יום צילום- טיפים?

afrigail

New member
יום צילום- טיפים?

לכבוד החורף התחלתי לעבוד על אקססוריז לחורף כמו כובעים, צעיפים, כפפות ותיקים.
כל אלה דורשים צילום קצת יותר רציני ודי מחייבים דוגמנים כדי שהמוצר ייראה במיטבו.
אז החלטתי להתארגן ליום צילום.

אני אהיה הצלמת, המפיקה, המאפרת, וכל מה שצריך- מלבד הדוגמנית

השאלה שלי אם יש למישהי מכן טיפים לימים כאלה-
איפה מצלמים? כמה זמן זה לוקח בד"כ?
מה צריך להכין מראש (כי בהנחה שאני יוצאת ללוקיישן מסויים צריך לקחת הכל מראש)...?

בגדול אשמח לטיפים מאלה מכן שהתנסו ביום כזה (גם אם ברמה מקצועית יותר).
אם יש המלצות ללוקיישן מעניין?

תודה

טיפים

האמת שאני מנוסה בצילום תכשיטים, וכלל לא בפריטים שציינת.
אני מניחה שבכל זאת אוכל לעזור קצת.
1.מבחינת מיקום, אני תמיד מעדיפה בתנאי סטודיו, כלומר בחדר. כך אני יכולה לשלוט על התאורה והרקע. כמו כן, לא תלויה בחסדי הטבע: רוח, גשם, חם, קר...
2.לא ציינת בכמה פריטים מדובר. קחי בחשבון שצילומים יכולים לקחת הרבה זמן. בצילומים הראשונים אני בודקת אילו פונקציות הן האידיליות לפריט: רמת חשיפה, ISO, אפקט וכו'. רק לאחר מכן, מתחילה לצלם. רצוי לצלם במספר זויות, תקריבים, מרחוק וכו'. כל זה לוקח זמן.
לכן חשוב לבוא מצויידים בשתיה ואוכל. אם יהיו לך תנאים, אז מוזיקה בשביל האווירה והכיף.
3.יום כזה עלול להיות מעייף, לכן חשוב לדאוג שיהיו לכם תנאים נוחים למנוחה. למשל: כסאות, שמשיה וכו'.
4. לא ציינת באיזו מצלמה את משתמשת. אם קשה לראות את התוצאה במצלמה שלך, כדאי שיהיה מחשב לידך. כך תוכלי לבדוק האם הגעת לתוצאה הרצויה, או אם יש צורך לצלם שוב את הפריט.
5. חשוב לבחור דוגמנים בעלי סבלנות. אם הדוגמן יתחיל לאבד סבלנות זה עלול להלחיץ אותך ולפגום באיכות התמונות.
6. הכי חשוב, לבוא עם מצברוח טוב ולקחת את היום בכיף.
אם אזכר בעוד משהו, אוסיף בהמשך.
בהצלחה!!!!

11Compositions

New member
תוספת למה שכבר אמרה שושנה מקהיר

אם את מחליטה לצלם בחוץ (ולא בסטודיו) - שימי לב לרקעים, שיהיו בהירים ולא יקחו תשומת לב מהדוגמנית והפריט
תצטיידי באביזרים מתאימים - ספל קפה, ספל שקוף ותה / תיון, מטריה, מגפיים, שלולית
בקיצור, כל מה שקשור לחורף...
עוד כדאי שהבגדים שהדוגמנית לובשת יתאימו בסגנון ובצבעים לפריטים אותם את מצלמת.
אם אחשוב על עוד משהו, אספר לך.
בהצלחה!!!

ZoozimClay

New member
עוד כמה

לתכנן סטורי בורד! כלומר לתכנן כל פריים מראש, לצייר אותו באופן כללי.
להיות מתוכנן, לחשוב על הציוד (חצובה/ תאורה/ סטנדים) וזוויות.
תמיד עדיף לצלם בתאורת יום, אבל לא שמש ישירה. למשל בתוך בית ליד חלון גדול פתוח.
אם את יכולה, לצלם כמה תמונות ולבדוק אותן במחשב. המצלמה לא תמיד מתואמת עם המסך מחשב שלך, עדיף לבדוק ולחסוך כמה שיותר עריכה, שלפעמים לוקחת יותר זמן מהצילום.
ובהצלחה :)

afrigail

New member
איזה נהדרות אתן!!!

האמת שחשבתי שיהיה קשה למצוא דוגמנית בהתנדבות (לא מקצועית כן? ישלי מספיק חברות יפות;))
אבל מסתבר שמיד כשפירסמתי בפייסבוק היו המון קופצות.

ואז חשבתי אם אולי בכלל למצוא צלם בהתנדבות ולהיות הדוגמנית של עצמי (אני אוהבת שהמעצבת מדגמנת לעצמה הרבה יותר. במיוחד בעבודות יד).
עדיין מתלבטת לגבי זה.

בכל מקרה-
חלק מהצילומים יהיו גם לתכשיטים שלי כבר.
אני מאוד מתלבטת אם לעשות צילום פנים (אין לי מקום "נקי" לצורך הזה- תקנו אותי אם אני טועה אבל אני צריכה שיהיה קצת מרחב תזוזה וקיר חלק מאחורה לא?)
ולכן חשבתי לצאת לצלם בחוץ, עדיין חושבת איפה בדיוק כדאי.

כמובן שלגבי האקססוריז של החורף עניין האווירה שולט, אבל איך מייצרים "אווירה" לתכשיט?
ואיך אני גורמת לזה שכל התמונות ייראו אחידות? אם כבר אני עושה יום צילומים אני רוצה שהכל יהיה אחיד מבחינת קונספט.
יש רעיונות?

