טקילות

Nimbin

New member
טקילות

ערב טוב לכולם, שאלה לי אליכם, למי שיצא לו לטייל בעולם- האם גם במועדונים ופאבים בחו"ל נהוג להקפיץ טקילות? האם זה מקובל כמו אצלנו? ולמקפיצים שבינינו - האם הייתם מקפיצים יותר טקילות במסיבות אם העניין היה פחות מלכלך, אם הידיים היו נשארות יבשות??

MidNight Flame

New member
ע"מ שמשקה יקרא טקילה...

חייבים לחול כמה חוקים כמו למשל *לפחות 51% אגבה כחולה *יצור באחד מחמישה איזורים במקסיקו וכו'.... מה שאתה שותה במסיבות זה חיקויי טקילה זולים ומגעילים מזיקים מאוד לגוף! במיוחד לכבד...

Aozora

New member
לכלוך?

למה שיתלכלכו הידיים? אני גרתי ביפן כמה שנים ושם הקפצתי טקילות...ולמה שמשהו יתלכלך? כולה מלח, טקילה, ליים...חחח...וזה הסטרייט שוט הכי טעים, לדעתי. יש לי פה גם בקבוק של טקילה ממקסיקו אז...אני מסודר...חחח

Nimbin

New member
הידיים נרטבות

כשחוסמים את פיית הכוס בהקפצה. השאלה, אם זה מפריע למישהו.

amircn1

New member
לי זה מפריע

כי מה שאתה שותה זה לא טקילה, אלא חיקוי עלוב של הדבר האמיתי אתה מדבר על מועדונים נכון ? אם מתלכלכות הידיים, אתה תמיד יכול לבקש מהברמן נייר לנגב, ואגב, תמיד אפשר שלא להקפיץ ... יש לי חבר (בד"כ זה במועדונים שהשתייה שם חופשית) שמזמין בירה וטקילה, שותה קצת מהבירה ושופך את הטקילה לתוך הבירה, כביכול - בירה מחוזקת ... אבל לא בדיוק אותו הדבר, בכל אופן, שוב - בלי ללכלך את הידיים

Nimbin

New member
רעיון נחמד!

ד"א, אני בחורה

amircn1

New member
אהה, יופי, עכשיו

אני מדרדר את בנות המין היפה לשתות אלכוהול לאיזה מועדונים את יוצאת ? אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק ממקומות שמציעים שתייה בחינם כי בד"כ האיכות שלה מאוד גרועה

MEIMIS

New member
הרבה זמן לא הסתובבתי במועדונים..

אבל לפי מה שאני זוכר יש את ה"באר שתייה חופשית" ויש את הבאר עם ה"בריזרים" ויש עוד בר עם משקאות חריפים... שזה אומר.. ייגרמייסטר וודקה(זאת שראיתי שמה הייתה זולה..)יש עוד איזה כמה דברים.. "ג'י-בי" ועוד דווקא בבר הכהילים.. היו דברים מרשימים שלא חשבתי למצוא במסיבה כמו הייגר.. והאפטר שוק.. כמובן שהשוט עלה בהתאם (כ-30 שקל)

amircn1

New member
בעיקרון, זה משתנה

ממועדון למועדון, בד"כ הייגר והאפטר-שוק(אדום) יהיו דווקא במקרר בד"כ גם יש באר אחד של שתייה חופשית מגעילה והבאר השני מוקדש לשתייה נורמלית שעולה בהתאם, ועדיין לעיתים יותר זולה מרוב הפאבים ...

Inola

New member
Desperados

זו בירה עם טקילה... למרות שממש לא מרגישים את הטקילה.

amircn1

New member
זה גרם לי לכאב בטן רציני

זה יותר מדיי חמוץ, זה עשה לי בלאגן בבטן שלי ובד"כ אני לא מתרגש מכל דבר קטן, אבל זה באמת היה מוגזם (ואני לא היחיד!)

Aozora

New member
עוד לא

הייתי במועדונים בארץ....רוצה להסביר את ההקפצה הזאת? מה זאת אומרת חוסמים את הפיה....לא כ"כ מבין איך זה עובד

מדובר בטקס ישראלי לחלוטין

המרכיבים: כוס שוט ארוכה (לא מהנמוכות) טקילה זולה לבנה/דמוי טקילה לבן עוד יותר זול ספרייט רצוי איזשהו גומי על השולחן לקוח שמוכן לעשות את זה לעצמו מה עושים: שמים בכוס חצי טקילה חצי ספרייט (אלא אם כן הלקוח הוא 'שתיין רציני' ומעדיף את זה 'נקי' כי "הוא לא שותה שטויות", או אם הוא רוצה חלק יותר, כלומר יותר ספרייט) אומרים ללקוח -- בהצלחה. מה הלקוח עושה: חוסם את פתח הכוס עם היד וכאן מגיע החלק האמנותי -- ההקפצה -- מרימים את הכוס ביד השנייה ודופקים אותה מספר פעמים על השולחן/באר (בשביל זה הגומי -- שלא תישבר הכוס בטעות). אחרי 2-3 דפיקות בשולחן מורידים את הכל בשלוק מהיר, כי לאט זה יותר מזוועה לשתות את זה. מי המציא את זה? אלוהים יודע, אבל הצליח לו כי זה תפס. חוץ מבארץ אפשר לראות את זה בכל מקום עם הרבה ישראלים -- הודו, תאילנד וכד'. לשתות טקילה עם לימון ומלח זה *לא* להקפיץ טקילה.

siete

New member
הקפצות

מישהו אמר לי שהשילוב של טקילה וספרייט והמנהג המגונה לדפוק את כוס השוט על השולחן (ההקפצה) שניהם המצאה ישראלית טהורה. כמו כן נהוג שהטקילה תהיה מזוייפת. בעולם נהוג פשוט לשתות שוט טקילה אחרי ביס לימון וקצת מלח. כנראה כדי להכהות את בלוטות הטעם. או שמא זה לפני כדי להפטר מטעם לוואי?

D r a m b u i e

New member
להיפך, בשביל לפתוח את בלוטות הטעם

מה שכן, הקפצות זה קטע ישראלי בהחלט. אולי ייבאו את זה מאיפשהוא, אבל זה קטע שלנו לחלוטין...

Aozora

New member
ליים ומלח

את רוב המסיבות והאלכוהול שלי חוויתי ביפן, ושם נהגנו ללקק את פרק כף היד, לזרות קצת מלח ככה שהוא נדבק...אז ללקק את המלח, להוריד את הטקילה ואז לסיים עם ליים או לימון...נראה לי שהליים הוא צ'ייסר פשוט. מה הפואנטה של ההקפצה הישראלית?

siete

New member
הפואנטה של ההקפצה

תשומת לב. לדפוק כוס על השולחן בהכרח תגרור מבטים משתאים על הסובבים. כן, זה באמת נשמע יותר ויותר כמו המצאה ישראלית...

למעלה