טעימות לקראת חצי שנה

אשכוליה

New member
טעימות לקראת חצי שנה

הבן שלי מתקרב לגיל חצי שנה (בעזרת השם), בהנקה מלאה. לאחרונה התחלתי לתת טעימות של מחית פירות,אותן הוא טורף בכיף. למרות זאת, התחיל להתעורר פעמים רבות יותר בלילה כדי לינוק (יונק בדרך כלל משני הצדדים, לא סתם כדי להירגע ולהרדם) אז אני מניחה שהגיע הזמן לשלב גם דייסות. אלו שראיתי בסופרפארם לא ממש לרוחי (לא רואה סיבה להתחיל עם מלטודקסטרין וחומרי טעם וריח) - איך מכינים בבית לבד?
 
המתכון שלי

2 כפות סולת מלאה, 2 כפות שיבולת שועל, כפית אמרנט.
לשים עם 4 כוסות מים בסיר קטן ולבשל 8-10 דק'. לבחוש מדי פעם.
אחרי שמוכן אפשר להוסיף פרי מעוך/תמר/קינמון.

אבל נראה לי שזה לא בגיל כל כך מוקדם,
הגדולה שלי התחילה עם זה ב-9 ח' (נראה לי, אני כבר לא זוכרת...).
 

pie and cactus

New member
זה אמור להיות מתכון למנה אחת או גם לאמא
?

כי הכמויות נשמעות לי עצומות!
הקטנה שלי בת 1+5 והיא תאכל אולי חמישית מזה.
 
רק להגיד שההתעוררויות לא קשורות לאוכל

זה גיל שבו הרבה תינוקות מתחילים להתעורר יותר בלילה, וזה לא בהכרח מרעב (אבל כשכבר מתעוררים, אוכלים).
אני מכינה דייסת קוואקר על בסיס מים - מרתיחים מים, מוסיפים קוואקר אינסטנט(קוואקר טחון, לא דייסה מוכנה) בערך 2 כפות על כוס מים, ומבשלים עד שמסמיך (כמה דקות). אפשר להוסיף שקדיה וסילאן (כדאי להוסיף מתיקות עדינה כלשהי, סילאן או פירות). בגיל חצי שנה הייתי טוחנת את זה בבלנדר כדי להגיע למרקם חלק.
 

pie and cactus

New member
ממליצה לטחון את הקווואקר אינסטנט לפני ההכנה

זה יותר קל מאשר לטחון את הדייסה המוכנה, ואפשר להכין כמות גדולה מראש.
 

pie and cactus

New member
אנחנו מכינים לה גם דייסת סולת ודייסת קמח תירס

(לא קורנפלור) בייתיות, שלהן מוסיפים חצי כפית ממרח תמרים + כפית גדושה של שקדייה.
בנוסף, נותנים לה גם דייסת אינסטנט 8 הדגנים של מטרנה בערך פעם בשבוע.
אבל לרוב היא אוכלת שיבולת שועל.
 

בלונד23

New member
היי פאי. חשבתי להוסיף לה טחינה משומשום מלא

לפירות/דייסה.
קניתי בעדן תוצרת "ליב"
עכשיו פתחתי במטרה לתת למטפלת כדי שתוסיף לה לפירות, טעמתי ו... איחס. מר, מר, מר. לא טעים בכלל.
במקום זה שוב שמתי שקדייה.
איזה באסה רציתי לגוון לה אבל בעלי אמר שאם היא לא תאכל את הפירות כי זה ימרר לה אותם, אז לא עשינו כלום. ניסית טחינה מלאה? מה דעתך?
 

pie and cactus

New member
אני דווקא מתה על הטחינה הגולמית המלאה של ליב

אוכלת את זה על לחם סתם ככה. בעיני ממש לא מר, אלא טעים.
למען האמת, רסק פירות בעיני זה מתוק מדי, אז דווקא הייתי מנסה לפחות פעם פעמיים, אולי היא תאהב. היינו נותנים לה גם טחינה בפירות, פעם, אבל היא כבר לא ממש אוכלת מרוסק.
 

katan tanit

New member
קוואקר זה עם גלוטן, אני מחכה איתו עוד קצת,

לגיל 8 או 10 חודשים.
את יכולה לעשות דייסת אורז מלא:
2-3 כפות של אורז מלא (אחרי השריה)
עם 2 כוסות של מים
מביאים לרתיחה ומבשלים ומבשלים ומבשלים על אש קטנה, שעה או שעה וחצי. בסוף טוחנים בבלנדר ואוכלים. בהתחלה את יכולה להוסיף קצת חלב אם.
בשיטה הזו אפשר לעשות גם דייסת קינואה.
 

regvuv1

New member
בקוואקר אין גלוטן

שיבולת השועל עצמה היא נטולת גלוטן. בחבילות שמוכרים יש לפעמים שאריות גלוטן בגלל העיבוד במפעל שמעבד גם גלוטן באותן מכונות, אז לצליאקים מומלץ לקנות שיבולת שועל שכתוב עליה במפורש שהיא נטולת גלוטן - אבל לשאר האוכלוסיה לא אמורה להיות בעיה עם הסטנדרטית.
 
ממה שאני יודעת

בקוואקר יש מעט מאוד גלוטן אך כן יש שם. כך גיסי הנטורופט אמר לי (אם אני לא טועה...)
בכל מקרה, אני נותנת לתאומים שלי בני העשרה חודשים כל יום דייסת קוואקר. לא יודעת מה נעשה בפסח... זה חמץ...
 
למעלה