אין שום יתרון כלכלייחסי עובד מעביד
האם מישהו יכול להסביר לי מהם היתרונות הכלכליים שיש בהעסקת עובדים דרך צד ג', ללא יחסי עובד מעביד? האם זה רק החיסכון של ההפרשות לביטוח לאומי או שיש יותר מכך, ואם מדובר רק בהפרשות לביטוח לאומי, בכמה זה מסתכם (משכורת של 2,000 ש"ח לערך).
יש יתרון, לדעתיאין שום יתרון כלכלי
יש רק הפסד כלכלי המתחלק בדרך כלל בין העובד למעביד ומגיע לידי הצד השלישי. היתרון הוא ביורוקרטי/פרוצדוראלי - המעסיק לא צריך להתעסק עם הביורוקרטיה של העסקת העובד ועם כל האחריות הנלוית.
עוד יתרוןיש יתרון, לדעתי
כאשר עובד חולה או בשרות מילואים מזמין העבודה מקבל עובד חלופי ולא משלם תשלום כפול.
זו לא חברת כח אדםעוד יתרון
חברת כח האדם נותנת תנאים סוציאליים מינימליים אם בכלל, וזה חוסך למעביד כסף, על חשבון העובד, כמובן.
לא הבנתי מי המעסיק כאן ומי חברת כ"אזו לא חברת כח אדם
אני שואלת מאחר ואני מרכזת פרוייקט של תעסוקה נתמכת לאנשים עם מוגבלויות. ויש אפשרויות (עם כי אני פחות אוהבת אותה) להעסיק אנשים אלו ללא יחסי עובד מעביד, כך שהעמותה דרכה אני עובדת תהייה צד ג'. חשוב לי לדעת מה היתרונות בהעסקה כזו כדי לשווק בצורה נכונה את הפרוייקט למעסיקים פוטנציאליים. אין מיסים של ביטוח לאומי וביטוח בריאות שהמעסיק חוסך בצורה כזו? מה עם מס מעסיק - יש דבר כזה?
העמותה היא מעין חברת כ"אלא הבנתי מי המעסיק כאן ומי חברת כ"א
האם העמותה היא המעסיק, או המעסיקים הפוטנציאליים. האם העמותה רוצה להיות "חברת כח האדם" או לתווך את העובדים דרך חברת כח אדם אל המעסיקים הפוטנציאליים. לא הבנתי למה את חושבת שיחסכו מיסים בצורה כזו? גם חברת כח האדם צריכה לשלם מיסים על שכרו של העובד ובנוסף לשלם מע"מ. במקרה שמדובר בעמותה המשלמת את השכר , לא משלמים מע"מ אלא מס שכר בגובה 8.5 אחוז.
אני חושב שאת טועההעמותה היא מעין חברת כ"א
כדי לאפשר את האופציה להעסקה ללא יחסי עובד מעביד, המעסיק יעביר צ'ק לעמותה, ואותו סכום בדיוק יועבר למשתקם.בדרך זו המעסיק לא ישלם מס ביטוח לאומי ובריאות. במו"מ מול מעסיק מסויים, נאמר לי שבלאו הכי המיסים מקוזזים במס הכנסה, ולכן בהעסקה כזו אין ממש חיסכון בעלויות. ברצוני לדעת אם אכן זה כך, ואם אין יתרונות כלכליים נוספים בהעסקה כזו. המטרה של ההטבות האלו היא לאפשר לאנשים עם מוגבלות להשתלב בשוק העבודה החופשי, וחשוב לי לדעת איך לשווק את התוכנית (תעסוקה נתמכת) כדי שמעסיקים יהיו מוכנים להעסיק אוכלוסיה זו.
העמותה משלמת את כל מהאני חושב שאת טועה
אם העמותה מעסיקה את אותם עובדים היא חייבת לבטח אותם בביטוח לאומי ומס בריאות. בנוסף היא מחוייבת במס שכר ובכל החבויות של מעסיק לעובדיו (תשלום ימי חופשה, דמי מחלה, דמי הבראה ופצויי פיטורים) למעט באותם מקרים שהמחוקק פטר מעסיקים של עובדים מוגבלים מתשלום מסוים.
המעסיק לא חוסך כלוםהעמותה משלמת את כל מה
שצריך מבחינת החוק, השאלה שלי היא מה המעסיק, לא העמותה, מרוויחים בדרך זו. מה זה מס שכר? ביטוח לאומי ובריאות - כמה המעסיק חוסך בדרך זו (משכורת של 2000 ש"ח), תשלום המיסים לא מקוזז?
בתאוריה זה נכוןיש יתרון, לדעתי
כאשר עובד חולה או בשרות מילואים מזמין העבודה מקבל עובד חלופי ולא משלם תשלום כפול.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.