יום שלישי - מה בסירים

יום שלישי - מה בסירים


אצלי יש סיר מרק ירקות מאתמול, מתכננת להכין כרובית מוקרמת.
הבולונז המושלם מאתמול נגמר!
 

practical1

New member
אצלי יהיה

הפשרתי בערב חזה עוף שיהפוך לנאגטס
אורז עם אטריות
סלט מיונז - אוהבים אצלי חמים על המקום
סלט חסה ועגבניות
אם תהיה לי סבלנות אכין עוגיות כוסמין
 

dubit1234

New member
בדיוק כמו שניצל

לתבול בקמח, ביצה, פרורי לחם

ובעניין התיבול אני שמה בביצה קצת מלח וכפית חרדל.
בפרורי לחם לפעמים שמה אבקת שום טחונה גס.
 
לא מכירה את הנאגסט של kfc אבל

אני חותכת את השניצל לחתיכות קטנות ומצפה בתערובת של קמח תופח, מים , ביצה ומעט מלח.

(דומה לפנקייק).
הילד שלי קורא לזה פנקייק עוף
 

dubit1234

New member
זה נקרא ציפוי טמפורה

טעים אח"כ להכניס את השניצלים הקטנים לרוטב לימון. רוצה שאכתוב לך את הרוטב?
 
אני יודעת


אני מכינה את זה עם רוטב חמוץ מתוק - עם אננס וגמבה.
פשוט הילד שלי אוהב יבש - אז אוכל את זה ככה בלי רוטב.
 

practical1

New member
נאגטס

אני חותכת לקוביות או לרצועות, טובלת בביצה ובפירורי לחם .
מאז ומתמיד לא אהבו אצלי שניצלים גדולים.
בביצה שמה מלח וכפית חרדל, בפירורי הלחם מערבבת כל תבלין שרק מתחשק.
פשוט צורת הגשה אחרת.

לגבי הקנטקי פרייד צ'יקן - אין לי מושג.
 

ady18

Well-known member
נאגאסט מומלץ מהבלוג של אריאלה:

1 קילו חזה עוף (או הודו ) חתוך לקוביות בגודל 2X2 או יותר

שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן קנולה)

חומרים למטבל :

2 כוסות קמח לבן

בקבוק או פחית של בירה לבנה

ביצה אחת

3 כפות שמן זית

כף מלח

3/4 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)

3 שיני שום כתושות (או חצי כפית אבקת שום)

1/4 כפית חאווייג` (או תבלין שווארמה)

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה לפי הטעם

צ`ילי גרוס

אופן הכנת המטבל:


ערבבו 2 כוסות קמח לבן, בירה, שום כתוש, ביצה אחת, שמן הזית וכל התבלינים ביחד בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. רצוי לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

טיפ קטן : בפעם הראשונה להכנה רצוי להתחיל בקצת פחות (כמות) תבלינים כדי לבחון את הטעם של הילדים, למרות שהטעם ברמת העיקרון כן צריך להיות מודגש, ככה זה בכל אופן במקדונלד`ס)



טובלים את קוביות חזה העוף ומשרים אותן כמה שיותר זמן בבלילה לספיגת טעמים .
(אפשר להכין מראש, אני אפילו מכינה יום מראש, אבל שוב, היות וזמן ההכנה הוא עניין של דקות, זה לא קריטי, אפשר להשרות בבלילה ולגשת למלאכת הכנת הפוטטוס או הצ`יפסים לדוגמא ולטגן את הנאגטס ממש בסוף).



חממו את השמן לטיגון במחבת גדול ועמוק עד לטמפרטורה של כ- 160 מעלות

טיפ לטיגון: אפשר לבדוק אם השמן חם מספיק בעזרת ידית של כף עץ, מכניסים את הקצה של כף העץ כך שכף היד שלנו אוחזת בקצה המעוגל שלה כלפי מעלה והקצה הדק שלה נמצאת בתוך השמן ואם נוצרות בועיות מסביב לידית, אזי השמן בטמפרטורה הנכונה.



שלב הטיגון:

כשהשמן חם מוציאים מספר נתחים מהבלילה ומטגנים עד קבלת צבע זהוב משני הצדדים . זמן טיגון משוער, כ- 3 דקות מכל צד בערך. הקפידו לא לשרוף, אך במקביל אל תטגנו פחות מדי זמן.
אני עושה ללא טיגון אפוי ויוצא מוצלח.
 
למעלה