יום טיול בנחל בית העמק

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
יום טיול בנחל בית העמק

אפילו מטיול במסלול שרמת הפופולריות שלו נמוכה יחסית אני לא מצליח לצאת בידיים ריקות... המצב אמנם חמור פחות ממסלולים אחרים בהם הייתי לאחרונה, ובכל זאת אפשר לשאוף ליותר מזה (יצויין שהכניסות למסלול מלאות באשפה). ולמרות הכל אמנם על אף שהקיץ כבר מתחיל יש לא מעט ירוק בעיניים ואפילו כמה צבעים נוספים בונוס. מעבר לפרחי השלהבית הדביקה, האזוב והמרווה (שבלטה בעיקר בזכות ריחה הנפלא), נתקלתי בשתי הפתעות שלא ציפיתי להן: האחת, פרחי לע הארי (בתמונה), אני מקווה שאני צודק בזיהוי, לא רחוק מתחילתו הדרום-מזרחי של המסלול ובערך שלושה-ארבעה פרטים (מהם לפחות אחד טרם פריחה) של לא פחות ממשויה פעמונית! (לא רחוק מעין מג'נונה) מסתבר שוב שאין כמו לראות את הדברים במציאות - הפרח גדול ומרשים בהרבה ממה שהיה נראה לי מהתמונות בפורום. אני לא בטוח לגבי מצב הרעייה בשמורה, אבל גדרות בקר בהחלט חוצים את הנחל במספר נקודות וגם צואת פרות (כמו גם עצמותיהן) פזורה לאורך המסלול... באחת המערות הסמוכות לשביל ישנן גם שקתות מאולתרות מפח ונראה שהן שימשו את הרועים ועדרם לא מזמן. מלבד זאת, התאכזבתי מאוד למצוא לפחות שני תרמילים של כדורי ציידים.

1L

New member
אוי! איזה בלאגן...

ראשית, סליחה על השרשור הכפול. כן, גם התמונה שגויה (זו בכלל עפרית אירופית מנחל סלעית). הנה התמונה הנכונה.

1L

New member
בקשת זיהוי #2: קן

את הציפורים בנחל בעיקר שמענו. הקן הזה נטוש כנראה והוא לא גדול, קוטרו לא עולה על 20 ס"מ לכל היותר.

1L

New member
השוס העיקרי

זוג נמפיות היערה ברגע אינטימי

למעלה