יועץ עסקי - כדאי? איך בוחרים?

yaelofa

New member
יועץ עסקי - כדאי? איך בוחרים?

אני כבר שנה בשוק, ומוצאת שקשה לי גם למנף את העסק, גם לדאוג לשיווק, לכספים, להכנה של כל הקייטרינג ובעצם לעשות הכל לבד. חברה יעצה לי לקחת יועץ עסקי שיעזור לי בחלק מהדברים. מה דעתכם? לקחת? איך בוחרים יועץ? כמה זה אמור לעלות? מבולבלת יעל

2 תשובות

א- מתחילים במט"י (באיזור מגורייך). יש להם קורסים, פגישות עם יועץ וכד'. השירות מסובסד על ידי המדינה ב- יש במט"י חונכים אשר מומחים בקיטרינג. תשאלי את רג'ין מפורום עבודה מהבית על שם. גילוי נאות: הכותב מרצה בקורסים ליזמים של מט"י

yaelofa

New member
תודה לכולם!!!!! עזרתם לי מאד!!!

החלטתי להתקשר עם מט"י ולבדוק מה אני יכולה לקבל דרכם, בשלב ראשון. קצת יותר קל לי על הכתפיים אחרי שביצעתי לפחות את ההחלטה הזו. הרבה תודה על הרצון הכנה לעזור!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קבלו חיבוק ענק
יעל

paretomc

New member
הצעה

שלום ליעל האופה, לעשות הכל לבד זה לא פשוט. אני לא מתכוון לזמן שנדרש ממך לטובת כל המשימות. ריבוי המשימות המתח הנפשי האחריות הבלעדית וכשרון שאינו אינסופי כל אלה מקשים על עסק קטן(צ'יק) ייעוץ עסקי טוב עולה לא מעט (האמיני לי, זה המקצוע שלי) אני מציע שלוש אפשרויות: 1. להחליט להשקיע בייעוץ (בניגוד להוצאה על ייעוץ) - מתוך כוונה ברורה לעבוד גם בתחומים שעד כה הוזנחו (מסיבות אלה ואחרות) (החל מכמה מאות $) 2. להחליט על הכנסת שותף משלים לעסק, וביחד לקחת יועץ כדי לחלק את נטל ההשקעה. 3. לשכור שירותי ניהול חיצוניים לפי הצרכים שלך ניר

כן לקחת, אבל.

הבעיה עם ייעוץ היא שליועץ יש אינטרס להמשיך את הטיפול, כמו שלמורה לנהיגה יש אינטרס שהתלמיד לא יעבור טסט כדי שהוא ימשיך לקחת שיעורים. כמו כן, אם כבר לוקחים ייעוץ חייבים לבצע את כל מה שהיועץ אומר, אחרת בשביל מה לקחת ייעוץ... וכאן מתחילה בעיה, כמו בכל ענף, גם כאן יש טובים יותר וטובים פחות, וככל שהיועץ טוב פחות כך תגיעי לתוצאות בזמן ארוך יותר, שלא לדבר על טעויות אפשריות.. לכן, לכי על זה, אבל ממש בזהירות, בדברים האלה אל תתפשרי על פחות מהטוב ביותר. אני אישית לקחתי ייעוץ אצל אחד הטובים בארץ, זה היה יקר מאוד, אבל שווה כל שקל.

סליחה ממורי הנהיגה

אני יודע שזה הכללה גסה מה שכתבתי, אין כוונה לפגוע בכם אלא רק לתת אנלוגיה מסויימת.

למעלה