יותר חשוב מ-4.4.3: Swiftkey עוברת למודל חינמי

• פותח הנושא em28
  • פורסם בתאריך

em28

Well-known member
יותר חשוב מ-4.4.3: Swiftkey עוברת למודל חינמי

המקלדת מככבת כבר שנים ברשימת עשרת האפליקציות בתשלום הטובות ביותר.
עד היום, הציעו המפתחים גירסה חינמית המשלבת יכולות בסיסיות, כמו גם גירסה בתשלום (3.99 דולרים),
עם אפשרויות רבות, כולל "לימוד" מילים מהרשתות החברתיות-דוא"ל-סמס,
דרך שירות ענן, כך שגם אם תחליפו או תרכשו מכשיר אנדרואידי חדש, המקלדת בעצם "מכירה" אתכם.

היום השיקו המפתחים את הגירסה החמישית למקלדת הנפלאה, והיא יוצאת מקטגוריית האפליקציות בתשלום,
ומוצעת חינם לכל דורש, עם שלל האפשרויות שהפכו אותה ללהיט בחנות הגוגל פליי האנדרואידית.

מאיפה הכסף? אחד החידושים העיקריים בגירסה החדשה היא חנות ערכות נושא, שבה תוכלו לרכוש,
בתמורה לכמה שקלים בודדים, ערכות נושא צבעוניות בסגנונות שונים, על מנת להתאים אישית את מראה המקלדת לטעמכם האישי.

למי שכבר שילם, המפתחים יתנו 10 ערכות נושא "פרימיום" לפי בחירה.
אבל הגירסה החדשה מציגה עוד כמה שינויים מבורכים:
ראשית, SwiftKey משלבת לראשונה emjoi - אותם סמיילים וסימנים צבעוניים שונים שהיו חסרים מאוד בגירסאות הקודמות (תמיכה מאנדרואיד 4.1 ומעלה).
בגירסה החדשה תוכלו גם לשלב שורת מספרים ייעודית בחלקה העליון של המקלדת,
דבר נוסף שהיה חסר מאוד בעבר, ולאור הבקשות החוזרות ונישנות של המשתמשים, הואילו בטובם המפתחים לשלב זאת הפעם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4529244,00.html

להורדה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey

enigo

New member
רק הערה קטנה - לא לעניין להעתיק טקסט בשלמותו

מכתבה, אפילו שיש לינק בסוף. זה, בעצם, סוג של גניבה (גם על פי הגדרת החוק - הרי הבאת כאן טקסט של מישהו, בלי קרדיט לכותב).

enigo

New member
זה חלק מספיק משמעותי ממנה

לא בא להתנגח - רוצה? קבל את ההערה. לא רוצה? אל תקבל.
מבחינת החוק היבש, אגב, יכול האתר או הכותב לתבוע אותך, אם מישהו היה טורח לעשות דברים כאלו.

em28

Well-known member

enigo

New member
אבל אכן ידיעה משמחת, וזה מגיע בדיוק בזמן

חודש הנסיון שלי עומד להסתיים, ואני בדיוק מתלבט אם לקנות את הגרסה המלאה או לעבור למקלדת אחרת. אז זה פותר את הדילמה.
הקטע שהורג אותי הוא ההשלמות האוטומטיות שלהם - לפעמים הן גאוניות, משפטים שלמים נבנים רק מהניחושים שלהם, בלי הקלדה אחת. ולפעמים הם מחליטים שבמקום "מטוס" צריך להשלים את המילה ל"אוכל". למה? מה הקשר? איך הגעתם?! אין הרי שום סיכוי, מבחינת טעות כתיב או הקלדה, שהבנאדם התכוון ל"אוכל" ויצא לו "מטוס"...

זה לא משנה

גם על חלק מכתבה צריך לתת קרדיט
לדעתי מספיק אם היית כותב משהו כמו:
פורסם בX
או X פירסם
זה כנראה היה מספק.

