יום חינוך ארוך

free S bee

New member
יום חינוך ארוך

בטח הנושא הזה עלה פה כבר כמה פעמים, אבל חיפשתי, ולא מצאתי. אז רציתי לדעת מה אתם חושבים על יום חינוך ארוך. מה דעתכם? (ולמה)

ChipsMan

New member
תלוי מה עושים...

בתור תלמיד מגמת אלקטרוניקה לשעבר, אני יכול להעיד שיום חינוך ארוך היה הכרחי, לפחות בשבילי. במשך הזמן הרב שהוקצא בשבילנו יכלתי ללמוד לעומק את כל החומר הנדרש (בכיתה בשיעור) ולעשות נוסויי מעבדה שמדגימים את התאוריה שנלמדה בכיתה ולהבין מה המשמעות המעשית שלה. אני לא יודע כיצד יום חינוך ארוך תורם לדברים אחרים, אך במקרה שלי לא יכלתי להסתדר בלעדיו.

skopy

New member
יום חינוך ארוך...

יום חינוך ארוך לדעתי בלתי נמנע ביום רביעי אני מתחיל בשעה 7:25 עם שיעור ספורט שעתיים. אחר כך שיעור מתמטיקה שעתיים. שיעור ידיעת הארץ(של"ח) עיצוב גרפי שעתיים וציור שעתיים. בו נספור כמה שיעורים =9 שיעורים +ארוחת עשר ומנה חמה. בו נגיד שככה אני לומד כל יום רביעי אולי זה לא יום ארוך אבל שיעור ספורט שעתיים עם המורה הכי קשוח בביצפר זה מעייף..............!!!!

Phlawless

New member
ארוך../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

מ9 בבוקר עד 14:00? מ7 וחצי עד 16:00 מ8 עד 15:00? כל השעות המוזכרות הנ"ל נמצאות במערכת שלי. יותר ארוך מזה??? מה עם שיעורים, מה עם מבחנים?, מה עם צופים (מי שפעיל), מה עם פעילויות חוץ ספריות? ואם אפשר... (אבל רק אם אפשר) להשאיר גם קצת זמן לחברים,זה יהיה נחמד.
יום ארוך יקשה על התלמידים (במיוחד בתיכון עם הבגרויות) ולכן אני חושבת שהוא מיותר.

ChipsMan

New member
נגד הרעיון שלך

אם עד 3-4 בצהרים זה לא ארוך מספיק, אז לעשות ימים ארוכים ולבטל את יום שישי זה ממש לא לרוחי. בימים אלה, אני כמעט כל יום לומד מ-8-10 בבוקר עד 6-8 בערב, חוץ מימי שישי. וזה ממש, אבל ממש מ ע י י ף. עדיף ללמוד ביום שישי ופחות שעות בימים אחרים.

קרני

New member
לדעתי צריכים להיות שינויים

אם ייתקיים יום לימודים ארוך... יש לשנות את אופן הלימוד יש לשנות את מטלות שעורי הבית יש לשנות את כל צורת העבודה בבית הספר מאחר, וכפי שטענו ועוד ייטענו- קשה ללמוד כל כך הרבה שעות באותה המסגרת והשבלונה... אם הייתם צריכים לשנות, במידה ויש יום לימודים ארוך- מה הייתם משנים?

