יום שישי הגיע. מה בסירים?

אצלי:

קציצות ברוטב עם תפוחי אדמה
קציצות אפויות להקפאה
קציצות עדשים אפויות. פעם ראשונה שאני מכינה. מקווה שייצא טעים.
אורז
קישואים מבושלים ברוטב עגבניות
טחינה ביתית. אפרופו שרשור הטחינה- השתמשתי בבלנדר מוט. מעולה.
 
אצלנו צהריים להיום - ספגטי בולונז ועוגת שיש נוטלה
בערב (עם ההורים שלי):
פוקאצ'ה עם בולגרית וזיתים שחורים
פסטה אפויה בתנור עם גבינות ורוטב עגבניות
סלט חסה ואבוקדו
סלט סלק ותפוחי עץ
לקינוח - עונת גבינה, שוקולד לבן ולוטוס

מחר מארחים חברים לעל האש בצהריים. בתכנון פרגיות, נקניקיות וקבבים. יהיו גם הרבה ירקות בתנור (תפוחי אדמה ובטטות בתבנית אחת, ברוקולי, כרובית ופטריות בתבנית אחרת), סלט בייבי, סלט גזר ופקאנים, וכמובן עוד סלטים שנביא מהסופר. לקינוח - מרשמלו על האש, קרטיבים, ושתי העוגות שכבר הכנתי.
 
האמת שאני מנסה את הסלט הזה בפעם הראשונה מאוד מאוד אוהבת סלק, ובד"כ מכינה בדרך המסורתית (סלק חתוך לקוביות עם מיץ לימון, כמון, שמן זית ומלח) אבל מדי פעם גם מנסה אותו בואריאציה אחרת, כדי לא להשתעמם.
זה המתכון, אבל כאמור - אין לי מושג מה יהיה הטעם בסוף
מוזמנת לנסות:
4 סלק אפוי, קלוף וחתוך לקוביות (אני כמובן משתמשת בסלק בוואקום)
2 תפ"ע ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף רוטב סויה
3 כפות חומץ
1 כף סוכר
מים לפי הצורך והטעם
אמור לצאת חמוץ-מתוק.
 
תודה. אנסה בהזדמנות ונחליף חוויות. הסלק חייב

להיות אפוי (כלומר בתנור) או שאפשר גם מבושל? אני מכירה רק סלק מבושל בכל מיני צורות אז לכן החפירה.
 
לא נראה לי. כמו שכתבתי, אני משתמשת בסלק בוואקום, ולדעתי זה סלק מבושל. אני חושבת שהעיקר הוא שהוא כבר יהיה רך, ולא סלק חי.
 
אצלנו...בלי יותר מדי השקעה


שניצל קישואים - מנסה בפעם הראשונה, מקווה שיהיה טעים.
ספגטי רוזה.
סלטים למיניהם.
והשיא (שלי) - עוגת מוס שכבות טבעונית. כ"כ כ"כ טעימה!!!!!!!!
 
יצא להיט!!!!!!!!

שמתי רק קמח, מים, כורכום ומלח/פלפל.
חלק עשיתי עם ציפוי של פירורי לחם בטעם גריל וחלק בלי פירורי לחם.
עם פירורי הלחם זה ממש מיוחד וקראנצ'י, בלי - זה גם נורא טעים אבל מרגיש "פשוט".

בקיצור - ממליצה בחום
 
למעלה