יוגב אוחיון

יוגב אוחיון

נראה לי שכולם מסכימים שיש השנה ירידה אצל אוחיון.
השאלה היא למה. האם הקרדיט שקיבל שנה שעברה היה מוגזם?
האם פרשת קובאן פגעה ביכולתו ובשקט שלו?
האם הלחץ היה יותר מדי?
האם הוא לא מספיק טוב ליורוליג?
לדעתי הוא יכול להיות רכז שני מצויין....

לדעתי המימוש שלו תלוי בכמה גורמים

1- הוא שחקן מוגבל מבחינת יכולת אישית , אפילו מוגבל מאד, עד כדי כך שרמתו האישית מתאימה גג לספסל. מצד שני היכולת שלו לנהל משחק ברמה גבוהה כשיש לו פרטנרים טובים לדעתי היא היתרון הגדול שלו למעט האתלטיות וההגנה, הוא יכול להיות רכז משובח רק אם יש לו שחקנים טובים שהוא יכול להפעיל, כל זה ברמת פוטנציאל , ואז הוא נראה כמו בעונה הראשונה שלו , אבל עם זאת , אני אישית חושב שגם אז , הוא לא מספיק יציב כדי להשען עליו כרכז פותח , לעומת זאת כגיבוי הוא יופי של מחליף.
2- הכל בראש , גם אצלו , הוא צריך להבין יותר טוב את החסרונות שלו ולהכיר בהם.
הוא צריך להבין שהוא פינישר מזעזע ומצד שני מפעיל מצוין , בניגוד למה שאמר כאן מישהו , יש לאוחיון צעד ראשון נהדר שמשאיר כמעט כל שומר מאחור, אוחיון מגיע לטבעת יחסית בקלות אבל מסיים באחוזים מזעזעים ככה שזה לא אפקטיבי , מה שכן אפקטיבי היא היכולת שלו להפעיל שחקנים , ולזה הוא צריך לכוון.
תצרף לכך את יכולת הריבאונד שלו וההגנה הטובה , ותקבל שחקן שבשיאו אמנם לא יוביל את מכבי בחיים לפיינל פור בעצמו , אבל יכול להיות חלק חשוב מהספסל בקבוצה מנצחת כגיבוי לרכז שהוא הדבר האמיתי.

ודבר אחרון

כשנותנים לו כדור ביד בהתקפה אחרונה , או באחת מההתקפות האחרונות החשובות , הוא צריך ללכת בכל הריכוז על מסירה , במקום הנטיה שלו לחפש את הסל ולבזבז את הכדור מה שיקרה איתו ב9 מתוך 10 מצבים

Idiot1

New member
אני לא חושב שאוחיון שחקן מוגבל כמו שאתה הופך

אותו. הוא שיפר את הקליעה שלו, ואפילו נהייתה לו נטייה נהדרת לתת שלשות קלאץ', נבארו הוא בטח לא יהיה, אבל כבר אי אפשר לתת לו מטר סתם כדי שיזרוק כמו שהיו עושים לו בהתחלה.
אני כן חושב אבל שיטיב עם כולנו, בייחוד איתו, אם יפסיק לנסות לקחת על עצמו כדורים אחרונים, ושיתחיל להסתכל מסביב לפני שהוא מבצע צעד ראשון.

תגובה

1- כן , שיפר את הקליעה מזוועת עולם , למומנטומים סבירים מדי פעם ורק במדי מכבי , בנבחרת הוא היה מזעזע.
זה לא נקרא לשפר את הקליעה, כי אין לו יציבות בשום אספקט של הקליעה , אפילו לא ליי אפ.
2- שלשות קלאצ'? הלוואי. היה איזה מומנטום חיובי בעונה הראשונה , אם זה היה שיפור ,זה היה קבוע.
אם תסתכל על אחוז הכדורים שנכנסים לו בזריקות קלאץ' וסוף משחק , ויש לא מעט כאלה , כי יש לו נטיה לקחת אחריות בסוף , אתה תגלה שהוא לא הבן אדם לסמוך עליו.
3- לדעתי הוא רואה מגרש יפה הוא יכול להיכנס לסל ולהתאים את עצמו להגנה מבחינת מסירה , הבעיה היא שהוא מסבך את עצמו כי הוא מאמין שהוא מסוגל להכניס בכל פעם מחדש.
אם הוא היה ממוקד מסירה יותר כשהוא חודר לסל , היינו רואים רכז של 8 אסיסטים במשחק עם איזה 6 נקודות באחוזים סבירים , הוא לא נועד לקלוע ,ויש לו יתרון גדול בשילוב של האתלטיות שלו ויכולת המסירה הטובה שלו.

