"ג... יש לי תאי דם אדומים קטנים ובהירים מאד אז הברזל ממש בורח לי בקלות ולא נספג טוב. (יש מצב שזה אפיון של תלסמיה אלפא, לא המחלה עצמה אלא סימן שיש את זה בגנים, אבל רופאת המשפחה לא יודעת איך לעלות על זה ולמי יש כוח ללכת להמטולוג בשביל משהו מינורי כזה?) ובכלל, 60 מ"ג זה ממש כלום, כי רובו לא נספג בכלל.

זה בדיוק אותו כדור מההריון הראשון?

אם החליפו חברה, אז יכול להיות שמשהו בפורמולה הספציפית ההזו לא טוב לך. חוץ מזה, למה לקחת מולטיויטמין? אם חסר לך ברזל ובי-12, אז קחי רק אותם. בפעם הקודמת לקחת את הפמינה פלוס של אלטמן, לא? אגב, אני הגבתי לפלורידיקס ממש רע. זה גרם לי לבחילות ושילשולים חריפים. ככה גם הברזל העדין של סולגאר. הסתדרתי רק עם הפמינה פלוס של אלטמן.

aviviel

New member
לא את הפרהנאטל וזהו

הפעם היא רשמה לי תוספת ברזל בנוסף, וזה לא הכי כיף, אבל לא נורא. אין לי מושג אם משהו מזה משפיע, כי עוד לא עשיתי את בדיקת הדם הרלוונטית, ולפני הבדיקה הקודמת חיפפתי מאוד עם הפרהנטאל (כי נראה לי שהוא גורם לי להרגיש רע וכולי). אגב, ההמוגלובין היה לא נוראי (לא זוכרת כמה בדיוק, בסביבה של 11, אבל מלמטה), ובדיוק כמו בבדיקה שעשיתי באותו השבוע בהריון הקודם. החלטתי להקפיד על כל התוספים כי אני לא רוצה להיות אנמית מכדי להתאים ללידת בית...

לא הבנתי בדיוק

מה יש בפרהנטאל? זה מולטיויטמין? רק ברזל? אם אין לך חוסרי ויטמינים אני לא רואה אף סיבה לקחת מולטיויטמין. אם את בדרך להיות אנמית, אז את צריכה לקחת ברזל או שילוב של ברזל עם בי-12 (תלוי בגלל מה האנמיה שלך, שאגב אפשר לבדוק פריטין, ברזל ובי-12 ולא רק את ההמוגלובין) ולא מולטיויטמין שבדר"כ רמות הברזל בו זניחות ביותר. ההמוגלובין גם נוטה לרדת בסביבות אמצע ההריון, אז לא בטוח שזה היה בגלל שחיפפת בפרהנטאל. אגב, אני כבר לא מצליחה לנשום עם המוגלובין 12.5, אז אין לי מושג איך חיים עם פחות מ-11
(אצלי הנורמה היא 14-15)

aviviel

New member
זה מולטי. נראה לי שאוותר עליו ואסתפק בתוסף

הברזל בלבד. ואם אנחנו כבר מדברות על זה: למה יש בתוסף הברזל שלי גם סרין? וכן, מאז שאני לוקחת אותו (את הברזל) אני מרגישה (קצת) יותר טוב ויש לי (קצת) יותר אנרגיה, אבל יכול להיות שזה בגלל שזה בא ביחד עם דיאטה קפדנית ביותר (ביום ראשון - העמסת סוכר של 100. תחזיקו לי אצבעות).

אין לי שמץ

זו הרי חומצת אמינו. לפעמים יש כל מיני חומרים "תומכים" כדי למלא את הכדור או לשפר ספיגה. קחי אותו יחד עם ויטמין C (אפשר גם כמיץ או פרי ולאו דווקא כתוסף). ההרגשה שמשתפרת עשויה להיות שילוב של הכל ביחד. אצלי השיפור בעקבות נטילת הברזל בא לידי ביטוי בתוך מספר ימים. מחזיקה גם ברגליים

Nרב

New member
זה בהחלט יתכן במיוחד עם התרופות הפחות טבעיות

שרושמים בקופה. אבל גם קרה לי עם מולטיויטמין שקניתי בחנות טבע כשניסיתי לקחת 2 טבליות בבת אחת ולא לפצל (לפני ההריון). הרגשתי בהחלט בחילה. גם שווה לנסות לשנות - אם לקחת לפני האוכל תנסי אחריו - לי זה עזר עם הברזל ובכל מקרה אני לוקחת ברזל עדין של סולגאר ופרנטל של סולגאר - ללא תופעות לואי.

י ע ל י ם

New member
מאד מאד יכול להיות.

גם אני הגבתי אליו רע. שמעתי גם מאנשים שלקחו אותו ללא קשר להריון שהוא יכול לגרום לשינה גרועה עד להזיות. לא אצל כולם כמובן.

לי היתה אותה תגובה.מאז אני נוטלת את הפרנטל של

אלטמן.אין לי תופעות לוואי

למעלה