יום כיפור - מפסקת ומתחלת

עם מה אתם נוהגים להתחיל את הצום ואיך לצאת ממנו?
לא מדובר על העוגה והתה של אחרי הצום, אלא על הארוחה.

אני אתחיל:
ארוחה מפסקת: פסטה ברוטב עגבניות, עוף בתנור ושעועית ירוקה מאודה

ארוחת מתחלת: ביצה קשה, קופסת טונה, קוטג', שתי פרוסות לחם וירקות
 

uty

Member
הארוחה המפסקת : ארוחה גדולה, 4 מנות. מנה ראשונה דגים, אח"כ מרק - פעם זה היה מרק עוף אבל אחרי שהפסקתי עם הבשר זה בד"כ מרק ירקות. לקט נורמנדי של סנפרוסט מספק את רוב הירקות... מנה עיקרית כוללת חלבון, לרוב קציצות עדשים, תוספת כלשהי, לרוב פירה תפו"א וסלט חסה טרי עם רוטב וינגרט.חייבים קינוח מתוק, ומוס שוקולד הוא הקינוח המועדף. אח"כ כוס קפה.
ארוחה מתחלת : לאחר הצום אין ממש ארוחה. אחרי העוגה עם התה כבר מחכים לארוחת ערב רגילה כזו, סלט, חביתה, פרוסות לחם.
 
הארוחה המפסקת : ארוחה גדולה, 4 מנות. מנה ראשונה דגים, אח"כ מרק - פעם זה היה מרק עוף אבל אחרי שהפסקתי עם הבשר זה בד"כ מרק ירקות. לקט נורמנדי של סנפרוסט מספק את רוב הירקות... מנה עיקרית כוללת חלבון, לרוב קציצות עדשים, תוספת כלשהי, לרוב פירה תפו"א וסלט חסה טרי עם רוטב וינגרט.חייבים קינוח מתוק, ומוס שוקולד הוא הקינוח המועדף. אח"כ כוס קפה.
ארוחה מתחלת : לאחר הצום אין ממש ארוחה. אחרי העוגה עם התה כבר מחכים לארוחת ערב רגילה כזו, סלט, חביתה, פרוסות לחם.
אני אשמח למתכון המרק ובעיקר קציצות העדשים.
 

uty

Member
אני אשמח למתכון המרק ובעיקר קציצות העדשים.
מרק

בצל גדול, חתוך וקצוץ דק

שמן לטיגון

שורש פטרוזיליה, שורש סלרי. אם אין, אפשר גיבעולי סלרי ועלי פטרוזיליה.

שקית לקט נורמנדי (סנפרוסט, אבל אם מוצאים משהו דומה של חברה אחרת אין עם זה בעיה...)

מלח פלפל לתיבול.

בסיר של 4 -5 ליטרים מטגנים את הבצל עד ששקוף זהוב, מוסיפים 1.5 - 2 ליטר מים, שורשים או/ו גבעולים ועלים ושקית 800 גרם לקט.

מרתיחים, מתבלים ומבשלים כשעה. מוציאים את השורשים הגבעולים והעלים.

לפעמים אני מוסיפה (לפני הרתיחה) גם קופסא פולפה של מוטי.

המרק נשמר במקרר לפחות 4 ימים.
את קציצות העדשים אפשר להקפיא. לפני הקפאה אני מחלקת למנות ואורזת כל מנה בשקית זיפ.
 

uty

Member
קציצות עדשים

1.5 כוס עדשים חומים או שחורים או ירוקים, (לא כתומים.)

1 כוס בורגול טחון בינוני (אפשר גם דק אבל לא גס)

2 כפיות מלח

4 ביצים

2 בצלים בינוניים פלוס

5 שיני שום

פלפל חריף ללא גרעינים

3 גזרים גדולים מגוררים דק

2 קישואים בינוניים מגוררים דק

כוס פלוס רבע ליתר ביטחון קמח כוסמין

בערך 200 גרם דלעת או דלורית מגוררת דק

פרורי לחם לציפוי

שמן קנולה או חמניות לטיגון

לא סוחטים את הירקות המגוררים, הנוזלים נשארים בתערובת.

מבשלים את העדשים במים עד שמתרככים טוב, מסננים, מועכים חלקית, אפשר קצת עם בלנדר מוט.

בינתיים, תוך כדי בישול העדשים, טוחנים היטב את הבצלים השום הפלפל החריף הביצים והמלח.

מוסיפים לבלילה הטחונה את הבורגול והירקות הטחונים עם נוזליהם ומניחים עד שהבורגול מתרכך. (הוא סופג את נוזלי הירקות והבצל שמומלחים)

כשהבורגול מתרכך מערבבים הכל, העדשים ותערובת הבורגול והירקות המגוררים, מוסיפים את קמח הכוסמין – אם דליל להוסיף גם את רבע הכוס של הכוסמין שהותרנו לביטחון.

התערובת צריכה לצאת טיפה יותר דלילה מתערובת להכנת כדורי פלאפל. אם דלילה מידי, להוסיף עוד קצת קמח.

צרים כדורים בקוטר 3 ס"מ, פוחסים, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים עד להשחמה. מניחים על נייר סופג.

הערה:

אם אופים בתנור הקציצות יוצאות יבשות. ניסיתי, יצא לא רע כשבמקום לצפות בפירורי לחם, ציפיתי בשמן זית ואז אפיתי, אבל פחות טעים מטיגון.
 
למעלה