"יזכור"

"יזכור"

לא יודעת למה הרמטכל החליט לשנות את הנוסח של "יזכור" לא ברורה הסיבה ואני חתמתי על עצומה נגד ההחלטה ההזויה הזאת להלן קישור למי שרוצה להצטרף ולחתום

כחלחל

New member
מיותר, תמוה, מאכזב ומדאיג

ה"יזכור" אינו תפילה כמשמעותה הדתית ואינו חלק מכתבי הקודש. קדושתו של ה"יזכור" חוצה דתות וחוצה מאמינים ושאינם מאמינים, קדושה המקודשת בדם, דם בנינו הנופלים שנהרגו בקרב. מאז קום המדינה ועד היום שימש ה"יזכור" בנוסחו המקורי להנצחת עשרות אלפי חללי מערכות בטחון והזכיר לכולם את הנופלים ופועלם. ה"יזכור" גם הראה למשפחות השכולות את החיבור בין כאבם ויגונם לבין עם ישראל והזכיר לכולנו ולמשפחות השכולות שבניהם נפלו בשרתם את "צבא העם". צבא העם ולא "ה' אלוהי צבאות" ולא "מלך מלכי המלכים",ולא " אבינו שבשמיים" וגם לא "ג'ייש אל אלללה" (צבא האלוהים בשפת אחינו בני המיעוטים החולקים את נטל השכול איתנו). מעל שישה עשורים שנה שנה וטכס טכס הוקרא ה"יזכור" והרטיט לבבות. למה לשנות ? לא מספיק אל מלא רחמים וקדיש?

בעצומה לא מוצגת מהות השינוי

ע"פ מה החלטתם שאינו ראוי? האם יש בידכם את 2 הטקסטים כך שניתן יהיה להשוות?

סמדר בנ

New member
רשום למטה

השינוי הוא במקום "יזכור עם ישראל" - "יזכור אלוקים". אני שמעתי על זה אתמול וממש לא ברור לי מה פתאום ומהיכן זה בא? בעיני משמעות יום הזכרון הוא לזכור את הנופלים - כלומר שאנחנו, העם, נזכור. כל משמעות הטקס, הצפירה והעמידה, הכל קשור לזכרון העם. מקווה שיהיו מספיק מתנגדים, והרעיןו הזה ייגנז במהרה.

אם כך זה פשוט מזעזע

אני מתקשה להאמין. אני קראתי את העצומה ולא הבנתי שזה כל השינוי. האם יש עוד פרטים היכן שהוא??? לאלוהים צריך להזכיר??????? הוא הרי זה שמזכיר לנו כל הזמן כמה מסוכן וכואב להיות במציאות שלנו. משהוא נראה לי כאן לא הגיוני ובלתי אפשרי.

ל י ת י1

New member
פנה, תודה על הקישור.

חתמתי. מה שתמוה בעיני בכל העניין הוא שבאופן רשמי הנוסח שונה כבר בשנת 1976 ע"י הרב גורן ל"יזכור אלוהים", הנוסח לא השתנה עכשיו. עכשיו החליט הרמטכ"ל לאשרר נוסח אחיד לתפילה. בפועל ניתן היה לשמוע בטקסים שונים נוסחים שונים. בשנים האחרונות ניתן היה לשמוע על מאבקים מרים של משפחות שכולות בכדי להוסיף כיתוב אישי על מצבות הבנים. משרד הבטחון, וליתר דיוק הועדה להנצחת החייל, התנגדו לכך בכל תוקף בנימוק של אחידות ושוויון בין הנופלים. אז אם נושא האחידות הוא כה עקרוני, עד כדי מאבקים משפטיים במשפחות שכולות,לא מובן הכיצד לא קם אף אחד מנושאי דגל האחידות שיקפיד על הקראת נוסח "יזכור" אחיד. ובאופן אישי, לדעתי אין מקום לשינוי. ואין זה עניין של דת ואמונה. בכל הטקסים נאמר "קדיש" ו"אל מלא רחמים", ויהיה מי שיתחבר לתפילות הללו יותר, יהיה מי שיתחבר ל "יזכור עם ישראל" ויהיה מי שיתחבר לשניהם. יש משמעות רבה מאוד לעם שזוכר את בניו שנפלו, ויש מקום להדגיש זאת - זו משמעותו של היום הזה.