הערה- אני לא משפטן וכל הכתוב מסתמך על ידע אישי שלי. אין להסתמך על הכתוב ללא התייעצות באיש מקצוע ואין בכתוב המלצה לפעולה או אי פעולה כל שהיא.

trilliane

Well-known member
מנהל
כשמצטטים צריך להבהיר שזה ציטוט ולתת מקור

כולל קרדיט לכותב המקורי (ואם יש קישור, אז גם קישור). זה חלק מכללי הציטוט ההוגן.

BobboVilla

New member
ב-S4 יש גירסא כלשהי של האפליקציה

לא התלהבתי במיוחד. ומה שאתה רואה בתור יתרון (איחסון ענן עבור לימוד מילים) אני רואה דווקא בתור חיסרון - למה צריכים לשלוח את המלל שלי "לענן"? זו בדיוק הסיבה שיש אזהרה של גוגל לפני שאתה מאפשר מקלדת כלשהי בהגדרות
.

anatdav

Well-known member
מה ההבדל בין המקלדת הזו למקלדות הרגילות?

BobboVilla

New member
איזה מקלדות רגילות? כאלה שמורידים מהחנות?

יש כל מיני פיצ'רים שונים שיש או אין באפליקציות אחרות, אפשרויות של השלמה אוטומטית של משפטים ולא רק מילים, כתיבה בשתי אצבעות גם כדי להחליק, אפשרויות של שינוי העיצוב, מקשי קיצור, עריכה של סמיילי. זה עולם שלם של אפשרויות ויכולות.

BobboVilla

New member
בהחלט

אם את לא רוצה/צריכה אפשרות של Swype (כלומר החלקה של האצבע ברצף), אז אני קניתי בזמנו את Smart Keyboard Pro - מאוד מוצלחת. אני כבר לא מסוגל בלי האפשרות הזו, אז אני כרגע מתלבט בין Kii Keyboard על הנקסוס 7, ו-TouchPal X על ה-S4. ניסיתי את Adaptxt ו-ai.type ולא התלהבתי מדי, והייתה את Keymonk שהייתה מאוד פשוטה ובלי הרבה פיצ'רים בגירסא החינמית.

anatdav

Well-known member
בילבלת אותי

אני לא מהמומחים.

למה אתה מתכוון החלקה ברצף?

BobboVilla

New member
בהגדרות מקלדת סמסונג

תפעילי את האפשרות של "הקלדה ברצף" (כנראה שזו אפשרות חמישית - מתחת ל"טקסט חזוי" שצריך להיות מאופשר), ואז פשוט תחליקי את האצבע על המקלדת בין אותיות שונות, עד שנוצרה מילה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו אפשרות שקיימת גם במקלדת המובנית

ניסיתי אותה ולא הסתדרתי איתה, לא הצלחתי להבין איך זה מקבל על הכתיבה או למה זה טוב... כנראה עניין של הרגל.

אני משתמשת במקלדת המובנית, אגב, והדבר היחיד שחסר לי בה הם חצים (לזוז בין האותיות) או מקשים בסגנון HOME ו-END כמו במקלדות אמיתיות (אני מהאנשים שעושים בהם שימוש תדיר). אמנם כבר למדתי למקם את האצבע במקום הנכון (ועם הזמן צברתי מיומנות לא רעה) ועדיין, חבל שאין חצים.

אבל זה כשלעצמו לא גורם לי לטרוח להוריד מקלדת אחרת...

אני לא אוהבת להקליד הרבה גם ככה (אין לי ווטסאפ) והמסרונים שלי די חוזרים על עצמם (בעיקר בענייני עבודה שוטפים) ולכן יש לי כמה תבניות קבועות ונוסף עליהן המקלדת כבר מכירה אותי ונוטה להציע לי את המילה הבאה הנכונה...
(לאחרונה התחלתי להשתמש מעט גם באפשרות speech to text [לא זוכרת את שם היישום] של גוגל שמותקנת שם, אבל היא נוטה לפספס לא מעט (אז אני צריכה לתקן), אז אני עושה זאת רק בהודעות ארוכות במיוחד (ואין לי הרבה כאלה). ב-WAZE היא עובדת טוב יותר וכמעט תמיד כותבת לי את הכתובת הנכונה.

למעלה