יורובאסקט: ישראל - איטליה

סלים וארזה

New member
מנהל
יורובאסקט: ישראל - איטליה במזל טוב מתחילים את היורובאסקט הערב. ארהל'ה ויסברג כותב שבעשור האחרון שמונה נבחרות שאירחו את היורובאסקט אצלם ניצחו במשחק הראשון שלהם.
ליאור אליהו התאמן אתמול וצפוי לקחת חלק במשחק. כמו כן במשחק עצמו יתקיים טקס הוקרה ליניב גרין.

עכשיו מה הסיכוי באמת של נבחרת ישראל? אני חושב שגבוה. איטליה אמנם עם בלינלי, אבל ללא גאלינרי, ג'נטילה ובארניני. כלומר יש רק שחקן NBA אחד. מצד שני גיל רוב השחקנים הוא בין 26 ל-31, כך שמדובר על שחקנים סביב הגיל של שיא הקריירה שלהם. אטורה מסינה הוא שועל ותיק ובטוח שאסף עוד יכולות מפופוביץ', כך שאי אפשר לזלזל באיטלקים.
היתרון מבחינת ישראל הוא שאצל האיטלקים אין יותר מדי גובה בסגל, כך שישראל לא אמורה להיטחן בצבע.

מקווה לטוב.

סלים וארזה

New member
מנהל
אני חשבתי שאדלשטיין מאמן טוב
אבל מסינה עשה לישראל בית ספר. נבחרת איטליה לא כזו טובה התקפית. תעזבו את השלשות בסיום, אבל בסך הכל איטליה היתה מאוד בינונית בהתקפה כולל זריקות לא קשורות. אבל ההגנה היתה בית ספר. מסינה לקח את השחקנים שלו והפך אותם ליחידת קומנדו לוחמת שלא משאירה חייל אחד לא מכוסה. לישראל לא היתה תשובה ליכולת של האיטלקים לפנצ'ר לישראלים כל התקפה מסודרת וכל נסיון להתקפה מתפרצת.
&nbsp
אדלשטיין נשאר יותר מדי עם רוטציה קצרה, אבל גם כשהחליף שחקנים לקראת הסיום לא ממש ראינו שיפור. יש לישראל המון מה לחשוב על מנת שמחר מול ליטא נשחק אחרת עם יותר הנעת כדור וחסימות בין שחקנים. זה גם לא שישראל היתה כל כך גרועה בריבאונד, אלא פשוט מעבר ל-32-30 (נדמה לי) ישראל שוב נתקעה פעם אחר פעם ברוטציה הגנתית משומנת היטב. מחר מול ליטא הפצועה והמצב נראה רע. אני לא יודע מה צריך לשנות כי היום שום דבר לא עבד. אולי להכניס יותר שחקנים כבר במחצית הראשונה במקום לשחוק את כולם.
&nbsp
התאכזבתי כשנבחרת הכדורסל מתחילה להזכיר את נבחרת הכדורגל.

דיברגנט

New member
אתחיל בזה שאתקן אותך, כי המשחק מול ליטא הוא במוצ"ש
עכשיו שהתחלף התאריך, אפשר כבר לכתוב מחר, אך אתה כתבת לפני שהתחלף

&nbsp
הבעיה הכי קריטית של ישראל היום הייתה הקליעה מ-3, למעט הסל הראשון של דאוסון, לא קלענו שום קליעה וזה נקודות שחסרו לנו והיו יכולות בקלות לשנות את התוצאה.
חוץ מזה, ליאור אליהו גורם נזק לנבחרת כאשר וא משחק ואין לי מושג, למה נותנים לו כ"כ הרבה דקות משחק ועוד בחימשיה הפותחת.
פניני גם היה לא מפוקס וזה לא מתאים לו, כי בד"כ הוא שחקן שמשחק עם הרבה נסיון ועושה החלטות טובות והפעם הוא זרק באופן מרושל וגם נכנס באופן מרושל.
אוחיון גם לא נתן תרומה התקפית ולקח זריקות מטופשות.
&nbsp

למרות ההפסד היו גם נקודות אור
גאורגיה ופינלנד עשו ניצחונות מפתיעים ויפים

נקודת אור נוספת זה שעכשיו נחשף שארז אדלשטיין הוא לא מאמן טוב.
אני כבר שנים בדיעה שהוא לא מאמן טוב אבל אני לא ידעתי שעד כדי כך
האם זה הוגן להפיל הכול על המאמן ולא על השחקנים ?
אולי זה לא הוגן אבל בטוח שהשחקנים התאצמו ומאוד רצו.
אני בטוח שגם ארז מאוד רצה והתאמץ יותר מכולם אבל הוא לדעתי הסיבה העיקרית להפסד.

סלים וארזה

New member
מנהל
אני לא מאמין שאדלשטיין לא מאמן טוב
הוא הביא את רמת גן למקום שני, הגיע לגמר עם ירושלים וחצי גמר גביע עם הפועל ת"א. היו לו גם נפילות, אבל משיחה איתו בעבר יש לו המון ידע. הבעיה העיקרית שלו היא שהוא לא אוהב להתפשר: או הדרך שלו או שהוא עוזב.

זה לא המאמן בצד הישראלי זה המאמן בצד האיטלקי שעשה יחידה לוחמת מהאיטלקים. צריך ללמוד את הקלטת של המשחק בכל קורס מאמנים. מה נחשב מאמן טוב? לפיני גרשון גם היו כשלונות, צביקה שרף וגיא גודס עזבו את מכבי ת"א, כנ"ל קטש. אין לנו בארץ אוברדוביץ' (זליקו, לא סשה) שישלוט ביד רמה ועם כל מאמן הנבחרת אתמול היתה מפסידה. נכון שאין לנו יכולת לשחק פנימה ממש עם סנטר מטרה, אבל גם האיטלקים לא טחנו את ישראל בצבע. יש לאיטלקים את בלינלי ודאוטומה ולנו יש את כספי והלבנים שנזרקות מבחוץ.
אדלשטיין לא מאמין בספסל שיש לו וקרע בדקות את שחקני החמישיה. כנראה שהוא יודע שעם זלמנסון, כדיר, בלייזר וטימור המצב לא יהיה טוב יותר.

הוא מאמן בלי תארים בבוגרים,
מקבל יחס אוהד מהתקשורת מכיוון שהוא מקושר אליה חזק. אתמול ראיון שרובו מכבסת מילים, עם שאלות עדינות במיוחד.
אם נבחרת ישראל רוצה להגיע לרבע גמר אליפות אירופה, גם לדעתי היה צריך למנות, עוד לפני אליפות אירופה הקודמת, מישהו אחר. דרוקר, שמיר, בלאט ובירנבוים טובים ממנו, וגם הביאו תארים לקבוצות שאימנו.

מה שכן, ההפסד הזה הוא לא נעים אבל בהחלט לא נורא כי מדובר רק במשחק ראשון. איטליה בעצמה התחילה אליפות אירופה קודמת בצורה די חלשה, גירדה את המקום השלישי בבית ופגשה אותנו. משחקי המפתח מבחינתי הם מול גרמניה, אוקראינה וגיאורגיה.

למעלה