אני מסכים מאוד עם קרני

יום לימודים ארוך מבחינתי כרוך בשינוי כללי בתפיסת בית הספר. וכרוך בהשקעה כלכלית (שעשויה מאוד להשתלם) לא "סתם" לדחוף עוד שעות למערכת. אלא לבנות אותה באופן אחר. להתחיל את הלימודים מאוחר יותר, נניח בשמונה וחצי (אבל באמת ובלי שעות אפס ושעות מינוס וחרטה) או תשע ולסיים בסביבות 4-5 כל יום חוץ מיום שישי. יום שישי הוא בדרך כלל יום קצר יחסית גם בקנה המידה המקובל והוא גורר הוצאות מיותרות של הפעלת המערכת יום נוסף. הורדת יום שישי מהמערכת, במיוחד בכיתות נמוכות, תיצטרך להיעשות במקביל למציאת פיתרון הולם לתלמידים שנשארים בבית. הרי בית הספר מקבל אחריות על הילדים כך שההורים יכולים לצאת לעבודה. אם הילדים נשארים בבית, בדרך כלל מישהו יצטרך להישאר איתם. לשנות את חלוקת ההפסקות: 5-10 דקות בין השיעורים והפסקה גדולה של 45 דקות בצהריים (בין 13:15 ל 14:00 נניח) שתאפשר לתלמידים לאכול ארוחת צהריים - אשר תסופק ע"י בית הספר בחינם או במחירים מסובסדים - ולנוח. ניתן להאריך את היום אפילו יותר אם יוצרים מערכת שעות מודולרית (סטייל אוניברסיטה, אבל רק בכאילו) שמכילה זמן המיועד להכנת שיעורים והתכוננות לשיעור הבא במקום מוגדר שיותאם ע"י בית הספר ויאויש למשל ע"י מורה באופן קבוע שיוכל לסייע לתלמידים בשיעורים. כפי שציינתי בתחילת ההודעה, הדברים הללו הם אוטופיה. ראשית נדאג שתלמידים יגיעו לבי"ס כי הם רוצים (פחות או יותר). תלמידים שימשיכו להגיע לבית ספר בהרגשת "בית סוהר" רק יסבלו יותר ביום ארוך. אחר כך נוודא שהמורים יודעים ללמד כראוי, ומקבלים תמורה הולמת עבור ההשקעה הנוספת. יצירת משרות רבות נוספות למורים, כדי שהמורים - שגם להם יש משפחות - לא יאלצו להקדיש את כל חייהם לתלמידים ויוכלו להתפנות בסיום "משמרת" למשפחתם שלהם. ובטח יש עוד כמה תחנות בדרך ששכחתי.

שינויים

אני בעד כמה שינויים. מסכימה עם חיים חפר שאפשר להתחיל ללמוד בשעה 8:30 ולהוריד את שעות ה 0 וכל הבולשיט הזה. אבל לא עד 17:00. ממש לא. כבר חושך בשעות האלו, לא צריך להגזים. רחמנות. צריך כמובן לעשות הפרדה עפ"י שכבות הגיל. אי אפשר לצפות שילד בכיתה א´ או ב´ ילמד עד 16:00 אחה"צ כמובן. אין ספק שצריך לבנות את מערך השיעורים שונה. אפשר לעשות שיעור ארוך כמו במכללות ואוניברסיטאות שיעורים יהיו על בסיס של שעה וחצי ולא 45 דק´ שמתוכן חצי מהזמן הולך על עניינים שוטפים. הכי חשוב, אם יש יום לימודים ארוך וגם ככה מבלים שעות רבות בבית הספר להוריד את עניין שיעורי הבית. כלומר כל עבודות התירגול שמורים נותנים לתלמידים יתבצעו במסגרת בית הספר בנוכחות מורים שיוכלים לעזור. את יום ו´ הייתי מפנה לאירועים כלליים של בית הספר כמו צעדה, יום ספורט, טקסים, ימי עיון, סדנאות ואפילו סרט של שעתיים יכול מידי פעם להיות שינוי מרענן....

קרני

New member
מסכימה עם הדברים...

גם אני לא מוצאת לנכון ששעת האפס מועילה למישהו, היא סתם גורמת לעיניים אדומות ולעייפות בלתי נלאית. מבנה השיעורים צריך להיות שונה לגמרי,וזה כולל את שעורי הבית. יש לתרגל יותר בכיתה, לאפשר לתלמידים לעשות דברים יצירתיים יותר ואפשרות להביע את עצמם באופן אחר מאשר נוסחאות במתמטיקה או ניתוח שיר. חייבת לציין כי ישנם שיעורים אשר ההפסקה היא רק לשם מעבר בין הכיתות, ואם יש שעתיים רצופות, למעשה אין הפסקה בין השיעורים... * כשאני חושבת על זה עכשיו, אני תוהה מה קורה עם כל הרעיונות שאנחנו זורקים כך לאוויר...?!?

תנו לי רעיון.../images/Emo188.gif

מה את מציעה? אני איתך. באמת מעלים כאן רעיונות מוצלחים שיכולים להפוך את הלימודים לחוויה נעימה יותר ואת מקצוע ההוראה למבוקש יותר ומאתגר יותר. אנשים, מה אתם אומרים?

למעלה