יוכרז יום ההצדעה לעתודאי - לאלתר!!!

BloodyWolf

New member
יוכרז יום ההצדעה לעתודאי - לאלתר!!!

לא נראה לכם מוזר שמתכחשים למילואימניקיות שלנו? אנחנו הרי לא ממש נחשבים חיילים, ולא ממש נחשבים אזרחים (כפופים לצה"ל כמעט בכל תחום). אז לפחות אנחנו יכולים להשתייך לקבוצת המילואימניקים. הרי לא סתם קיבלנו כרטיס באותו צבע. היום הדוד ברכבת התווכח איתי שעתודאי איננו נחשב איש מילואים, גם אחרי שאמרתי לו שיש לי מילואים בעוד חודש או חודשיים, הוא לא הסכים לקבל את זה. מבחינתו אם אין לך תעודה שכתוב עליה שאתה מילואימניק, אז אתה לא. המשמעות של כוח עתודה היא כוח גיבוי\עתודה שאיננו מיועד ללחימה אלא אם כן יש מצב חירום. או שמתעורר צורך רציני. אני לא רואה במה זה שונה ממילואימניק. לדעתי זו בושה - אחרי שקיבלתי את העמדה של סטסיק בעניין זה שלא מגיע לנו נסיעות חינם, ואני משלם אלפי שקלים בשנה על נסיעות ברכבת - המעט שהם יכלו לעשות זה להכיר בנו כמילואמניקים. אם אתם לא חושבים כמוני, אז תארגנו יום הצדעה לעתודאי (נראה לי שאפשר לדחוף את זה יחד עם יום העצמאות או משהו). סטסיק - לטיפולך.

חייסוס

New member
וגם תוריד את מס הכנסה!

מה? אם יש נקודות שמקלות ממס בגין כל מיני פקטורים, למה שלא יקלו את המסים לעתודאים? סטסיק, לטיפולך!

misterdude

New member
אורי, זה נכון ש...

לא עושים יותר פקטורים במבחנים בפקולטה להנדסה? זה מה שהמרצה למבוא להנדסת חשמל אמר לנו היום... השמועה המזעזעת באמת נכונה או שזה רק תרגיל כדי שלא נדרוש פקטור במבחן שלו?

אמִיר

New member
לנו אמרו משהו אחר

לא נותנים יותר הארכות- אבל כן יתנו פקטור במקרה הצורך.

זה גם מה שאמר מנדלוביץ'

(אלכס, נראה לי שקצת התבלבלת. המרצה אמר שלא תהיה הארכה, לא שלא יהיו פאקטורים). ואגב, לדעתי זה רעיון טוב. הרי ברגע שאפשר לתת תמיד הארכה ברגע האחרון, המרצים לא מהססים לתת מבחנים ארוכים יתר על המידה, והסטנדרט של אורך המבחנים נע בפועל מ-3 שעות ל-4 שעות. מתוך 6 מבחנים בסמסטר הקודם, ב-4 הייתה הארכת זמן של שעה, אם זכור לי נכון. קצת קיצוני. למרות שמצד שני, מבחן של 4 שעות זה לא כזה אסון. הזמן ממש רץ :/

Cvoog

New member
יש פה בעייתיות מסויימת

יש אנשים שמטבע הדברים עובדים בצורה איטית יותר מאשר אחרים, ולכן יש בעיית חוסר זמן שלא נוגעת לכולם - כמובן שטיפול אחיד בפקטור לא נותן מענה לבעיה הזו. אלא אם מעניקים ניקוד על סעיפים שלא נעשו.. וזה כמובן לא הגיוני... בכל מקרה, נראה שהמחזורים הראשונים של השיטה הזו (קרי, אנחנו) יסבלו בבחינות כי מהיכרות עם המרצים ייקח להם זמן להגיע לנוסחת הפלא למבחנים שניתן להספיק בזמן המוקצב.

אני אחד מאותם אומללים

שעובדים לאט. התכוונתי לומר רק שברמת העיקרון הרעיון ראוי. בהחלט ייתכן שנידפק מזה בסמסטר הקרוב... נקווה שיסתדר לטובה.

