יין אדום לסטייק,

Rectus

New member
יין אדום לסטייק,

בוקר טוב, בפעם הבאה שאעשה סטייק רוצה לעשות אותו ברוטב יין אדום מצומצם שכזה. אני לא מבין כלום ביינות,כדאי לקנות אחד ספציפי למטרה שהזכרתי או שכל יין אדום ברמה סבירה יעשה את העבודה? תודה.
 

lula

New member
המשוואה הולכת ככה

יין שיהיה לך טעים לשתות = יהיה טעים בבישול לכן עדיף להשקיע ביין טוב ולא פשוט מאוד
 
ביין לבישול יש חוק אחד ויחיד ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בבישול נשתמש ביין שאותו הינו רוצים לשתות ולא בכל מיני תחליפים שנקראים יין לבישול. בשבילי אין דבר כזה יין לבישול. יש יין משובח , יין משובח יותר ויין משובח ביותר. אני לא ממש חסיד גדול של יין לשתיה אבל לבישול אני משתמש ביין שאותו היתי מגיש לחשובים שביקיריי. דבר שני. יין מצמצמים בעדינות ובזהירות כי כשעוברים את שלב הצימצום היין הופך להיות " ריבתי ". קוצצים 5 בצלי שאלוט דק דק . מקפיצים ב 2 כפות חמאה וכשהשאלוטים שקופים מוסיפים 2 כוסות יין אדום. מבשלים ללא רתיחה בעדינות כשכל כמה דקות מביאים בבחישה. הנוזלים צריכים להיות נוזלים אבל סמיכים משהו. מסננים את הנוזלים ומחזירים לאש ומוסיפים עוד כף חמאה וממיסים אותה תוך כדי ערבוב. המוצר שמתקבל צריך להיות סמיך וקטיפתי. אני משתמש ברוטב כזה לא לסטקים אלא לצלעות עגל. לפני ההגשה אני מקציף עם מקל הקצפה למשך כמה שניות בכדי " לנפח " את הנוזלים. בהצלחה.
 
למעלה