אני "קונה" את גרסת הנהגיאללה מכות יאללה בקו 35
של דן למה הגענו![]()
יש משהו בדברך לגבי החילים אבליאללה מכות יאללה בקו 35
של דן למה הגענו![]()
מפחידיש משהו בדברך לגבי החילים אבל
מי שהגיע בסוףלבית החולים זה החיל ולא הנהג מה שאמר שהנהג לא טמן ידו ב"צלחת"\![]()
![]()
מסכים ומכיר...השקיעו דקה לקרואמפחיד
אני חייבת לציין שבמיקרים רבים אני עדה לכל מיני סוגי אלימות במהלך הנסיעה באוטובוס (בעיקר באיזור גוש דן) צעקות מצד הנהג, התפרעויות של בני נוער, נוסעים שצועקים ואף הטרדות מכל הסוגים. סתם דוגמא מיקרית, לפני כמה ימים נסעתי בקו 55 מגן העיר לכיוון ר"ג במהלך הנסיעה הטריד אותי אדם מבוגר בלי סוף (בהתחלה בשיחה ואח"כ שלח ידיים וקילל) כמובן שהנהג לא יכול לראות מה מתרחש בירכתי האוטובוס אבל ללא ספק מדובר בשטח הפקר; המטרידים מרגישים שהם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם בשעה שהם עולים על האוטובוס ולברוח בתחנה הבאה. אם אני לא טועה העלתי הודעה בנושא בעבר, ואני לא חושבת שחברות האוטובוסים או המשטרה עושים משהו בעיניין ולא נראה שזה ממש מעניין אותם. עימותים בין נהגים לנוסעים והטרדות מיניות הם עיניין שבשגרה טלו קורה מבין עיניכם תסתכלו מה קורה באוטובוס בו אתם נוסעים![]()
אל תדאג,מסכים ומכיר...השקיעו דקה לקרוא![]()
כתושב באר שבע שבמהלך 22 שנות חייו, מגיל 6 כשעליתי לכיתה א עוד זוכר את עצמי נדחף בתוך לילנד אדום ומיושן של התח"צ בבאר שבע ברבע לשמונה בבוקר ונוסע בחזרה בקו 5 של התח"צ גם כילד וגם כתושב העיר זכורות לי ולא תמיד לטובה מקרים, אירועים ונסיעות באוטובוסים, נהגים בלתי אדיבים, צועקים, מתחצפים, מקללים ומיותר לציין שהיו לא מעט "תופעות" כאלו ואחרות באוטובוסים כמו דילוג על תחנות, הורדת נוסעים תוך כדי נסיעה וכדומה... לפני כשנה נסעתי באוטובוס כשעוד הייתי חייל בימיה האחרונים של התח"צ בבאר שבע ומשכה את תשומת ליבי היטפלות של כמה נערים לאיזה בחורה באוטובוס.... לשמחתי הרבה שמתי לזה סוף בגלל אכפתיות אישית שלי אבל בספק אם מישהו אחר היה נוהג כמוני... את כנוסעת המרגישה מוטרדת ע"י מישהו יכולה תמיד לעזוב את מקום מושבך ולהתרחק ממנו, תסכימי איתי שבאוטובוס לא חסר לאן להתרחק, הוא דיי גדול ובמידה ומדובר במפרקית אז הוא בכלל ענק...ופשוט כך לחלץ את עצמך מהצרה או מהמצב הלא נעים הזה. אני חושב שבנאדם שמגיע לרמה כזאת של התנהגות הוא אדם שלא יהסס להתנהג כך תמיד, ולא רק באוטובוס... אני מאמין שכל נהג שמכבד את עצמו ואת המקצוע בו הוא עובד היה רוצה שכל נוסע שעולה אליו לאוטובוס יגיע למחוז חפצו בצורה הטובה, המהירה והנעימה ביותר אך לצערנו הדבר לא יכול להיות מובטח לאיש מאיתנו. שגרת היומיום כופה עלינו ועל נהגי האוטובוסים מצבים שאין לנו שליטה עליהם אך יש בידינו היכולת לעשות את המקסימום בכדי להמנע מהם בין אם מדובר בעירנות, תקיפות, לקיחת יוזמה ואכפתיות. היום למרבה הצער נהג האוטובוס ממלא תפקיד של נהג, של שוטר, של מאבטח, של סלקטור ושל כרטיסן.... יש נהגים שלצערנו עולים על האוטובוס שלהם ושואלים את עצמם אם הם יחזרו הביתה בשלום, זה מצער מאוד אבל זה פשוט ככה, על כתפיו של הנהג יש לא מעט מטלות ואחריות ועלינו כנוסעי האוטובוס לסייע לו בתפקידו ומכאן הרווח האישי הוא של כולנו. ונקנח בסיפור קצר.... לפני כשנה, כששירתתי בצבא, היה איתי בגף נהג אוטובוס, איש קבע שהיה נוהג בבסיס, אדם מאוד נחמד, מנומס, נעים הליכות, משכיל ובאמת בנאדם משכמו ומעלה.... אותו אדם נחמד היה מסיע באוטובוס הצבאי אנשי צוות אויר, ילדי שיכון לבתי הספר וחזרה, מסיע טיולים של הבסיס, מסיע לקייטנות, חוגים וכדומה...תמיד בזהירות, בהשמת דגש על בטיחות ובאמת נהג למופת...