דעתי בנושא
אני לא יודע אם צריך להגיד דברים בבוטות שכזו, ולאן זה יוביל, אבל רציתי להגיד את דעתי, שמתבססת ברובה על עובדות. פורום - צוות של משתתפים בדיון לבירור בעיה מסויימת (מילון ספיר) דיון - בירור בדרך של עיון ושיחה, שיקול (מילון ספיר) בדקתי את שתי ההגדרות המילוניות לשני הערכים שמרכיבים את הפורום שלנו. גילינו שהמילה פורום מתייחסת לצוות של אנשים שרוצים לפתור סוגיה כלשהי, ושדיון זה בירור (של בעיה) בדרך של עיון ושיחה. אם נשליך את זה לפורום שלנו, נבין שאנחנו קבוצה של אנשים בעלי צביון משותף (כולנו אילתים, או יש לנו קשר לאילת), וכולנו מנסים לפתור בעיות שונות שעולות בהודעות שונות (כל הודעה זו בעיה אחרת), בצורה של התדיינות בנושא. יחד עם זאת, זה איננו פורום מקצועי שעוסק שסוגיות מקצועיות, ויש לו גם פן חברתי. ולכן, בפורום מסוג זה, בו אנו גם מנסים לשמור על איזשהו גרעין איכותי של כותבים, מן הנכון שנטפח צוות אמין על ידי הודעות אישיות בתכנן (לדוגמא - מזל טוב לחן אפרת! וכולם משרשרים מזל טוב), או משחקים קלילים יותר (לדוגמא, בפורום אמנות יש תחרות מלך השבוע, מי שמעלה הכי הרבה יצירות זוכה במלך השבוע), כדי שנוכל לשמור על איזשהו איזון בין פתירת בעיות בלבד (ואז לא יהיו לנו כותבים קבועים, או פחות כותבים קבועים), לבין חברתיות בלבד (כי אז אנחנו נהיה משהו בסגנון דשדושונים של ערב ערב, או דפוק שפשוף של העיר. מסירת דשים, רכילות ואופנה, בידור והודעות אישיות, כמו כן השמצות והעלבות). בכל הודעה שאנחנו פותחים אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם זה יתרום לרמת הפורום, שכפי שכבר הבנו, נקבעת על פי סוג השאלה (חברתית או מקצועית באופיה), והתרומה שהיא תתרום. פעמים רבות אני נמנע מלהגיב לשרשורים שונים עם דעתי, כי אני יודע שאני לא אשנה ואזיז דבר וחצי דבר בדיון, ולא אתרום לפתרון הבעיה, אם יש בכלל בעיה (לדוגמא, אני בדרך כלל לא משתתף בהודעות שקשורות לחברת הפורום, כי אין לי הרבה עניין בהן, אפילו שאני מבין שהן הכרחיות.) בזמן האחרון, אפשר בהחלט לומר שהתוכן התדרדר. בין אם זה עקב שינוי כותבים (חלק התגייס, חלק עזב מסיבותיו שלו), בין אם זה חוסר זמן לאנשים מסויימים לכתוב (לימודים ועיסוקים אחרים), ובין אם זה עייפות מסויימת מנושאים שלרוב כבדים לאנשים. העמדה שנקטה בה ההנהלה, הרי היא השמצה בוטה של כל אלו המנסים לשפר ולהאיר את עיניהם של המשתתפים בדיונים (בין אם דרכם בוטה או רהוטה), נלוזה ושגויה. תפקיד ההנהלה ליצור לגולשים בית, ובמידה רבה ההנהלה מציעה את מיטת הפורום בה יישכבו הקוראים והכותבים הקבועים. ההנהלה צריכה לדאוג לאיכות ורמת הפורום, שכן באחריותה הוא, ולאו דווקא לצנזר הודעות שאינן קשורות בקשר הדוק לפורום, אלא להעלות נושאים על סדר היום, ולעודד כותבים שכותבים לעניין, או אם תרצו - לשמור על האיזון. יחד עם זאת, לא זו אחריותה הבלעדית של ההנהלה לשמור על רמתו הנאותה של הדיונים כאן, אלא אחריותינו הכותבים הקבועים, עימהם אני נמנה. ולכן, אני מעלה כמה דיונים מעניינים (כך אני מקווה), שייעלו את הרמה הכללית, וייתרמו לאחרים.