יוצאת מהארון

יוצאת מהארון

שלום, אני ליאת אמא של נועה, שזה אך חגגה שנה (כמו הפורום). כבר הרבה זמן שאני משתתפת שקטה בפורום ורק עכשיו אזרתי אומץ והנה אני יוצאת מהארון. נועה נולדה בשבוע 32, בניתוח קיסרי דחוף. עד אותו היום ההריון היה תקין ומקסים. במשך כל אותו היום לא הרגשתי אותה בבטן כרגיל, ובשעות הערב המאוחרות ולאחר מספר שוקולדים ושכיבה על הצד, ולאחר הרבה התלבטויות (שהיום נראות כל כך מגוחכות) נסענו לבלינסון. היינו בטוחים שלאחר בדיקה קצרה ישחררו אותנו עם חיוך של "היסטרים בהריון ראשון", אבל לא כך היה. לאחר כשעתיים מוניטור והתלבטויות נפלה ההחלטה על קיסרי. המוניטור הראה אפטיות, ושום דבר לא הצליח להעיר את הגברת. הוחלט שכנראה "לא טוב לה שם" ולאחר הערכת משקל של 2.5 ק"ג הוחלט שעדיף לה בחוץ. תוך כדי הלם מהבשורה, ובכי (כי לא ככה דמיינתי את הלידה) הכינו אותי לניתוח דחוף ובשעה 2:00 לפנות בוקר נולדת נועה כשהיא חוורת באופן קיצוני וללא נשימה. לאחר הנשמה קצרה היא מוטסת לפגיה ואני מבינה שמשהו לא בסדר כי לא שמעתי בכי ולא הראו לי אותה. נועה נולדה עם רמת המוגלובין 3.0 (כשטווח הנורמה הוא 9.0 ומעלה). בדיעבד מתברר שמסיבה לא מובנת עד היום, באותו היום היא דיממה דרך השליה לדם שלי, ובעצם לא היה שום סימן חיצוני שיעיד על המצוקה. המשקל היה החלק ה"קל", נועה נולדה במשקל 2.100 ק"ג (יפה לשבוע 32!). מכאן והלאה מתחיל החלק המוכר לכולכם, התמודדות עם ההפתעה ובעיקר עם חוסר הידיעה (לקח מספר ימים עד שאושר שהסיבה היא דימום בזמן היותה בבטן ולא אלף אפשרויות רעות אחרות). נועה קיבלה חמש מנות דם, הונשמה "כבד" ארבעה ימים (כולל טיפול בחנקן ותרופות להבשלת הריאות) ועוד חמישה ימים בסביבה מועשרת בחמצן. מההתחלה היא הראתה שהיא הולכת להלחם, וכבר בסוף אותו שבוע (הקשה וההזוי ביותר בחיינו), הבנו שהיא תצא מזה והכל חייב להיות בסדר. וכך היה, סך הכל "בילינו" שלושה שבועות בפגיה המדהימה בשניידר. ומאז השחרור נועה פרחה וגדלה (ואפילו עברה לינוק מגיל חודש). הנה עברה לה כבר שנה, נועה ילדה מקסימה, וכל אחד בסביבתנו מודה לאלוהים שלו על הנס הזה שלנו. התפתחותה תקינה לגילה (טפו טפו חמסה), וכבר מזה זמן שהפסקנו לתקן את גילה ו"שכחנו" לה את ההתחלה. חברה טובה לעבודה שרצתה לעזור בתקופה הקשה מצאה את הפורום הזה שהיה בחיתוליו ושלחה לי את הקישור. לצערי לא היה לי ראש וזמן בתקופה הקשה בפגיה ואחר כך בתקופת ההסתגלות בבית להיכנס ולהכיר. רק כעבור כשלושה חודשים נכנסתי ומאז התמכרתי. לאחווה, לסיפורים, לטיפים. ורק עכשיו אזרתי עוז להתוודות. אז בעיקר רציתי לומר לכם תודה, על האחווה ותחושת השותפות שגרמתם לי, גם מבלי שידעתם. אשמח עזור ולייעץ מניסיוני בהמשך. ממשיכה להחזיק אצבעות (מחוץ לארון סוף סוף) לכל הנלחמים הצעירים מי בבתי החולים ומי כבר בבית, שתגדלו לתפארת ותביאו רק אושר להוריכם. ליאת של נועה.

הי ליאת ונועה

מזל טוב ליום ההולדת ולאומץ לצאת מהארון. גם הגר שלנו נולדה בהפתעה גמורה וגם אני חשבתי שהרופא ישלח אותי הביתה לנוח, אבל לגברת בער לצאת. אני שמחה לשמוע שנועה סגרה את הפער, כך שזנחתם את הגיל המתוקן. ברוכה הבאה באופן רישמי!!

ayelet i

New member
../images/Emo39.gif בוקר טוב ליאת

איזה כיף לשמוע סיפורים כמו שלך! כל כך מעודד! מאחלת לנועה להמשיך ולהתפתח כפי שהיה עד כה ולהוכיח לעצמה, לכם ולכולם - שההתחלה הקשה רק חישלה והכינה אותה להתמודדות אמיצה עם העולם... מזל טוב (באיחור מה) לקטנה ליום הולדתה וכל טוב!