פשוט תפארת מדינת ישראל והנה מגיע העת לפרוש, הגיל הוא גיל הפרישה והנה הוא יוצא אל האזרחות לאחר תרומה מאוד מכובדת של כ20 שנה לצבא ומתחיל לעבוד בחברת אוטובוסים חדשה וצעירה, שמה "מטרודן" והנה אותו נהג שהיה רגיל להעלות את הנוסעים שלו, להמתין שכולם ישבו, יחגרו חגורות (כן כן, באוטובוסים הצבאיים בכל מושב מתוך 50 מושבים יש חגורות בטיחות) ולאחר שכולם במקומותיהם מתחילים בנסיעה, מידי פעם עינו בראי לבדוק שאין נוסע שורר והכל היה טוב ונעים נתקל פתאום בוולבו זריז מאוד, נמוך מאוד, דלתות ענק, אנשים עולים יורדים, עומדים, יושבים, עם סלים, זקנים וכו....ואותו נהג שערכיו טמועים בו היטב מגיע לתחנה ליד השוק, מפעיל את בלם החניה, קם מכסאו ומסייע לאישה מבוגרת לעלות לאוטובוס ודואג שימצא לה מקום ישיבה, כל הנסיעה מתנהלת כשעין אחת על המראה ועין אחת על הכביש, כל סיבוב וכל בלימה בזהירות ובאיטיות על מנת להבטיח את שלומם של הנוסעים, והאוטובוס לעיתים עמוס עד אפס מקום.... אותו נהג נחמד החליט לפרוש מעבודה זו אחרי חודש..... הוא לא רגיל לצורה כזו של עבודה, האחריות הכפילה את עצמה כמה וכמה פעמים, עורבו כאן עוד מימדים ועוד עניינים שצריך לדאוג להם ולטפל בהם והוא הבין שאת מה שאהב לעשות כנהג אוטובוס בצבא, לא יוכל לעשות בעיר הגדולה כשהלו"ז נושף בעורף כשהזקנים בקושי עולים גם לנידרפלור וכשכולם עומדים.... חגורות אמרנו.... זהו יומו של נהג בתחבורה הציבורית של ימנו. נסיעה טובה בטוחה ונעימה לכולם.
אל תדאג,
אני לא פריירית האיש חטף ממני שטיפה לעיני כולם וגם הטרחתי את עצמי למקום אחר באוטובוס מה שלא מנע ממנו ל"ברך" אותי ואת אימי במשך כל הנסיעה נו שוין משוגעים יש בכל מקום אבל למה לפעמים אני מייחלת לאוטובוס "מהדרין"![]()
![]()
הטרדות ואלימותכל הכבוד....שיקלל...הוא אכל![]()
את מה שבישל.... כל שנשאר לי הוא לאחל לך כל טוב!
כל הכבוד לך אחותי: טיפ_טיפ !!!אל תדאג,
אני לא פריירית האיש חטף ממני שטיפה לעיני כולם וגם הטרחתי את עצמי למקום אחר באוטובוס מה שלא מנע ממנו ל"ברך" אותי ואת אימי במשך כל הנסיעה נו שוין משוגעים יש בכל מקום אבל למה לפעמים אני מייחלת לאוטובוס "מהדרין"![]()
![]()
שלא נדעמפחיד
אני חייבת לציין שבמיקרים רבים אני עדה לכל מיני סוגי אלימות במהלך הנסיעה באוטובוס (בעיקר באיזור גוש דן) צעקות מצד הנהג, התפרעויות של בני נוער, נוסעים שצועקים ואף הטרדות מכל הסוגים. סתם דוגמא מיקרית, לפני כמה ימים נסעתי בקו 55 מגן העיר לכיוון ר"ג במהלך הנסיעה הטריד אותי אדם מבוגר בלי סוף (בהתחלה בשיחה ואח"כ שלח ידיים וקילל) כמובן שהנהג לא יכול לראות מה מתרחש בירכתי האוטובוס אבל ללא ספק מדובר בשטח הפקר; המטרידים מרגישים שהם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם בשעה שהם עולים על האוטובוס ולברוח בתחנה הבאה. אם אני לא טועה העלתי הודעה בנושא בעבר, ואני לא חושבת שחברות האוטובוסים או המשטרה עושים משהו בעיניין ולא נראה שזה ממש מעניין אותם. עימותים בין נהגים לנוסעים והטרדות מיניות הם עיניין שבשגרה טלו קורה מבין עיניכם תסתכלו מה קורה באוטובוס בו אתם נוסעים![]()
פשוט קטסטרופהיאללה מכות יאללה בקו 35
של דן למה הגענו![]()
לא נעים ואפילו עצוב נוראיאללה מכות יאללה בקו 35
של דן למה הגענו![]()
אני חושב שדן לא בסדר בזמן האחרון כילא נעים ואפילו עצוב נורא
אני מכיר במקרה את הנהג המעורב. לכן אין לי כוונה לקבוע מי אשם ומי לא. יחד עם זאת אינני מצליח להבין מדוע תמיד תוקפים כאן ישר את הנהגים. כפי שאחד כתב כאן שבזמן האחרון הנהגים של דן לא בסדר. למה? על סמך מה אתה כבר קובע את זה? ולמי ששאל למה החייל הגיע לבית החולים ולא הנהג אז כנראה שהסיבה היא שהנהג הוא בחור בריא בגופו. שוב, אני לא מתכוון לקבוע מי היה אשם במקרה העצוב הזה אבל לי אישית נראה שהנהג פשוט לא רצה לצאת פראייר כשהחייל תקף אותו ומכיוון שהנהג הינו בחור חזק אז התוצאות היו כפי שהיו. ודרך אגב כמה פעמים שמעתם על נהגים שחטפו מכות מנוסעים אלימים? על זה בדרך כלל לא ממהרים לכתוב. אני יכול לספר לכם על הרבה מקרים כאלה.
