יאיר גולן מול ניסים ואטורי

אלפיני

Well-known member
הומור? ?
לפי מה שהתרשמתי מי שכתב לא התכוון להצחיק
ואם זו הומורסקה, כיצד נבדיל בין אמת לבדייה?
החלווה הייתה סוג של אירוניה. כל השאר לא.
אז לגבי ההבדל בין אמת ובדייה, זה לא כיצד נוכל אלא כיצד תוכל, אוב במקרה שלך היית צריך לכתוב כיצד אוכל.
ולמען האמת אתה צודק לשיטתך, לא כל אחד יכול. |נחמה|

marabo

Well-known member
זיהה תהליכים????

Harrington

Well-known member
מנהל

יאיר גולן מול ניסים ואטורי​

קל לאללה. אחד שעושה חיל בבית הנבחרים כנבחר ציבור. אחר שמזהה תהליכים ומתבטא כאחרון אויבי ישראל כלפי כאלה שהוא חלוק עליהם פוליטית, דוגל בשיטות גזעניות ודיקטטוריות של 'חינוך מחדש' (כהגדרתו) של אוכלוסיה שתרבותה והשקפת עולמה לא מוצאת חן בעיניו, ואחד האנשים הבודדים במדינה עליהם מאוד אצטער אם יצליחו להתברג לבית הנבחרים של מדינת ישראל, שכן זה יהיה מסוג הדברים שאתקשה להסביר לילדיי ולא באמת בא לי לחפש את הדרכים לעשות זאת בכל זאת.

את כל הנ"ל הגיתי במוחי הקודח. אולם כשאני רואה עד כמה הרל"ב הקיצוני מרגיש צורך לתמוך דווקא באותו אחר, במזהה התהליכים, ולשם כך כמובן מרשה לעצמו לתקוף כל חבר במחנה יריביו הפוליטיים (וזה ממש לא משנה במי הוא בחר היום), כמובן וכרגיל/כצפוי תוך שימוש בפרטי מידע מנותקי כל הקשר למציאות (שמאוחר יותר יוגדרו על-ידו כ"הומור", משל היה משהו נורא מצחיק בהשמצת האחר והלבנת פניו), ברור לי שהדברים הלכה למעשה חמורים פי כמה מכפי שאני כבר חושב בעצמי מהתרשומתי האישית בלבד.

1ספי11

Well-known member
קל לאללה. אחד שעושה חיל בבית הנבחרים כנבחר ציבור. אחר שמזהה תהליכים ומתבטא כאחרון אויבי ישראל כלפי כאלה שהוא חלוק עליהם פוליטית, דוגל בשיטות גזעניות ודיקטטוריות של 'חינוך מחדש' (כהגדרתו) של אוכלוסיה שתרבותה והשקפת עולמה לא מוצאת חן בעיניו, ואחד האנשים הבודדים במדינה עליהם מאוד אצטער אם יצליחו להתברג לבית הנבחרים של מדינת ישראל, שכן זה יהיה מסוג הדברים שאתקשה להסביר לילדיי ולא באמת בא לי לחפש את הדרכים לעשות זאת בכל זאת.

את כל הנ"ל הגיתי במוחי הקודח. אולם כשאני רואה עד כמה הרל"ב הקיצוני מרגיש צורך לתמוך דווקא באותו אחר, במזהה התהליכים, ולשם כך כמובן מרשה לעצמו לתקוף כל חבר במחנה יריביו הפוליטיים (וזה ממש לא משנה במי הוא בחר היום), כמובן וכרגיל/כצפוי תוך שימוש בפרטי מידע מנותקי כל הקשר למציאות (שמאוחר יותר יוגדרו על-ידו כ"הומור", משל היה משהו נורא מצחיק בהשמצת האחר והלבנת פניו), ברור לי שהדברים הלכה למעשה חמורים פי כמה מכפי שאני כבר חושב בעצמי מהתרשומתי האישית בלבד.
מסתבר שמזהה התהליכים צדק בכל מילה ביחוד כשרואים כאן איך כל טמבלון מצוי מרשה לעצמו לזהות מיהם אויבי ישראל ומי מתבטא כמותם.
ועל ואטורי אין צורך להרחיב.

evglev1

Well-known member
מנהל
מסתבר שמזהה התהליכים צדק בכל מילה ביחוד כשרואים כאן איך כל טמבלון מצוי מרשה לעצמו לזהות מיהם אויבי ישראל ומי מתבטא כמותם.
ועל ואטורי אין צורך להרחיב.
באמת? כבר יש SS וגסטאפו יהודיים?

