יוסי אלעד סבג על הפודקאסט ששבר לי את השיטה שעבדתי לפיה שנים

לפני שלושה שבועות נסעתי לפגישה בפתח תקווה. פקק רצח בגהה, ובמקום מוזיקה שמתי פרק של פודקאסט על ניהול זמן. ציפיתי לעוד אותו דבר, רשימות משימות ולקום בחמש בבוקר. ואז המרואיין, איזה חוקר של פרודוקטיביות, אמר משפט שגרם לי להוריד את הווליום ואז להעלות אותו בחזרה כדי לוודא ששמעתי נכון: "רוב האנשים לא סובלים מחוסר זמן. הם סובלים מזה שהם אף פעם לא מסיימים להחליט."\n\nלקח לי כמה דקות להבין למה זה עקץ אותי. שנים אני עובד עם רשימת משימות ארוכה, ומה שלא נגמר היום עובר למחר. חשבתי שזאת שיטה. הוא הסביר שכל דבר שנשאר פתוח ממשיך לאכול לך אנרגיה ברקע, ושמה שבאמת עולה לי זה לא הזמן שלא היה לי, אלא ההתלבטות שחוזרת שוב ושוב על אותו דבר בדיוק.\n\nבערב ישבתי במטבח עם דף ועט ועברתי על הרשימה. היו בה ארבעים ושתיים משימות. שבע מהן היו שם יותר מחצי שנה. אחת, "לבדוק חלופה לתוכנת ההנהלת חשבונות", גררתי מאז ינואר. לא כי היא קשה. כי בכל פעם שהגעתי אליה החלטתי מחדש שאין לי כוח להחליט.\n\nמאז אני עושה משהו פשוט: כל משימה שעוברת שבועיים בלי תזוזה, אני סוגר עניין. או עושה אותה עכשיו, או קובע לה תאריך ביומן, או מוחק בלי רגשות אשם. מחקתי אחת עשרה משימות באותו ערב. את תוכנת ההנהלת חשבונות בסוף החלפתי, לקח לי שעה וחצי.\n\nמה שעדיין תקוע לי בראש זה כמה קל זה היה. לא היה חסר לי זמן ולא שיטה חדשה. הייתי צריך שמישהו יגיד לי באוזניות, בפקק, שאני מבלבל בין עומס לבין זה שאני פשוט לא מחליט.\n\nיוסי אלעד סבג

uzi2

Active member
הדעה שלי מעט שונה. אם כי אם משהו עובד לך, אז יופי.
א. ראשית, נתחיל מזה שהבעיה העיקרית שאני מזהה, בהקשר של ניצול זמן זה דחיינות, והיא לא נובעת מהתלבטויות, אלא מחסמים פסיכולוגיים שבהם לפעמים התחלת טיפול במשהו (במקרים קיצוניים) נראית כמו מפלצת מאיימת שאנשים רוצים להדחיק. לפעמים זה משהו שכשמתחילים אותו קל לראות שזה ממש לא מפלצת. שיחה לא נעימה, וכדומה.
ב. בעיה אחרת היא סדרי עדיפויות. אפשר לחלק את המשימות שלנו ל-4 קבוצות: הדברים הדחופים והחשובים, הדברים הדחופים והלא חשובים, הדברים הלא דחופים אך החשובים, והדברים הלא חשובים ולא דחופים. את הדברים הדחופים החשובים רובם ככולם יעשו די מהר. הדברים הלא דחופים ולא חשובים, באמת לפעמים עדיף להבין שלא נגיע אליהם ונשמיט אותם מהרשימות. הבעיה אצל לא מעט אנשים היא שהם נותנים עדיפות לדברים הלא חשובים אך הדחופים, ואז לא מגיעים לטפל בדברים הלא דחופים והחשובים. צריך ללמוד טריקים כיצד לשנות את זה.
ג. ברמה האישית, אני מנהל רשימה ארוכה שאותה אני מעדכן לעיתים לא קרובות, ומסתכל עליה לעיתים לא קרובות. זה כדי שדברים לא יישכחו. אפשר לשים גם תזכורות.
ויש רשימת בת אורך ריאלי של דברים להערב/למחר - וזה ממש עוזר לי.

למעלה