Cvoog

New member
אני יכול להבטיח לך שבפיזיקה

זו תשאר מסורת ארוכת שנים
ובהנדסה פשוט נקווה לטוב...

screwless

New member
6 שנים שבהם אתה לא משלם על רכבות

לא מספיק לך? אולי גם תדרוש שאנשים ששירתו בצבא לפניי הלימודים יקבלו מימון ללימודים באוניברסיטה, כי הריי מה הם שונים מעתודאים? רק בגלל שהם עשו את זה בסדר הפוך? כי זה בדיוק מה שאתה טוען... נכון... זה לא הוגן שאתה נחשב חייל אבל אתה לא מקבל הנחות... אבל אתה אחר כך כשתרת בצבא תקבל את אותם הנחות כמו כל אחד אחר... כמו כן כאשר תשרת במילואים באמת אז באמת תחשב כחייל שעושה מילואים, הדח"ש שלך יוחלף בחוגר וכן תקבל הנחות. הסיבה להנחות שמקנה צה"ל הוא אך ורק לשם הגעה לבסיסים השונים כדיי שמישהו ששובץ ללשירות במקום שרחוק 300 קילומטר מהבית שלו לא ישלם יותר ממישהו ששובץ לעבודה במקום מרוחק 100 קילומטר מהבית שלו, זה שמנצלים את זה החיילים גם לנסיעות חינם ברכבת לפעמים זה כבר עניין אחר שלצבא אין שליטה עליו ולכן לפחות במקרה שלנו שיש לו שליטה על כך הוא מנצל אותה.

BloodyWolf

New member
כנראה לא הבנת למה התכוונתי

אם לא ידעת - היום (29 במאי) יום ההצדעה למערך המילואים. משמע - כל מי שייחשב מילואימניק אם הצבא יקרא לו לשירות מקבל הטבות היום. בין הייתר נסיעות חינם ברכבת וכמה אחוזי הנחה על אוטובוס. אני לא מתלונן שחיילים מקבלים נסיעות ע"ח צה"ל, אלא שלא מוכנים להכיר בנו כאנשי מילואים, למרות שאנחנו עושים מילואים והנה ציטוט מהאתר הרשמי של צה"ל: "הרי שבהתייצבותך לביצוע פעילות צבאית משתנה מעמדך, בהתאם לפעילות המבוצעת, למעמד חייל בשירות סדיר או למעמד חייל בשירות מילואים" כלומר אנחנו נכללים בין אלו שנחשבים אנשי מילואים, לכן היום הוא גם יום ההצדעה לנו.

Giladovich

New member
לדעתי אתה לא הבנת ../images/Emo13.gif

כפי שציטטת: "הרי שבהתייצבותך לביצוע פעילות צבאית משתנה מעמדך, בהתאם לפעילות המבוצעת, למעמד חייל בשירות סדיר או למעמד חייל בשירות מילואים" ה-ב' המודגשת אומרת שברגע שתתייצב לפעילות צבאית, אז אז ישתנה מעמדך. ואכן - בזמן המילואים, כמו שקראת להם, אתה מקבל את החוגר שלך ואתה חייל לכל דבר. אין צורך להרגיש מקופח. אתה עושה את המילואים פעם אחת בשלוש או ארבע שנים, תלוי באורך התואר. זה גם יורד לך מהפז"מ. תתנחם בעובדה שבעוד 6-7 שנים תוכל לחגוג את יום ההצדעה למערך המילואים כמילואימניק מהשורה.

אמת, וגם:

99% מהפעמים בהם אתה "נקרא לשירות" במהלך הלימודים, מעמדך לא משתנה לזה של מילאומניק, אלא לזה של חייל סדיר. אלא אם אתה רופא, הפז"ם דופק, ואתה חייל חובה לכל צורך ועניין - איזה איפה המילואים פה בדיוק?

Danielovich

New member
חחח

כי לי כן הסכימו להביא כרטיס נסיעה בחינם עם הצגת הדח"ש.

amircn1

New member
האמת ש...

אני אישית קיבלתי כרטיס נסיעה חינם היום ברכבת מהקופאית כהצגתי את הדח"ש שלי והיא שמה
שהוא קצת שונה מחוגר מילואים רגיל כי באתי עם מילואימניקית "אמיתית", אבל לא עשתה מזה שום סיפור

StasikD

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif משעשע. יטופל! ../images/Emo98.gif../images/Emo6.gif

למעלה