טעינת CSS לאחר טעינת הדף

• פותח הנושא it-I
  • פורסם בתאריך

it-I

New member
טעינת CSS לאחר טעינת הדף

יש לי בעיה עם ה-CSS. אני מחזיק קובץ CSS די גדול, כך שטעינת הדף הראשון בו צופים אורכת זמן די רב מידי לטעמי. הבעיה היא שעד שלא נטען כל קובץ הסגנונות - לא מוצג דבר על המסך. ברצוני לגרום לכך שהדף ייטען, יוצג, ורק אח"כ יוצמד לו קובץ ה-CSS, והעיצובים המלאים יחולו. יש אפשרות כזאת? תודה, איתי

Yoni Kibrik

New member
כן תעשה כך:

<html> <head> </head> <body> תוכן <link REL="stylesheet" TYPE="text/css" HREF="style.css"> </body> </html>​
זאת אומרת שים את הקישור בסוף הדף כך הוא יעלה אחרון.

it-I

New member
אתה בטוח?

ככל שאני יודע: 1. הטאג link חייב להיות בתוך head; 2. הדף לא יוצג עד שלא ייטען הגליון בכל מקרה.

nirdagan

New member
1. כן 2. לא בטוח

1. לפי הכללים של HTML תגית link יכולה להופיע רק ב-head 2. מפני שרוב הדפדפנים מציגים דפי HTML תוך כדי טעינתם, זה יקרה כנראה גם פה כל עוד הדפדפן טרם נתקל בתגית ה-link הסוררת בסוף ה-body. מה יעשה הדפדפן הלאה לא מוגדר בתקנים. אולי הוא יתעלם מהתגית או יצייר את הדף מחדש על סמך גיליון הסגנון. אולי הוא יציג הודעת שגיאה "כותב האתר מחורפן". הכל תלוי במתכנת הדפדפן שיש לו חופש מלא לעשות מה שבא לו עם HTML שגוי. ניר

it-I

New member
אני זקוק למישהו עם מודם א-י-ט-י

שיואיל בטובו לבדוק אם עכשיו זה עולה בפעמיים. תודה! הלינק לדף כאן למטה:

Yoni Kibrik

New member
את השורה הזאתי תשים רק בסוף הדף.

<link rel="alternate stylesheet" type="text/css" media="screen" title="real" href="../css/001style.css">

nirdagan

New member
אין בזה הרבה היגיון...

כי הדפדפן יצטרך לצייר את הדף מחדש ולשנות גדלים של פונטים ולהזיז דברים. בקיצור הגולש יחטוף קריזה כשבאמצע הקריאה הכל מתחיל לזוז לו. אם קובץ ה-CSS שלך הוא סטטי ולא מיוצר ע"י סקריפט (כגון PHP או CGI או ASP) אז אחרי שהוא ייטען פעם אחת דפי HTML רבים יוכלו להשתמש בו ללא עיכובים. אינני מבין איזה גודל ה-CSS שלך. אפשר לכתוב גיליון סגנון עם כל האלמנטים של HTML בהרבה פחות מ-20 קילו. אם ה-CSS הוא מיוחד לדף עצמו ודפים אחרים לא משתמשים בו, תעשה את כל הסגנונות במאפין style ואז הוא יוצג באופן "רציף" כלומר ללא המתנה ארוכה שבה לא רואים כלום. ניר

it-I

New member
טוב, שוכנעתי.

העסק, ברגע זה, בוטל. תודה בכל מקרה. הנסיון חשוב מן ההרגל.

למעלה