לגבי תכשיטים

אני תמיד מעדיפה לצלם בחדר, באוהל אור, או לפחות כפי שכתבו מעלי עם רקע אחיד והרבה אור.
לצערי לא יודעת ליעץ לך בנוגע לאווירה. סך הכל תכשיט זה פריט קטן, וצריך להתמקד עליו.
סתם רעיונות שעולים לי, אבל מעולם לא ניסיתי, כך שלא יכולה ליעץ מנסיון:
עגיל - שהדומנית תלבש כובע צמר ואולי צעיף שיצרו אלכסון צמר בתמונה, כאשר העגיל במרכז
צמיד - על יד עם כפפה, או שהיד מחזיקה משהו צמרי (צעיף, כובע, סוודר)
טבעת - ברקע: תנור, או יד מחזיקה כוס שוקו או תה
שרשרת - שהדוגמנית תלבש גולף צמוד שחור.
רעיון כללי: אם תצליחי למצוא פוסטר / טפט / בריסטול עם טקסטורה של טיפות מים זה יכול להיות רקע לתכשיטים. ושוב - נסי פריט אחד בדקי אם אכן מתקבלת תוצאה ראויה.
חשוב שתשימי לב, שה"אווירה" לא לוקחת את הפוקוס מהפריט.
נסי אולי למצוא אוצרות שקשורים לחורף, ותראי איך הם צילמו שם.
יהיה מעניין לראות מה יצא לך בסוף. אשמח אם תשתפי.

afrigail

New member
נראה לי שהובנתי לא נכון :)

אני לא מתכוונת לשלב בין התכשיט לאקססוריז של החורף- כל דבר לגופו.
אבל אם אני כבר יוצאת ליום צילומים אצלם את כל מה שיש לי להציע, כי היום הצילומים נעשים כל פעם שיש פריט חדש ואין אחידות.

נכון שתכשיט צריך יותר מיקוד ולכן יהיו לכל תכשיט צילומים על רקע אחיד, אבל נראה לי שאם חלק מהפריטים בחנות יהיו מצולמים על דוגמנית על סט מסויים (פנים או חוץ), וחלק מהפריטים פשוט על רקע לבן זה נראה לי לא אחיד. אבל אולי אני טועה!

לגבי צילום תכשיטים על כל מיני אביזרים נלווים- ניסיתי וזה פשוט לא הולך לי! זה תמיד "מעלים" לי את התכשיט, ורקע לבן תמיד נראה לי הכי טוב.

ZoozimClay

New member
אני לא חושבת שכדאי לך להתבלגן

תכשיט לא צריך רעש סביבו.
יש עניין בצילומים, שבעזרת שימוש נכון במצלמה יכולים לשדר אוירה.
למשל, תנסי לכוון את המצלמה שלך עד שתגיעי לצילום בגוון יותר קר (כחולים, אבל בלי שיהיה שם ממש כחול!).
כלומר צילום יותר קודר, המוח יתפוס את זה כקר וחורפי. אוירת קיץ היא חמימה וכתומה יותר.
אפשר לנסות לצלם על איזושהי אבן גדולה חלקה ואפורה כמו חלוק נחל, ורקע חלק בצבע אפור/כחול כהה ...
אני מקווה שאני לא אומרת פה דברים יותר מידי למתקדמים, אני לא יודעת מה רמת הידע הטכני שלך, אבל אולי כדאי לך לנסות או לפחות לשמור את זה בראש .

ZoozimClay

New member
אה עכשיו אני רואה שבקשר לחורף התכוונת

לדברים לבישים. אז אותו הדבר, אבל אם זו דוגמנית אפשר להעמיד אותה מלפני קיר/חומה כלשהי במרחק מספיק כדי שיהיה עליו טשטוש.
בפירוש לא לנסות לצלם בשמש ישירה, הצללים יהרגו את התמונה, וממש לא ישדרו את מה שאת רוצה.
רחוב אורבני רחב אולי...
הייתי אומרת לך יער מושלג אבל זה בטח לא ממש אפשרי XD
בקיצור, תנסי הכל! אפילו תבואי ללוקיישנים עוד לפני ותצלמי מכל מיני זוויות. שוב, אם תתכנני הכל יהיה יותר מהיר.

NFN123

New member
לא יודעת אם גם התגובה הקודמת שלי תופיע (נתקע

לי באמצע) - אבל גם אני נסחפתי אחרי התגובות על התכשיטים ועניתי על תכשיטים... חחח

בכל מקרה, רק יכולה לחשוב על לוקיישנים מגניבים לדעתי: פארק הירקון. אני יודעת שזה נשמע תמוה אבל ראיתי כל מיני תמונות שצולמו שם ויש שם מקומות מהממים שלגמרי נראים כמו חו"ל (למרות שזה לא משנה, ממילא הלקוחות שלנו הם מחו"ל, אז אולי צריך להראות להם משהו שהם לא מכירים. נו, אבל הבנת למה אני מתכוונת).
אם יש לך מרפסת נחמדה ואת גרה בקומה גבוהה מספיק שרואים נוף נחמד על העיר אז זה גם יכול להיות מקום לא רע בכלל.
מתחם התחנה החדש.
חוף הים, אם יהיו עננים כבדים באותו יום, זה יכול להיות מושלם. אני מתה על הניגוד הזה וזה יוצא ממששש יפה. וחוץ מזה שהחוף שלנו ממש פוטוגני.

מקווה שזה עוזר במשהו

עדיניים

New member
חצובה

ומאוד חשוב-
אם את מתכננת לצלם הרבה זמן והרבה תמונות, לוודא שהסוללה מלאה במצלמה ערב לפני ולהשיג סוללה נוספת למהלך היום.

למעלה