טראמפ התהפך בגלל הפגיעה בלומדי התורה

marabo

Well-known member
מרגע שהיועמשית והבג"ץ החליטו לעצור לומדי תורה זה היה הרגע בו טראמפ התהפך.
אין צירוף מקרים בעולם
יש דין ויש דיין

Harrington

Well-known member
מנהל
אין צירוף מקרים בעולם
יש דין ויש דיין
מעבר לשאלת ההגיון ושאלת חשבונותיו של הקב"ה, התיאור שלך לא לגמרי נכון כרונולוגית. ראשית אפשר להתווכח אם טראמפ באמת "התהפך". הדברים לא מספיק ברורים כרגע כדי לקבוע זאת באופן חד-משמעי. אבל הנחיות היועמ"ש לעצור 'משתמטים' כביכול וכו', רחוקה מלהיות חדשה. היא ניתנה אי-שם בין המערכה (הגלויה) הראשונה של ישראל מול אירן לשניה שהייתה ביחד עם ארצות הברית (או אולי בין השניה לשלישית, תלוי איך סופרים).

אז כן, יש דין ויש דיין. אבל אין צורך לעשות צחוק משניהם עם טיעונים כאלה, שברי לכו"ע מראש שבס"ה יובילו לעשיית צחוק, גיחוך וזלזול.

פולגאר

Well-known member
מעבר לשאלת ההגיון ושאלת חשבונותיו של הקב"ה, התיאור שלך לא לגמרי נכון כרונולוגית. ראשית אפשר להתווכח אם טראמפ באמת "התהפך". הדברים לא מספיק ברורים כרגע כדי לקבוע זאת באופן חד-משמעי. אבל הנחיות היועמ"ש לעצור 'משתמטים' כביכול וכו', רחוקה מלהיות חדשה. היא ניתנה אי-שם בין המערכה (הגלויה) הראשונה של ישראל מול אירן לשניה שהייתה ביחד עם ארצות הברית (או אולי בין השניה לשלישית, תלוי איך סופרים).

אז כן, יש דין ויש דיין. אבל אין צורך לעשות צחוק משניהם עם טיעונים כאלה, שברי לכו"ע מראש שבס"ה יובילו לעשיית צחוק, גיחוך וזלזול.
|כן| סופסוף החכמת וסיפקת תגובה לעניין.
כעת, כשאתה רואה את תגובתו הדבילית של מרבו שתורמת להשנאת הדת, האם אתה מבין שגם תגובותיך הקודמות עשו בדיוק את אותה עבודה?

Harrington

Well-known member
מנהל
|כן| סופסוף החכמת וסיפקת תגובה לעניין.
תודה על הציון שהענקת לי בטובך. עם זאת, מאחר ואני פחות בקטע של קבלת ציונים לכתיבתי, בוודאי מפיך, לא הרגשתי צורך או טעם מיוחד להמשיך לקרוא את הגיגיך בפוסט זה או בתת שרשור זה בכלל.
אם וכאשר תצליח להתעלות ולהנפיק התייחסות עניינית ללא חלוקת ציונים, אשקול לשנות החלטתי זו.

עד אז, בריאות.

פולגאר

Well-known member
תודה על הציון שהענקת לי בטובך. עם זאת, מאחר ואני פחות בקטע של קבלת ציונים לכתיבתי, בוודאי מפיך, לא הרגשתי צורך או טעם מיוחד להמשיך לקרוא את הגיגיך בפוסט זה או בתת שרשור זה בכלל.
אם וכאשר תצליח להתעלות ולהנפיק התייחסות עניינית ללא חלוקת ציונים, אשקול לשנות החלטתי זו.

עד אז, בריאות.
ברור, שהגמל לא רואה את דבשתו ואין לך את המסוגלות המוחית להבין את עלבונך,
רפואה שלמה |סיוע|

צביקה5311

Well-known member
אין צירוף מקרים בעולם
יש דין ויש דיין
כנראה שגם החיילים שנהרגים בלבנון זה בגלל פגיעה בלומדי תורה. מעניין, בבני ברק בבית העלמין, יש חלקה צבאית? או, שמי שאינו לומד תורה יכול לההרג על הגנת המולדת.
אולי, לומדי תורה ילמדו בנוסף לתורה גם לשתוק? אם אין לך משהו חכם לומר?

evglev1

Well-known member
מנהל
כנראה שגם החיילים שנהרגים בלבנון זה בגלל פגיעה בלומדי תורה. מעניין, בבני ברק בבית העלמין, יש חלקה צבאית? או, שמי שאינו לומד תורה יכול לההרג על הגנת המולדת.
אולי, לומדי תורה ילמדו בנוסף לתורה גם לשתוק? אם אין לך משהו חכם לומר?
כן אם עולם התורה היה נותן שלטון בלתי נראה לחיילים הלוחמים וכדורי האויב לא היו פוגעים בהם בגלל לומדי התורה, לאף אחד לא היה ספק בתרומת עולם התורה ובצורך בלומדי ישיבה שלא משרתים כדי שהמשרתים יהיו חסיני כדורים. אבל זה לא מצב אפילו על האזרחים בתחילת שאגת הארי לימוד התורה לא הגן.

