טעיתי בגדול.אסף צדק.

יצחק ד

New member
טעיתי בגדול.אסף צדק.

לגבי כמה גשם עוד ירד מתחילת מרץ,הסתמכתי על סטטיסטיקה ועל אינטואיציה שכנראה הטעתה אותי,ואני עומד כאן לפניכם ומודה טעיתי בגדול,ואסף צדק ,ובענק,כשאמר שהחורף נגמר.גם אם יירדו עוד גשמים,ההתערבות היתה עד סוף אפריל,למי שעוד זוכר,ופשוט עלי להודות בטעות,ולשבח את אסף.

לא מדובר בטעות אלא בהימור לא מוצלח

אינך צריך להכות על החזה. סך הכל מדובר בהימור: הפסימיים פגעו, האופטימיים פיספסו, חבל.

laserjet

New member
הספקן! חאלכ אה? איזייאכ?

מא סמעת מנכ מן זמאן, לה? אד'א עָאנדכ ווקת, ארסילני רסאלה ממכן הון באל שגרה די (שוף: כתבת "שגרה" ולא "שג'רה") או בראסלה שחציה. ברדו, אכון בי תפוזON.. עיד אסתקלאל סעיד קאוי קאוי יום עצמות שמח מאוד מאוד

לוי אסף

New member
ושתבינו להבדיל מיצחק אני לא הסתמכתי

על שום גורם/סטטיסטיקה/מודלים בקביעה הזאת כך שאי אפשר ממש להגיד שניצחתי במשהו. סתם הימור. בכל אופן הייתה לי הרגשה שהחורף נגמר כבר אז. לא נורה. רק
שימו לב שמה- 22/3 לא ירד ברכבל התחתון שבחרמון אף שלג! היה לזה תקדים פעם???

ככל הנראה כן בשנת 58 אז ירדו עשרות

בודדות של מ"מ גשם מסוף ינואר ועד סוף העונה. צריך לשאול את זקני מג'דל שמס.

יצחק ד

New member
מה שמראה שאצלינו לא כדאי להסתמך

על העבר.האקלים חצי מדברי,מה שמראה על קיצוניות גדולה בין השנים,חוסר יציבות,ושונות מדהימה בין השנים.לכן,וזאת אני אומר גם לבועז,הכאותיות שולטת אצלינו במזג האויר וכנראה לא כדאי להסתמך על נתונים סטטיסטיים.

drs99

New member
מאי ויוני עדיין לפנינו !

ימים גשומים במאי ואפילו ביוני היו כבר לא מעט פעמים - לכן, עדיין הכל פתוח.

יהונתן10

New member
גשמים רציניים במאי נדירים ביותר,

וביוני הסיכויים לגשם, אפילו של 2 מ"מ, שואפים לאפס.

drs99

New member
לא כל כך נדירים - קצת תזכורת

31 במאי - 1 ביוני 2003: גשמים די רציניים ברוב הארץ. 2 במאי 2001: גשמים רציניים בתוך זמן מאוד קצר בירושלים. 25 ביוני 1999: גשמים באיזורים פנימיים. מאי 1993: חודש גשום - ארועי גשם מספר פעמים בחודש. מאי 1992: חודש מאוד גשום. 15 ביוני 1992: גשם בכל הארץ כולל ברד. מאי 1991: גשמים רציניים בהתחלת החודש. יוני 1989: גשמים די רציניים באיזורים מסוימים - וזאת לאחר אפריל ומאי 1989 שחונים. 3 במאי 1986: ארוע גשם רציני, דומה למקרה של 2 במאי 2001. מאי - התחלת יוני 1984: מספר ארועי גשם. 11 ביוני 1983: ארוע גשם מאוד רציני,דומה לארוע הגשם של 15 ביוני 1992 (ב- 2 המקרים גשמים רציניים באמצע יוני לאחר חורפים גשומים קיצונית) והיו עוד לא מעט מקרים של גשמים במאי וביוני.

למעלה