יום שישי

מצב
הנושא נעול.
יום שישי

יום שישי
יש לי ויכוח עם הבוס שלי. אני עובדת 5 ימים בשבוע במשרה של 9 שעות יומיות וביום שישי איני עובדת. הוא טוען שיום שישי אני כן אמורה לעבוד אך הוא בא לקראתי בעניין. דבר נוסף, אני טוענת שלעובד במשרה מלאה מגיע לפי החוק יום בחודש יום חופש והוא טוען שאין זה כך משום שביום שישי אני כבר מקבלת יום חופש. מי מאיתנו צודק. תודה

שיר ורד

New member
תשובות

יום שישי
יש לי ויכוח עם הבוס שלי. אני עובדת 5 ימים בשבוע במשרה של 9 שעות יומיות וביום שישי איני עובדת. הוא טוען שיום שישי אני כן אמורה לעבוד אך הוא בא לקראתי בעניין. דבר נוסף, אני טוענת שלעובד במשרה מלאה מגיע לפי החוק יום בחודש יום חופש והוא טוען שאין זה כך משום שביום שישי אני כבר מקבלת יום חופש. מי מאיתנו צודק. תודה
תשובות
הבוס תמיד צודק. אבל, משרה מלאה היא של 43 שעות בשבוע. הבוס יכול להחליט האם לחלק את המשרה על פני 5 ימים בשבוע או 6 ימים בשבוע. אם המשרה היא של 5 ימים בשבוע, יש לעבוד עד 9 שעות בכל יום ובסך הכל 43 שעות. אם המשרה היא של 6 ימים בשבוע , יש לעבוד עד 8 שעות בכל יום (ועד 7 שעות ביום ו) ובסך הכל 43 שעות בשבוע. שעות מעבר לכך נקראות שעות נוספות ויש לשלם עבורם שכר בתעריף מוגדל (125% או 150%). לעובד בשקום עבודה שבו עובדים 6 ימים בשבוע מגיעים 12 ימי חופש נטו בשנה ב-4 שנות עבודתו הראשונות ואילו לעובד במקום שבו עובדים 5 ימים בשבוע, מגיעים לעובד 10 ימי חופש נטו בשנה. לכן, אחרי שהמעביד יחליט סופית כמה ימים בשבוע עובדים אצלו, צריך יהיה לעשות את החשבון על כמה שעות יש לשלם לך בגין שעות נוספות וכמה ימי חופשה מגיעים לך. אם את מקבלת חצי שעה הפסקה (או יותר) שבה את רשאית לעזוב את מקום העבודה, אזי זמן ההפסקה איננו נחשב כלל כזמן עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה