טרשת נפוצה ותחושת נימול- מה הקשר?

ggate

New member
טרשת נפוצה ותחושת נימול- מה הקשר?

שלום לכולם, שמי נווה (שם בדוי) בת 32 אם לארבעה, ורציתי לשתף את החברים והחברות בתחושות (פיזיות) שעוברות עלי בחודש האחרון. אולי בהמשך אשתף אתכם גם בתחושותיי הנפשייות. רציתי לשאול אם יש קשר בין הרגשת נימול והרדמות הפנים והידיים ורגליים לבין טרשת נפוצה? האם הקשר מחייב או שיכול להיות סיבות נוספות להרגשות אלו? מהם? כמו"כ יש לי כאבים בפרקים ובחלקים שנרדמים. ההרדמות היא בעיקר בשעות הערב (ולא רק). יש לי גם מין תחושה (לפעמים) שהדם שלי בוער במקומות שנרדמים וממש שורף לי. בבדיקה של שורש העצבים (חישמלו אותי) היו תוצאות טובות, האם זה קשור לטרשת נפוצה.?. מה נראה לכם? (אין חכם כבעל הנסיון). תודה מראש על התגובות והעזרה.

ayelety1

New member
נימולים יכולים להיות חלק מטרשת אך

גם מהרבה סיבות אחרות (חוסר בB12,בעיות בכלי הדם,לחץ על עצב ועוד-אני לא רופאה..) לכי לרופא שאת סומכת עליו ויפנה אותך לבדיקות המתאימות.באופן כללי,רק MRI יכול לאבחן באופן סופי (ולפעמים גם זה לא..) תרגישי טוב!

מסכימה עם איילת..

זה יכול להיות מהטרשת ויכול להיות גם סיבה אחרת.. הכי טוב להתייעץ עם רופא שיידע אם ישנן סיבות אחרות לנימולים.. בהצלחה ורק בריאות!

שלום נווה!

מה שאת צריכה בשלב זה לעשות זה לגשת לרופא המשפחה,להציג בפניו את תלונותיך.אני מניח שהוא יפנה אותך לבדיקה אצל נוירולוג.מה שאת מתארת יכול להיות סימפטומים של ט"נ,אך יכול גם להיות הרבה לא.לא כל נימול/הרדמות/כאב וכו' בהכרח רק מט"נ כמו שכתבה לך איילת.אז במקום לחשוב מחשבות ולשקוע בתחושות הנפשיות,גשי להיבדק!בדיוק כפי שהיית נוהגת אם היה לך כאב שיניים,לדוגמא. נשמח לשמוע מה קורה איתך.

ggate

New member
תודה על התגובות לבנתיים

הייתי אצל רופאת המשפחה כבר, b12 היום כבר בסדר (למרות שלפני חודש היה קצת נמוך). EMG שבודק עצבים הקפיים בסדר. אני לא יכולה לישון מרוב כאבים (או אולי לחץ - לא יודעת)... הנורולוג שלח אותי לאורטופד ששלח אותי בחזרה לניורולוג וכך הלוך ושוב, יש לי תור מחר בשר"פ של עין כרם אצל פרופסור ארגוב (מישהו שמע עליו?). בקיצור תאחלו לי רפו"ש. לילה טוב, נווה.

לנווה, את בידיים טובות , פרופ"

ארגוב מעולה וגם נחמד ומתמצא בהרבה תחומים בנוירולוגיה. בהצלחה!

למעלה