אלפיני

Well-known member
באמת? כבר יש SS וגסטאפו יהודיים?
יש חמאס יהודי. גולן אמר אז שצריך לעצור את זה לפני שנגיע לSS וגסטאפו תוך שהוא מתאר עוד דברים להתדרדרות מוסרית של חברה, כמו שחיתות שלטונית, ומאז רק התדרדרנו באותו מדרון אותו תאר. למען האמת, בכל פעם שאני קורא מחדש את כל הנאום הזה ולא רק את המילים זיהוי תהליכים פשוט מדהים אותי עד כמה הוא הצליח לקלוע בול.

ועוד דבר שמדהים שם, גולן דיבר אז על אחריותה של מנהיגות, ואיכותה של חברה, וכל הימין קפץ כיאה לגנב שנתפס בקלקלתו ללא שהבחין שהנאום באופן רשמי כוון כנגד בעיית טוהר נשק בצה"ל - יעני האליאור אזריות .

אם אתה ממש מתעקש יש לי עותק של הנאום שאפשר להדביק פה.

נערך לאחרונה ב:

אלפיני

Well-known member
קל לאללה. אחד שעושה חיל בבית הנבחרים כנבחר ציבור.
איזה חיל? איזה דברים הוא יזם , חוקק. לחרטט ולפזר מלל כמו צ'קים ללא כיסוי זה לא לעשות חיל.

'חינוך מחדש' (כהגדרתו) של אוכלוסיה שתרבותה והשקפת עולמה לא מוצאת חן בעיניו,
שוב אתה זורה חול ולא מדייק גולן היה מאוד ספציפי: חינוך מחדש לערכי דמוקרטיה. מי שהרקע האידאולוגי שלו בא מהצורך לדכא אוכלוסיות בשם האמונה שלו צריך חינוך שכזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
איזה חיל? איזה דברים הוא יזם , חוקק. לחרטט ולפזר מלל כמו צ'קים ללא כיסוי זה לא לעשות חיל.

שוב אתה זורה חול ולא מדייק גולן היה מאוד ספציפי: חינוך מחדש לערכי דמוקרטיה. מי שהרקע האידאולוגי שלו בא מהצורך לדכא אוכלוסיות בשם האמונה שלו צריך חינוך שכזה.
שום דבר בדבריך לא סותר ולא משנה את מה שכתבתי למעלה. נחמד שהרגשת צורך לתקוף, אם כי קצת חבל ש(כרגיל אמנם)זה לא יכול היה להיעשות בטונים נעימים קצת יותר, אבל זה שהרחבת את דברי מזהה התהליכים לא משנה את אמיתות דברי בעניינם.

בריאות.

אלפיני

Well-known member
שום דבר בדבריך לא סותר ולא משנה את מה שכתבתי למעלה.
כמו שלחמור לא מראים חצי עבודה, חצי ציטוט לא מספר את התמונה במלואה. דיברת על חינוך מחדש והחלפת את כוונת גולן בסובלנות ודמוקרטיה בגזענות ודקטטורה. אתה באמת לא רואה את הסתירה וזקוק למילון?

Harrington

Well-known member
מנהל
כמו שלחמור לא מראים חצי עבודה, חצי ציטוט לא מספר את התמונה במלואה.
בהחלט נכון. אלא ש... בניגוד לרושם שאתה מנסה לצייר, לא היה כל "ציטוט" בדברי, לא חלקי ולא לא חלקי :). נסיון נחמד, אבל בחייך, תעלה את רמת העיוות והסילוף מעט אם תרצה להצליח.

בהצלחה.

אלפיני

Well-known member
בהחלט נכון. אלא ש... בניגוד לרושם שאתה מנסה לצייר, לא היה כל "ציטוט" בדברי, לא חלקי ולא לא חלקי :). נסיון נחמד, אבל בחייך, תעלה את רמת העיוות והסילוף מעט אם תרצה להצליח.

בהצלחה.
הסברתי במפורט מה עשית. יותר מזה לא יכול. תתאמן בהבנת הנקרא.
בהצלחה.

evglev1

Well-known member
מנהל

טיהור אתני, ערך דמוקרטי, חה חה חה.

למעלה