הלו טנדר יש לך טעותאני חושב שדן לא בסדר בזמן האחרון כי
כי כמות העברות תנועה שהם עושים זה פשוט יותר מידי למשל לעבור באור כתום מהבהב ובדיוק אחרי שהוא עבר היה אדום או באמצע רמזור אדום נהג מפרקית נתן מכה אים האוטובוס לקטנוע סתם בלי סיבה ויש הרבה מיקרים כאלה אז אני חושב שהם צריכים קצת יותר להיזהר ולהיתחשב
אז יכול להיות שתעיתי עדין אין ליהלו טנדר יש לך טעות
מה זה כתום מהבהב ? אין דבר כזה. בעצם יש. כשהרמזור לא עובד אז זה כתום (או צהוב) מהבהב. וגם במקומות מסויימים בפניות ימינה יש צהוב/כתום מהבהב שכזה כדי לתת זכות קדימה להולכי הרגל. אבל אין דבר כזה כתום מהבהב שאחריו אדום. וחוץ מזה, מה פירוש שנהג נתן מכה לקטנוע סתם בלי סיבה? אין דבר כזה בלי סיבה. הוא בטח הרגיז אותו אז הוא נתן לו מכהסתם, כמובן שאני צוחק ואף נהג לא יתן למישהו אחר מכה בכוונה.![]()
תשמע בחור צעיר ("הטנדר נוסע")אני חושב שדן לא בסדר בזמן האחרון כי
כי כמות העברות תנועה שהם עושים זה פשוט יותר מידי למשל לעבור באור כתום מהבהב ובדיוק אחרי שהוא עבר היה אדום או באמצע רמזור אדום נהג מפרקית נתן מכה אים האוטובוס לקטנוע סתם בלי סיבה ויש הרבה מיקרים כאלה אז אני חושב שהם צריכים קצת יותר להיזהר ולהיתחשב
אני לא עושה הכללות אבלתשמע בחור צעיר ("הטנדר נוסע")
א. ארז צודק בתשובה שלו. ב. אם מישהו עובר עבירה כל שהיא הוא לא בסדר. זה בהחלט נכון. אבל מכאן ועד לעשיית הכללות על כל ציבור הנהגים שעובדים קשה מאוד ובצורה מקצועית המרחק גדול.
מה זה הדברים האלה?יאללה מכות יאללה בקו 35
של דן למה הגענו![]()
עכשיו בדיוק קראתי את התגובה של מוטימה זה הדברים האלה?
ותשמעו סיפור שקרה לי לפני כמה שנים כשנסעתי בקו 66 מפתח תקוה לתל אביב : היה איזה נוסע אחד שכל הזמן הציק לנהג המסכן ואני בכלל לא יודע מה הנהג עשה לו אבל פתאום הנוסע הזה ניגש לנהג ונתן לו אגרוף בפנים ועוד אגרוף בבטן. ואף אחד מהנוסעים לא קם לעזרתו של הנהג המסכן שחטף מכות ולא הגיב. וזה היה אוטובוס מפרקית מלא. מזל שהנהג הצליח לעצור את האוטובוס בצד באיזה מקום ואחד הנוסעים התקשר מהפלפון שלו למשטרה שהגיעה דווקא מהר והשוטרים הצליחו להשתלט על הביריון ועצרו אותו ואז הנהג הרגיש לא טוב והם הזמינו לו אמבולנס שפינה את הנהג לבית החולים. אני לא יודע מה היה אחר כך וגם לא שמעתי על המקרה הזה באמצעי התקשורת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.