יום שני - מה בסירים

ady18

Well-known member
אצלי

פשטידת מצות בשרית +מרק עוף קנדילך
ערב:רושטי(סוג של לביבית תפוחי אדמה)
 

קרפאץ

New member
אצלי בסירים

כרגע קרפאץ סיים לאכול מצה ברייט טעימים שהכנתי עם סלט ירקות וגבינה
בצהריים נעשה על האש עם ההורים של בעלי
אתמול ב1 בלילה נאפו להן לחמניות ובייגלס לפסח
ויצאו טעימות!!!!!!!!
אני חא מפסיקה לזלול אותן....
 

קרפאץ

New member
מקווה שזה עדיין תקף

אני מכינה 5 מצות, שוברת אותם ושמה במים.סוחטת ומעבירה לקערה אחרת מוספיה 2 ביצים, כף סוכר, כפית מלח ומערבבת
את יכולה להוספיף חתיכות גבינה צהובה זה גם יוצא נהדר
מטגנת במחבת וזהו.

בתאבון!
 

ady18

Well-known member
אני הכנתי בדיוק ככה והוספתי קצת טיפות וניל

יצא מוצלח מאוד ממליצה
 

practical1

New member
זה הולך בכל דרך

אני שוברת מצות, יוצקת חלב מעל, מוסיפה ביצים וגבינה צפתית קשה מרוסקת ופלפל שחור.
הבוקר הכנתי לבן עם פרוסת גבינה צהובה מעל, כמו מלאווח....
הם לא ממש מסתדרים עם האוכל של פסח, הבנים שלי.
 
הכנתי בבוקר את מצה ברייט

בלי גבינה כדי שיהיה פרווה,
יצא ממש טעים! אפילו פיצקית אכלה מזה וגם אני אכלתי תוך כדי טיגון (חחח הלכה הדיאטה להיום).
שוב תודה על במתכון!
 

practical1

New member
אצלי היום אחה"צ

על האש. יש צלעות קטנות ואנטריקוט וקבב ביתי.
אכין גם לחמניות פסח (לא להיסחף, מתערובת מוכנה)
 

practical1

New member
מצאתי בסופר

שקית עם אבקה להכנת לחמניות:
מוסיפים מים רותחים, 2 ביצים, מחכים כמה דקות ואז יוצרים עיגולים ואופים.
לטובתם שזה יהיה טעים!
 

קרפאץ

New member
אני חייבת להגיד לך

שאם את צריכה לעשות את כל זה, עדיף לעשות לבד
זה פשוט וקל, (באמת)
ואני באמת מקווה שהן יהיו טעימות!
 
מוזר, כשמכינים לבד

לוקחים קמח מצה +קצת מלח מוספים למים רותחים + שמן מוסיפים ביצים לאחר שמתקרר קצת ואז עיגולים ולתנור. ניראה לי אותו הדבר לא ?
מעניין מה יש עוד בתערובת המוכנה.
חג שמח
 

practical1

New member
לחמניות פסח

שעשיתי בעצמי על פי מתכונים לא זכו לעדנה רבה אצלי.
אני מקווה שאולי כאן יהיה להם טעים.
מבחינתי כל לחמניה חמימה עם הרבה חמאה וריבה חייבת להיות נהדרת.
 

קרפאץ

New member
אם תרצי לנסות

את המתכון של סבתא שלי, הכנתי אתמול בערב וזה ממש קליל וממש מהיר
תגידי אני אכתוב לך :)
 

קרפאץ

New member
לחמניות לפסח

מצרפת לך תמונה של איך זה יוצא, מחר אני מעלה את הרשומה לבלוג, יהיה שם המון תמונות של כל שלבי ההכנה וגם עוד מתכון לבייגלס מתוקים לפסח, אם תרצי אשלח לך קישור בבוקר.
מקווה שתצליחי, עדכני אותי :)

מצרכים:

כוס מים

חצי כוס שמן

כפית סוכר

כפית מלח

כוס קמח מצה

4 ביצים

אופן הכנה:

להרתיח על הגז - כוס מים, חצי כוס שמן,כפית סוכר וכפית מלח, כשרותח להוסיף בבת אחת את הכוס קמח מצה ולערבב במהירות עד שמתקבל כדור שנפרד מהדפנות בקלות של הסיר.

לשים ביצה אחת ולערבב היטב עד שנבלעת בתערובת וכך גם את השאר, כל פעם ביצה אחת.

מניחים קצת להתקרר, בערך 10- 15 דקות.

בידיים משומנות, יוצרים כדורים בינוניים ומעבירים לנייר אפיה משומן

אופים בערך 30-40 דקות, הן צריכות להיות זהובות.
 
למעלה