Harrington

Well-known member
מנהל
כן אם עולם התורה היה נותן שלטון בלתי נראה לחיילים הלוחמים וכדורי האויב לא היו פוגעים בהם בגלל לומדי התורה, לאף אחד לא היה ספק בתרומת עולם התורה ובצורך בלומדי ישיבה שלא משרתים כדי שהמשרתים יהיו חסיני כדורים. אבל זה לא מצב אפילו על האזרחים בתחילת שאגת הארי לימוד התורה לא הגן.
שאלה של לדעת לזהות. כבר אמר מי שאמר (במילים שלי), מי שרואה את מה שק(ו)רה בישראל ולא מזהה כאן ניסים, פשוט עוצם את עיניו מפני המציאות. בשום מקום אגב 'עולם התורה' (מה זה?) לא מבטיח הגנה של 100% על 100%, כך שאם את זה לא זיהית, אין כאן תימה בכלל.

evglev1

Well-known member
מנהל
שאלה של לדעת לזהות. כבר אמר מי שאמר (במילים שלי), מי שרואה את מה שק(ו)רה בישראל ולא מזהה כאן ניסים, פשוט עוצם את עיניו מפני המציאות. בשום מקום אגב 'עולם התורה' (מה זה?) לא מבטיח הגנה של 100% על 100%, כך שאם את זה לא זיהית, אין כאן תימה בכלל.
זיהיתי אבל אני מייחס זאת לא ללומדי התורה אלא לעצם הפרויקט של שיבת ציון.

Harrington

Well-known member
מנהל
זיהיתי אבל אני מייחס זאת לא ללומדי התורה אלא לעצם הפרויקט של שיבת ציון.
כאן האמונה נכנסת למשחק. הרי תכל'ס אין לך (או לי) שמץ של מושג ירוק אם הניסים מתרחשים בגלל לימוד תורה, בגלל שיבת ציון, בגלל א' או בגלל ב'. אולי בגלל שילוב? אולי בלי כל קשר למאומה מהנ"ל? אנחנו פשוט לא יודעים.
אז יש לנו את מה שהובטח לנו ע"י הקב"ה בעבר (למשל 'אם בחוקותי תלכו... וגו'. וכיו"ב' וכמובן את נבואות נביאי ישראל. אבל לפרש את זה במובן היישומי, אנחנו לא באמת יודעים. זה נע בין הערכה (מושכלת יותר או פחות) לתקווה וwishul thinkin פחות או יותר.

אז בסופו של דבר, כמו רוב ככל ענייני הדת/אמונה, זה הכל שאלה של אמונה. אבל זאת לא אמונה שמגיעה משום מקום, מוואקום, אלא אמונה מושכלת ומבוססת. גם אם אנחנו לא יודעים לומר בוודאות שהיא נכונה.

certified.woke

Well-known member
אין צירוף מקרים בעולם
יש דין ויש דיין
בוקר טוב ליחצ"נו של הקֵל ומומחהו לחשבונות ולחשבונאות... :-D
כמה זמן דגרת על זה עד הבקיעה?

evglev1

Well-known member
מנהל
כתוב שם משהו על לומדי תורה?
כתוב בתנ"ך, לא בחומש שיהושע בן נון וכלב בן יפונה היו גם לומדי תורה גדולים וגם מצביאים גדולים. בעצם גם בתורה משה מתואר כמי שנלחם, אמנם בעיקר בניסים, אבל היה במעמד של מצביא. "תורתו אומנותו" בניגוד בתכלית לתורה שבכתב!!!

drקולדר

Well-known member
כתוב בתנ"ך, לא בחומש שיהושע בן נון וכלב בן יפונה היו גם לומדי תורה גדולים וגם מצביאים גדולים. בעצם גם בתורה משה מתואר כמי שנלחם, אמנם בעיקר בניסים, אבל היה במעמד של מצביא. "תורתו אומנותו" בניגוד בתכלית לתורה שבכתב!!!
עוד כמה ימים כנראה טראמפ יתהפך קצת בחזרה ולביבי הנוכל לא יזכיר שוב טראמפ את אופיו אלא יתן לו להתנהל בנוכלות הרי חלק מאוד גדול מלומדי התורה בחרו בו במישרין או בעקיפין
וביבי שוב ישאר מה שהוא שקרן ו......

evglev1

Well-known member
מנהל
אין צירוף מקרים בעולם
יש דין ויש דיין
ביידן התהפך עלינו לפני שדובר על משהו נגד לומדי התורה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ביידן התהפך עלינו לפני שדובר על משהו נגד לומדי התורה.
ביידן התהפך ברגע שהתחיל את קמפיין הבחירות (החוזרות) שלו. אבל ככל שתחפש פגיעה כמתואר דווקא הייתה כזאת כבר אז.

DANIAVNI

Well-known member
אין צירוף מקרים בעולם
יש דין ויש דיין
ואולי הוא התהפך כי אלוהים/אללה אוהב יותר מוסלמים שיעים ?
בינתיים אני רואה שהולך להם לא רע בכלל בזכות כל תלמידי החכמים בקום ובנג'ף.

למעלה