ידידות עם אחרים בקשר זוגי...

ידידות עם אחרים בקשר זוגי...

האם ידידות עם בני המין הנגדי,כאשר אתם בתוך מערכת יחסים,היא דבר שלילי ? לאחרונה אני שומע הרבה גברים,אשר אוסרים על בנות הזוג,להתראות עם ידידים שלהן ממין זכר. ואותו הדבר גם ההיפך,נשים אשר מקנאות בחבר שלהן,מפני שיש לו ידידות קרובות וכדומה. מה דעתכם ?! האם יש מקום לדברים כאלה בעולמנו כיום ?!

arielTsport

New member
שאלה קשה...

לגבי השאלה שלך - אין לי, ולא הייתה לי, שום בעיה עם הידידים של החברות שלי (כשהיו לי כאלה
). ובאותו עניין, אני מתחבט בשאלה הזו בימים האחרונים מכיוון הידיד ולא מכיוון החבר... קצת רקע... יש לי ידידה ממש טובה שהכרתי לפני שלושה חודשים בערך. בהתחלה יצאנו איזה שבועיים ואז זה נגמר מסיבות כאלה ואחרות ומאז אנחנו ידידים ממש ממש טובים. לפני חודש בערך היא התחילה לצאת עם מישהו שעובד איתנו וכרגע הם יחד וטוב להם. אמהמה... קשרי הידידות שלי ושלה רק התחזקו עם הזמן, מה שאומר שאנחנו מבלים ה-מ-ו-ן ביחד (בערך כל זמן שהיא לא איתו או כשלי יש זמן...), אנחנו טסים יחד לאמסטרדם בעוד שלושה שבועות וכו' וכו'... עכשיו, מבחינתה אין שום בעיה עם הקטע הזה, וגם מבחינתי לא כי זה ידידותי נטו... מבחינתו... אין לי מושג מה קורה, הוא לא אמר לה לא להפגש איתי כי הוא יודע שהיא תפרד ממנו ברגע שתגיעה דרישה כזו, אבל אני יודע שזה מפריע לו. השאלה שלי היא - מה עושים? "לדלל" את הקשר איתה? להמשיך במצב הנוכחי?

שנצית

New member
א.במקרה שלך...

אני חושבת שעדיף היה אם הידידה שלך הייתה מתייעצת קודם עם חבר שלה..מה הוא מרגיש לגבי הנסיעה שלכם..... אני אישית לא הייתי מציעה לידיד שיש לו חברה לטוס איתי לחו"ל כי זה פשוט נראה לי לא במקום....אלא אם בן הזוג יצטרף גם...... אני לא חושבת שאתה הוא זה שצריך לדלל את הקשר (אם כבר אז זה צריך לבוא מצד הידידה )

arielTsport

New member
אז ככה...

הרעיון לטוס יחד הגיע דווקא מהצד שלה, ולא מהצד שלי. בכל מקרה, אני יודע שהוא לא ממש מתלהב מזה שאנחנו טסים יחד... אבל היא אמרה שהם דיברו על זה וזה בסדר מבחינתה ומבחינתו. בכל מקרה, אני לא נכנס לבעיות שלהם כרגע

שנצית

New member
אתה באמת לא צריך להיכנס בניהם...

ואם לא אתה זה שהצעת את הנסיעה אז שהיא "תשבור" את הראש בעיניין החבר....

שנצית

New member
וואו באמת שאלה קשה...

א. ידידות עם בני המין השני כשאתה בתוך מערכת יחסים אינה דבר שלילי בכלל פשוט צריך לדעת לא לעבור את הגבול כדי לא לפגוע בבן הזוג....כשיש ידידים רבים בני המין השני צריך לשים לב לדקויות רבות במערכת היחסים איתם כדי שזה לא יתפרש כמשהו מעבר לידידות או לסוג של בגידה....אבל כל עוד מתחשבים בבן הזוג הקיים לא צריכה להיות בעיה ..... המפתח הוא לדעת לא לחצות את הקו הזה אפילו לא למראית עין...

Miss Thang

New member
כמובן שיש מקום.

יש לי המון ידידים, כמו כן, סביר להניח שאני לא אצא עם גבר ש"יאסור" משהו עלי.

Ella032

New member
אני חושבת..

שאי אפשר למנוע מהבן/בת זוג לא להיות בקשר עם אנשים אחרים מהמין הנגדי... כשזה קשר של ידידות (ודגש על ידידות..קשר תמים לגמרי של ידידות..) אז ממש אי אפשר למנוע את זה כי למרות שהיא/הוא איתך היא/הוא עדיין בן אדם בפני עצמו... אבל, ויש אבל, אם יש ידיד/ה שגורמים לנו לחשוב שהקשר שלו/שלה עם בן/בת הזוג שלנו הוא יותר מידידות אז כמובן שצריך לבדוק לעומק..שלא יקרה מצב לא נעים של...אממ...בגידה!! (שזה אחד הדברים שאני הכי לא אוהבת...ולא אעשה בחיים..) אז זו דעתי..מקווה שעזרתי באיזה שהוא מקום... המשך יום טוב לכולנו!!