פיטנגו4

New member
הדבר היחיד שצריך לשנות

זה להוסיף פיסקה, שתזכיר לכולם שלא רק "בני עם ישראל" ולא רק "בנותינו ובנינו" נותנים את דמם למען מדינת ישראל. יש גם דרוזים, צ'רקסים, מוסלמים, נוצרים. מה איתם? יש להם המנון שמדבר על "נפש יהודי הומיה" שאין להם, ויש להם תפילה לזכר יקיריהם שמתעלמת מיקיריהם... לי זה צורם מאד. אגב, אני הייתי חותמת על עצמוה לשינוי ההמנון. נכון, זו מדינה יהודית, אבל לא "רק" יהודים חיים פה. הרי לא יתכן שטייס דרוזי או לוחם בדואי לא יוכל לשיר את ההמנון שלנו!!!

סמדר בנ

New member
מצרפת קישור

לכתבה בנושא. אגב, פיטנגו, לדעתי, בניגוד להימנון שמדבר על "יהודי" כאן מדובר על "עם ישראל" - זהו מונח רחב הכולל בתוכו גם דרוזים, צ'רקסים וכו', בעצם מי שאזרח ישראל.

כחלחל

New member
רוצה להדגיש

די צורם לי לשמוע שני קולות בהשבעת הטירונים זה העונה אני נשבע והשני העונה אני מצהיר אבל אני מוכן לקבל שהנשבע/מצהיר על פי דרכו ועל פי אמונתו, ואם היה שם גם בדואי אולי היה מצהיר "אנא בח'בק" או מה שהוא מאמין בו. אבל לא כך הדבר ביזכור. בהשבעת האמונים חובת המענה מוטלת על הטירון ואמונותיו באשר הן, אבל אם חלילה הגענו למצב של יזכור חובת הזיכרון והזכירה שייכים לעם ישראל ששלח את בניו ובנותייו וכו' וכו'. גם חילוני גמור כמוני וגם כהן הדת הדרוזי וכולם חייבים בחובת הזכרון. ועם כל ההבנה למי שמאמין בדת בהלכה בקוראן או בסיפורי בודהה, אלוהים לא בעסק הזה. קדושת הזכרון היא מצווה לאומית ולא ציווי דתי. כן, בהחלט, גם לחילוניים יש מצוות קדושות בחזקת "יהרג ובל יעבור" ואין אמונתו של הדתי יכולה להפקיע זכות יסוד זו של החילוני. רק אחרי קיום המצווה הלאומית מוזמן כל אחד להתפלל לאלוהיו כרצונו. אך לא במקום אותה חובה. זה ההבדל גם בצפירת יום הזכרון יש את מי שאומרים הצפירה זו אינה מצווה דתית, מנהג גויים ושאר קטנוניות פרימיטיבית גלותית ויש את אלו שאמנם מציינים את הזכרון בפסוקי תהילים, אבל בעמידת דומייה ויצאו חובתם הלאומית והדתית כאחת. ורק בכדי להראות כמה שאני לא אנטי, וכמה שאנני עושה הפלייה בין דם לדם אני מתחייב כאן שביום הזכרון הבא אגיד יזכור אלוהים, אלוהים ולא עם ישראל, בטכס הזיכרון של כל אלו שנהרגו באהלה של תורה .

לאחר שהתוודעתי כאן לסיפור היזכור

והבנתי במה מדובר, התגייסתי לעזור בהפצת העצומה. לא האמנתי שכזה דבר יתכן. הלכתי ובדקתי באתר יזכור - מצורף כאן. אני מזמינה את כלכם לעזור בהפתה וההחתמה. כחלחל - לא הבנתי כלום מהדברים שכתבת. אתה בעד או נגד העצומה? ולגבי המיעוטים - לא חלה עליהם חובת שירת התיקווה, וסיום טירונות של בני במג"ב, היה במועד של חג דרוזי, ועמדנו ושרנו איתם שיר מאותו החג.

למעלה