ברכות

ברכות לליאת. אני החברה שהפנתה אותה לפורום. אני עוד זוכרת את הבוקר הנורא ההוא, בו שמענו על מה שקרה לליאת, שעברה עד אז את "ההריון המושלם". חייבים לראות את נעה המדהימה בשביל להבין איזה נס קרה כאן! ביום שבו נעה נולדה, הייתי בשבועות הראשונים של הריון התאומים שלי. החוויה של ליאת בפגייה הבהירה לי את החשיבות של מוכנות נפשית לשהייה בפגייה. כאשר אלעד (1755) ויואב (1055) נולדו בשבוע 34, הייתי מוכנה לכך. אני חושבת שהייתי האמא הראשונה שהגיע לפגייה, ראתה לראשונה את בנה ששקל 1 ק"ג, והיתה מאוד מבסוטה !
אלעד ויואב נולדו לאחר הריון מאוד קשה ומתוח, במהלכו התברר שהשיליה של יואב כנראה לא מתפקדת. הייתי מאושפזת 5 שבועות בשמירה עם מעקב היסטרי. לאור הניסיון של ליאת עשיתי 3 "סיורים מודרכים" בפגייה, כך שכאמור כאשר הם נולדו הרגשתי שם כמו בבית. מה עברנו? אלעד נולד עם חוסר בשלות ריאתית וקיבל סורפקטנט (לצורך זה הנושם מספר שעות). אח"כ היה עם CPAP, ואח"כ סתם גדל. הספיק לעשות מספר ברדיקרדיות. יואב נולד קטנצ'יק, אבל בשל לחלוטין, ולקח לו 6 שבועות להגיע ל-2 ק"ג. אחרי השחרור הוא חטף ברוכיוליטיס ואושפז לילה אחד בשניידר (זה היה באמת נורא!). וזהו. ובחזרה לנעה: ליאת באה לבקר אותי בביה"ח עם נעה, שהפכה מייד לאור של המחלקה. כל המאושפזות של ההי-ריסק רצו שהילדים שלהם יהיו כמוה. בקיצור: יש תיקווה! צריך רק הרבה סבלנות ואמונה בכוח של היצורים הקטנים האלה להילחם! מרים

../images/Emo65.gifכ"כ הכבוד לחברה של.....

וברוכה המצטרפת אלינו גם את, 2 שיצאו מהארון ביום אחד....
דבר ראשון אחרי תאורים על נועה המקסימה אנחנו חייביםלקבל תמונות , ו-ב-פ-ק-ו-ד-ה
ולא נוותר גם על תמונות של אלעד ויואב. בני כמה הם היום? כל שנבקש לו יהי...

../images/Emo65.gifהיי ליאת וברוכה המצטרפת אלינו

נכון שפחות צפוץ כאן מאשר בארון......
אני שמחה שאזרת אומץ והצטרפת אלינו . קודם כל סיפור הלידה שלכם מדהים , אני מתארת לעצמי את השוק שקבלתם מכל השתלשלות העניינים, כל אחד ואחת כאן יודע בדיוק במה מדובר. תהנו נועה והיא ממכם תשארי איתו וספרי לנו מדי פעם "סיפורי נועה", וכמובן...איך אפשר בלי לבקש תמונות.......
גלי כל שנבקש לו יהי...

ברוכות הבאות ליאת ונועה!

שמחה שהצלחנו לתמוך ולעזור במשהו ואפילו לא באופן ישיר. יום הולדת שמח לנועה (ולאמא שלה!) - מקווה שתחזרו לבקר כאן הרבה!

ayelet i

New member
למה די??....

כזו מקסימה - אני רוצה דווקא עוד! היא פשוט יפיפיונת!

ליאת, המזל היה לצידכם

מזל החלטתם ללכת לבית החולים למרות שהסימנים ממש לא היו חד משמעיים. אני שמח שאת איתנו, רק חבל שלא יכולנו להנות ממך. אולי מהיום נשמע אותך יותר? ברוכה הבאה....

איזה יופי ../images/Emo42.gif

להיכנס לפורום ולגלות ששתי אמהות ושלושה ילדים יצאו מהארון ומספרים לנו חוויות משלהן. אז ברוכים הבאים לכולם - מקווה שתרגישו פה בבית ותוכלו לשאול ולענות. ובשמחה רבה נראה עוד תמונות

ברוכות הבאות ליאת ומרים!!../images/Emo39.gif

חם מדי בארון ובמיוחד בשרב כמו היום.. ברוכות הבאות, הסיפורים שלכם מרגשים מאד, טוב ליאת שהלכת לבית חולים והיית עם היד על הדופק..את פשוט הצלת את חייה של בתך!! שתהנו מילדכם ותספרו לנו מדי פעם על החוויות בגידולם.

למעלה