Mr Blue Sky1

New member
לגבי הנבחרת אני חייב לומר

שדווקא לפני שנה היה לו חלק גדול בעלייה של הנבחרת לאליפות אירופה.
למרות כל הפרשה שהייתה בקיץ עם קובאן, אוחיון הצליח לשים את הפרשה בצד ולהתרכז בכדורסל נטו כששיחק בנבחרת.
אתה צודק שאוחיון הוא לא רכז שנועד לקלוע.אין מה לעשות, לא כל הרכזים יכולים לשחק גם בעמדה 2.
לשאראס הייתה יד מצוינת כששיחק במכבי (לא ממש עקבתי אחריו אחרי שעזב את מכבי) והוא דוגמא לרכז משחק טהור שיודע גם לקלוע כמו שצריך, במיוחד מהשלוש ומהעונשין.אבל בוא נהיה מציאותיים, לא כל הרכזים כאלה.

Idiot1

New member
זה לשפר אלמנטים שונים בקליעה, הוא עדיין זוועה

בכללי, אבל הרבה פחות ממה שהיה. קצת קשה לי לבדוק אחוזים של קליעות קלאץ' וסוף משחק כשאין נתונים כאלו, אבל הכוונה שלי הייתה לשלשות קלאץ' ולא לסוף משחק, שבהם הוא מפשל לא מעט. נתתי מבט לסטטיסטיקה שלו בשלשות וזה כמו שזכור לי, הוא לא זורק הרבה, אבל מאלה שהוא כן משחרר נכנסות לו באחוז יפה. והם רובם הגיעו ברגעיי קלאץ'. בטח שאני לא אומר שצריך לתת לו כדור אחרון ולסמוך עליו, אבל אני רק חושב שלא צריך לפטור אותו מאחריות על ירידה ביכולת, כי הוא הראה כמה פעמים שהוא בהחלט יכול לתפקד גם כשהרוב ישנים, והוא לא תלוי לחלוטין בשחקנים מסביבו.

הוא יכול לתפקד

לנווט וכו'.

אם פה ושם יצא לו לקלוע סלים בדקות חשובות ,זה לא מעיד על כלום , הידית שלו עדין מחרידה , וזה בטל בכמות ההחטאות שלו של זריקות חשובות.
הוא לא השחקן לזרוק זריקות חשובות, גם אם הוא מגיע לליי אפ רוב הפעמים שהוא מחליט לעשות את זה כי יש לו אחלה חדירה , הוא עדין זוועה מבחינת אחוזים גם בקליעות הכי קלות שיש.

waviram

New member
הבעיה שלו כמפעיל אחרים היא בהרגלים

אין מה לעשות, הוא רגיל למסור בקפיצה, ורגיל לקפוץ עוד לפני שהוא החליט לאן למסור. זה עובד רק לצד פרטנרים שיודעים לנוע בלי כדור ולצפות מראש את המהלך שלו.

באופן כללי אני לא מתלהב מיכולת ניהול המשחק של אוחיון. יש משחקים שהוא מגיע אליהם חד, משחרר מהר את הכדור ומניע טוב את ההתקפה (ואז בד"כ גם הזריקות שלו נכנסות), ויש משחקים שהוא אפור, מכדרר הרבה, תוקע את הכדור ולא מהווה שום פאקטור בהתקפה.

אם הייתי צריך לייעץ לו, הייתי מציע שקודם כל יעבוד על היכולת לסיים ליי-אפ משני צידי הסל (יחזק את הסיום בשמאל ויפתח יכולת טובה לסיים גם בימין). משום מה הוא התאהב בסטפ-באק מחצי מרחק (שנכנס לו במקרה הטוב ב- 40%), והזניח את מה שהיה אמור להיות הנשק העיקרי שלו - חדירה עד לטבעת. סטפ-בק זה נחמד מאוד, אבל כאופציה שנייה.

אצל כל אחד אחר הייתי מסכים איתך

אבל מה יעזור ליי אפ אצלו אם גם ליי אפים יחסית קלים הוא מכניס בקושי 50 אחוז?
הוא צריך לזרוק זריקות חופשיות וקלות , ולא יותר.
מסכים לגבי היתר , חוץ מזה שלטעמי הוא מנהל משחק יותר טוב ממה שאתה מתאר, פשוט קרה לו מה שקרה לכספי והוא התאהב בעצמו בעונה השניה , והפסיק להילחם על הלחם והחמאה שלו , וזה מתנקם בו.

waviram

New member
אם הוא יתאמן על הסיומת

הוא יסיים ליי-אפים באחוזים יותר גבוהים.

waviram

New member
אולי האמביציה נעלמה...

