ידיים בפה

לימי10

New member
ידיים בפה

היי בנות, חזרתי מארה"ב וכמו שתן רואות אני בג´ט לג רציני חערה בשעות מטורפות. שאלתי היא ניב שלי בן 3 חודשים ובחודש האחרון הוא מכניס את הידיים שלו לפה ולפעמים מוצא רק את הבוהן ומכניס לפהץ האם הוא מנסה למצוץ אצבע? או רק מתנסה? אני מקפידה להוציא לו את היד ולתת לו מוצץ כי אינני מעונינת שהוא יתרגל למצוץ אצבע. אשמח לקבל חוות דעת בנושא. לילה טוב

לימי ברוכים השבים!

לגבי הידיים בפה ומציצת מוצץ או אצבע - יש דיעות ומחשבות לכאן לכאן, בעד ונגד מציצה בכלל או מציצה מוצץ/אבצע. מה שבטוח (לדעתי) הוא, שהם בכלל לא שואלים אותנו - אם ניב יחליט שהוא מוצץ אצבע - הוא ימצוץ אבצע ולא תוכלו להילחם בזה. אם הוא יחליט שהוא לא לוקח מוצץ - הוא לא ייקח מוצץ (יש כאן הרבה בפורום- סרבני מוצצים
). צריך לזכור שבשלב הגילאי הזה הכל עובר דרך הפה. זה השלב האורלי - מרבית החיישנים והתחושות עוברות דרך הפה וכך הילדים לומדים ומכירים. בהחלט נשמע לי שהוא בודק את העולם דרך הפה.

לא בטוח שזה צורך במציצה

בגילו הוא מתחיל להכיר את גופו ואת העולם מסביבו דרך הפה. לכן, הוא מביא את האצבעות לפיו, מאוחר יותר יביא גם את אצבעות רגליו לפיו, יושיט יד לחפצים ויכניס אותם לפה. זהו שלב התפתחותי חשוב וטבעי. אל תנסי למנוע אותו. ביננו, גם אין סיכוי שתצליחי.

ניב שלי גם מוצץ אצבע!

בהתחלה נלחמתי בזה,אבל חבל לך על הזמן. אין לך שום סיכוי! מאז גילוי האצבע ניב ישן בטירוף,ואנחנו מאושרים! אני רק יכולה לאחל לך ולכולכן כזה תינוק רגוע ומדהים!! והוא גם נראה חמוד לאללה עם אגודל בפה. תני לו...

meravbr

New member
מציצת אצבע בגיל 3 ח´ זה לא הרגל

זה פשוט גילוי "הי יש לי ידיים"
וגם מציאת קו האמצע של הגוף. עוד תיראי שהוא יכניס 2, 3, ואף ארבע אצבעות בבת אחת! אז מה? זה שלב שנמשך כמה חודשים, עד שיום אחד כבר לא ציראי את האצבעות בפה (אלא רק כשמתחילות לבצבץ שיניים...)

מאיטאי

New member
יש יתרון באצבע שאין ב-../images/Emo95.gif

הוא יכול לשים לבד בפה ולא צריך אותך בשביל זה. אחותי היתה נאלצת לקום 7 פעמים בלילה ע"מ להחזיר לגוזלית את המוצץ לפה. החיסרוןהוא בגמילה. גם מאי עם אצבעות בפה מאז גיל חודשיים וחצי שלושה(היא סרבנית סיליקון וגומי) ועכשיו (ארבעה חודשים) ברור לי שזה לא להרגעה עצמית (חבל, כי זה היה עוזר לי בלילות
)אלא לחקר העולם.

עוד יתרון של האצבע:

הילד זקוק ליד שלו על מנת לשחק, ולכן ילדים שמוצצים אבצע עושים זאת (בד"כ) בתדירות נמוכה יותר מאשר ילדים שמשתמשים במוצץ - הם מוציאים את האצבע מהפה בשעת משחק ומכניסים אותה בעיקר בזמני עייפות או צורך אחר במציצה.

Shellylove

New member
כמו ששרון אמרה:

מי שואל אותך בכלל? תני לו למצות את זה (או שלא) ואל תהפכי את זה למאבק.

למעלה