יום ירושלים - לירושלמים

יום ירושלים - לירושלמים

בכל שנה ביום ירושלים העיר מוצפת במבקרים מכל המדינה, שלא לומר מכל העולם, מכל הגילאים - בתי-ספר, קבוצות תיירות, וכל העולה על הדעת.

אבל איך אנחנו בתור ירושלמים מעבירים את היום של עיר הבירה?
יום עבודה רגיל? יום שהוא הזדמנות לתייר במקומות היסטוריים שגם אנחנו כתושבי העיר לא מגיעים אליהם ביום-יום? יום שבו אנחנו דווקא מצמצמים את התנועה ומסתגפים כדי להתחמק מהפקקים?

ספרו חוויות שהיו לכם לאורך השנים מיום ירושלים

netab02

New member
הטנק מגן סן-סימון

יום ירושלים מזכיר לי אסוציאטיבית את הטנק שהיה מוצב פעם בגן סן-סימון ואת המנזר שיש שם ואת הסיפור העמד מאחורי זה, על החיילים שכמעט הובסו וברגע האחרון האויב נסוג. קראתי את הסיפור בספר של רפול ז"ל ("רפול - סיפור של חייל") הוא מספר שם שהוא נפצע בקרב בראשו ושמו אותו ביחד עם שאר הפצועים במנזר וחילקו להם רימונים כדי שיוכלו להיתאבד על מנת שלא יעברו עינויים במקרה של נפילה בידי האויב. זמן קצר לפני שהם פוצצו את עצמם, האויב נסוג.
לפני כמה שנים הטנק נעלם, אבל הגן עצמו תמיד יזכיר לי את יום ירושלים.
גדלתי בירושלים, לא הרחק מגם סן-סימון, ואין מקום יותר ירושלמי מהבית. בכל פעם שאני נוסעת לעיר אחרת אני מגיעה למסקנה שאין על ירושלים. יש בה משהו שונה שאין בשום מקום אחר.
סוף חפירה

נהורית1

New member
בירושלים תמיד צפוף

אפילו ביום רגיל יש שם די הרבה מבקרים, שלא לדבר על החגים.
כל אימת שחשבתי לבקר בירושלים הסתכלתי על לוח השנה אם
אין תאריך מיוחד, או הקשבתי לחדשות אם לא מתוכנן מצעד כלשהו.
כדי לבקר בירושלים צריך ממש נס...

קודם כל - אם יש המון מבקרים זה מבורך!

אבל לא צריך להגזים - מי שרוצה לבקר בירושלים מצליח לבוא ולבקר גם ללא נס. וזה בין אם הוא יודע איפה ספציפית הוא רוצה לבקר בירושלים, ובין אם הוא רוצה לסייר באופן כללי ולהתרשם ממקומות שונים.

נכון, ברוב החגים יש כאן אירועים מיוחדים, מצעדים וכו' - אבל לא צריך להגזים.

חג שחרור ירושלים שמח

אצלי יום עבודה רגיל (ומחוץ לעיר
) שלושת הילדים דווקא מטיילים להם במסגרת ביה"ס. את הטיול שלנו העברנו לערב, בסמטאות העיר העתיקה. כן, אני יודעת שיהיה פקוק (יש "אגד" ומוניות), כן, אני יודעת שעמישראל בהמוניו מסתובב פה כבר מאתמול בערב, ובכל זאת, הולכים לטייל !
חוויות מיום ירושלים ? החבר'ה מתנועת הנוער נפגשים בשבט ונוסעים לגבעת התחמושת. הרצאה, סיור, ו... הביתה. לא, לא הביתה.... נשארים עד שעות הלילה המאוחרות וחושבים מה יהיה כשאנחנו נהיה חיילים. מאז עברו כמה וכמה שנים...

חג שמח ירושלים ! מי יתן ויהיה שלום ושקט

דיגית

New member
הולכים לעבודה במרכז העיר

ובורחים כמה דקות לפני שסוגרים את כל הרחובות מסביבינו לכלי רכב,
מברכים על כך שאיננו גרים באיזור וששאר הירושלמים נשארו בבתים והכבישים ריקים.

מעין "הפוגת-ירושלמים" כזו...

בעיניי דווקא ימים כאלו אינם הזדמנות לטיולים ברחבי העיר,
אם כי הם אלו שמעלים רעיונות ליעדים מתאימים בעיתים רגועות יותר

למעלה