crashoverride

New member
כן

יש גבול לידידות אבל בחורה רוצה לעשות קעקוע על שם ידיד שלה למרות שהיא באמת אוהבת אותי האם זה עובר תגבול? וזה מפריע לי

ידידות בקשר זוגי ../images/Emo90.gif../images/Emo89.gif

ידידות אינה דבר שלילי. יש אנשים שמסתדרים טוב יותר עם אנשים מהמין השני, מאשר עם אנשים מהמין שלהם, וזכותם לבחור את החברים שלהם כרצונם. עם זאת, כשלמישהו יש המון ידידות (או למישהי המון ידידים) והוא נמצא בקשר זוגי, אז הקנאה שלה תהיה די מובנת. אני חושבת שאם בני הזוג באמת אוהבים אחד את השני, הם יכולים להתחשב אחד בשני ולהוריד את כמות הידידים/ כמות המפגשים איתם/ השיחות באמצע הלילה וכו'. אמנם נכון שאם מישהו ירצה לבגוד הוא יבגוד ולא משנה מה, אבל למה שלא להקטין את הסיכון? כדי שלא יגדל הפיתוי? כי כשהזין עומד השכל בתחתונים (ואת המשפט הזה היום אמר לי בן אדם בן שישים, שכנראה יודע על מה הוא מדבר). בקיצור ידידות זה לא דבר רע בגדול, אבל בקטן - כל אחד והגבולות שלו. אני אישית מעדיפה לצאת עם בחור שמעדיף לבלות את זמנו הפנוי עם בחורים אחרים... וכך למנוע את כל הדילמות האלה מלכתחילה. אחרת, עליי להכירו ולהאמין בו בגדול, וזה משהו שלא בא מהיום למחר.

free soul

New member
מזל שאין לי ידידים../images/Emo3.gif

אני מאוד ליברלית... אבל בקטע של הידידים לא הייתי חושבת שהייתי בקשר איתם וגם כנ"ל לגביי הבן זוג שלי, לא הייתי קושרת אותו אבל, יש גבול, לא?

gilad269

New member
לא

ידידות כאשר נמצאים בתוך מערכת יחסים היא לא דבר שלילי.אני לא מקנא אם לחברה שלי יש ידידים,אני ליברלי ונותן יד חופשית,כל עוד ברור שזו רק ידידות,מה רע בזה? אם אני אהיה בתוך מערכת יחסים והבחברה שלי לא תקבל את הידידות שלי,היא יכולה להגיד כבר עכשיו שלום

s h i r k u s h

New member
שונאת את המילה "אוסרים"

אף אחד לא רכוש של אף אחד, כל אחד בנאדם בפני עצמו! אני לא אהיה שקטה לחלוטין אם בן זוג ייצא כל הזמן עם בנות אבל כל עוד זה תמים באמת, אין לי בעיה כמו שלא ארצה לנתק קשר עם ידידים בנים. ועוד משהו: לפני כשנה וחצי ידיד קרוב שלי הפסיק את הקשר הידידותי איתי כי חברה שלו דאז חשדה שמשהו קורה ביננו ורמזה לאימא שלו שרמזה לו והוא נבהל וניתק את הקשר, במשך חצי שנה לא דיברנו ועד עכשיו זה צורם לי מאוד ואני בחיים לא אשכח לו את זה, מאוד נפגעתי.

veredkd

New member
אני חושבת שזה בסדר גמור

שיש ידידים מהמין השני... לי אישית זה לא מפריע.. הייתה מישי ספציפית אחת שהפריעה לי והוא ידע את זה.. אבל אף פעם לא באתי אליו בדרישה שלא יפגש איתה.. והוא הפסיק לבד.. ואני שמחה שזה בא ממנו ולא בגללי.. אני לא חושבת שאני יכולה <ושיש לי את הזכות> לאסור עליו משו.. הוא לא רכוש שלי ...

linu2

New member
זה לא דבר שלילי

אבל אני אישית לא מוצאת בזה טעם. יש לי רק ידיד אחד שאני לא נמשכת אליו, הוא כמו חברה טובה ולכן הקשר מחזיק בינינו שנים רבות וארוכות. אף פעם לא האמנתי בידידות אמיתית נטו בין בנים לבנות. תמיד היה משהו מתחת לפני השטח והיו להם כוונות נסתרות להיות איתי. אני יודעת שזה עובד אצל הרבה אנשים אבל אצלי לא ואני לא רואה בזה משהו שהוא לא בסדר. יש לי הרבה ידידים טובים במסגרות שאני נמצאת בהן אך הקשר עומד בינינו רק בתוך המסגרות הללו ולא מחוצה לה. זה הגבול שלי. חבר שלי גם ניתק וצינן את היחסים עם כל הידידות. הוא לא מרגיש שום צורך לחלוק את רגשותיו וחוויותיו עם בנות. יש לו מספיק חברים ויש לו אותי. אצל שנינו זה בא מתוך צורך טבעי לעשות את זה ולא מתוך כפייה בקשר, ולכן אני רואה את זה כעניין מבורך.

למעלה