יום האישה הבינלאומי 2015

Rosie52

New member
יום האישה הבינלאומי 2015

מקווה שמחכים לכן פינוקים בבית.
אוהבת את כולכן.
רוזי

טליונום

New member
נצל"ש לשאלה אופנתית תרגומית

שלום לכולן,
קוראת בשקיקה, מפציעה רק לעיתים רחוקות, אבל הפעם בשאלה "מקצועית". האם מישהי יודע איך קוראים להדפס הזה המצורף שבלועזית נקרא marl?
[URL]https://www.google.co.il/search?q=marl+print&num=100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=apr8VIZj4aPIA7a_gYAL&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1461&bih=648[/URL]
אני בהחלט שוקלת הגרלת פרס יוקרתי בין העונות (הרבות!) הואיל ואני מחפשת כבר שעות את הביטוי העברי לתופעה

Rosie52

New member
Marl Print

Marl בתרגום לעברית זה חוואר.
חוואר הוא מושג שלקוח מתחום הגיאולוגיה ובעצם זה סוג של קרקע/סלע מעורב המורכב בעיקר מחרסית וקירטון.
שכבות של קרקע חוואר (התפוררות של סלעי משקע) נמצאות בעיקר באזורים ימיים וניתן למצא אותה (בהרכבים שונים) במגוון צבעים - לבן, צהבהב, אפרפר, ואפילו גוונים של חום.
קיימים גם סלעי חוואר בגוונים של אדום ושחור.
באירופה וארה"ב (בחופי האוקיינוס האטלנטי) ניתן למצא את החוואר גם בגוונים של ירוק/כחול (שקיעה במים של סלעי חוואר שהועשרו באחוז גבוה של אשלגן).
החוואר בנוי משכבות שכבות והמבנה של השכבות מעניק לו תכונה של אטימות למים.

אז לא שאני איזו מומחית גדולה לתרגומי אופנה אבל מהתבוננות בדוגמאות של ה - Marl Prints שנתת בלינק, בהחלט ניתן להבחין במתאם כלשהוא לצבעים המאפיינים את החוואר, בצבעים האטומים ומבנה השכבות של הדוגמאת על הבד.

רוזי

טליונום

New member
תודה רבה על ההשקעה!

אבל אני זקוקה לאיזשהו ביטוי עברי שיתאר במילה-שתיים את ההדפס דמוי השכבות הזה שבאופנתית קוראים לו Marl (ודווקא אצלי הוא לא בצבעי הקרקע הסלעית הזו, שאכן עולה בגיגול, אלא לעתים בצבעים אחרים לגמרי, רק עם אותה "דוגמה"), וחשבתי שאולי מי שבקיא במונחי אופנה יודע אם יש לזה שם מקובל בעברית.

Rosie52

New member
לפעמים אני אוהבת אתגרים

כשמייחסים לבגדים את המונח Marl מתכוונים לסוגי בדים (סיבים טבעיים כמו כותנה למשל או מלאכותיים סינטטים) שתהליך האריגה (או סריגה) שלהם מתבצע עם חוט שזור שמורכב משניים או יותר קצוות בודדים בצבעים שונים.
אז אחרי המחקר הקטנטן שלי (בשפות שונות) לפי הבנתי ניתן לתרגם בקצרה Marl Print לתוצאה הנראית על בד הבגד מאריגה באמצעות חוטים שזורים בצבעים שונים.

מקווה שיעזור לך

רוזי

shmickey

New member
בעקרון יש גרסאות מסויימות

של בד ג'רסי שמזכירות את ההדפס הזה,
לצערי אני לא מכירה את שמו בעברית..

shmickey

New member
בגללך (או אולי בזכותך?)

ביצעתי כרגע רכישה מאתר שלא הכרתי

אני חלשה.. כל כך חלשה..

טליונום

New member
אכן

אני חייבת לציין, בהקשר זה של חולשות, שחברתי המחליפה קריירות חדשות לבקרים, הלכה לחפש עבורי את שם ההדפס והחליטה שהיא פותחת חברת אופנה. כך שביצוע רכישה בעקבות החיפוש, זה ממש בקטנה
.

אני גם לא יודעת איך נקרא בעברית

אבל עשית לי חשק לקנות את החולצה.

&nbsp
(לגבי התרגום - זה מסוג הדברים שכנראה לא קיים להם עדיין מונח בעברית, וכשיהיה, זה יגיע מהשטח [במקרה הזה חברות האופנה] ולא מהאקדמיה).

למעלה