אוחיון הגיע לעונה הראשונה שלו במכבי אחרי שהיה המחליף של נעימי בירושלים. הייתה לו המון אמביציה להוכיח שהוא ראוי לרמה של יורוליג. יכול להיות שהוא מרגיש (אחרי הסדרה מול פאו) שהוא כבר הוכיח את מה שהיה צריך להוכיח, ולכן מאז הוא נמצא בירידה. זה די מזכיר את הקריירה של כספי ב- NBA - עונה ראשונה עם הרבה אמביציה שכללה בחירה לאולסטאר של הרוקי'ס, ומאז ירידה...

שומו

New member
קודם כל 1 ו-4

עשו ממנו הרבה יותר ממה שהוא בעונת הרוקי במכביו אין לי ספק שהוא לא ברמת יורוליג.
האם פרשת לוקומוטיב קובאן פגעה ביכולת שלו ובשקט שלו
האם הלחץ היה יותר מדי
יכול מאוד להיות, אבל גם אם כן, זה לא משנה, לא זה העניין. הוא פשוט לא טוב מספיק, הוא לא ברמות האלה, אין מה לעשות.

comerte a besos

New member
יוגב שחקן חביב - אוברייטד גדול

יכול לתת פוש הגנתי...לדעתי הוא ייתן יותר כשיעלה מהספסל... אולי אז האגו שלו ירד והוא יבין את מקומו.
בשנה וחצי האחרונות, מאז שעלו מניותיו הוא שיחק כמו גאנר ראשי בקבוצה ופחות הפעיל את החברים... לקח על עצמו קליעות של מאני טיים, והוא פשוט לא מתאים לזה.
אולי כשהוא יעלה מהספסל הוא יחזור ליסודות ולדברים הקטנים שהביאו אותו למעלה.

Mr Blue Sky1

New member
לדעתי התשובה לכל השאלות היא 'כן'

קודם כל, חשוב לזכור שאוחיון לא הובא למכבי על תקן רכז פותח.
פארמר היה אמור להיות הרכז המוביל, ואחרי שהוא חזר ל-NBA אוחיון זכה להרבה קרדיט פשוט בגלל שלא היה שחקן נוסף בעמדה שלו, עד כמה שזכור לי.הוא לא הצליח למלא את החלל שפארמר השאיר, אבל בהחלט נתן יופי של עונת בכורה.

אני בהחלט חושב שפרשת קובאן פגעה ביכולות של אוחיון.ייתכן מאוד שהוא היה עסוק בעיקר בפרשה ופחות בכדורסל.
העונה היה עליו הרבה לחץ כי את הרכז השני שהיה למכבי (מורן רוט) דייויד בלאט כמעט ולא ספר בכלל.

אני חושב שאוחיון הוא שומר נהדר, ריבאונדר מצוין לגובהו ומנהל משחק טוב.אולם עדיין, קבלת ההחלטות שלו לוקה בחסר (במיוחד במאני טיים, כנראה שהסדרה נגד פנאתינייקוס הייתה הבלחה חד פעמית) והוא צריך להמשיך ולשפר את הקליעה שלו.

אני חושב שליורוליג הוא מצוין, אבל לא כרכז פותח.בזה אני מסכים אתך.
נקווה מאוד שהשנה טייריס רייס יענה על הציפיות שיש ממנו, ויוריד מהעומס שהיה על אוחיון בעונות הקודמות.

שומו

New member
היו פאפאלוקאס ושייר על העמדה שלו

תהרוג אותי אבל עד היום אני לא מבין למה אוחיון זכה להזדמנות לפניהם.

מה בדיוק לא היה בסדר באוחיון בעונה הראשונה?

לפחות ביחס לשניים האלה?

שייר לא סיפק את הסחורה בשום שלב , להגנתו נגיד שגם לא יכל בגלל הענין ולכן גם פרש.
פאפאס , מדי פעם סיפק את הסחורה , אבל איבד המון , ואמון מבלאט לא קיבל מהשניה הראשונה.

שומו

New member
זה בדיוק מה שאני לא מצליח להבין

איך פאפאלוקאס לא קיבל את האמון מבלאט ולו לרגע ואיך אוחיון קיבל אשראי (ועוד כ"כ רחב) בקלות לעומתו.

כי פאפא כבר היה על הפנים לגמרי

וכל פעם שבלאט הכניס אותו פאפא כשל.
איבד 6 כדורים ב 10 דקות,שיא גינס @@@@@@

כי פאפאס שחקן של אינטואיציות ובלאט קונטרול

פריק, וזה לא הולך ביחד.
לכן לדעתי בלאט גם לא רצה את שאראס., שחקנים כאלה גורמים לו 7 התקפי לב בהתקפה ממוצעת.
גם שאראס וגם פאפאס צריכים חופש מוחלט ממאמן , כולל חופש לטעות , ובלאט לא יודע לתת חופש כזה , הוא יודע לתת חופש רק במסגרת מסוימת שהוא קובע, והם לא מתאימים לזה.

פאפאס ושאראס התאימו לפיני כמו כפפה ליד.

למעלה