טעויות קולינריות שהן ברכה...

d a p h n a

New member
טעויות קולינריות שהן ברכה...

אז ידוע שאת הטארט טאטין המציאו בטעות, כאשר אחת מן האחיות טאטין שכחה לשים את הבצק בתחתית תבנית הפאי שלה. גם הצ'יפס הומצא ככל הנראה במקרה (למישהו נפל תפוח אדמה חתוך לתוך שמן רותח). האם גם לכן קרה שטעות בבישול הולידה משהו חדש וטעים? השבוע הכנתי בראוניז, והתכוונתי להכין להם ציפוי עם קצת תמצית מנטה (כבר אמרתי שאני חולה על מנטה ושוקולד). אחרי שכל המרכיבים כבר היו בפנים, התברר לי שחסרה לי שקית של אבקת סוכר. אז שמתי במקום זה סוכר רגיל, וכמובן שהמרקם לא יצא מוצלח במיוחד בשביל קרם לעוגה. אז בישלתי את זה קצת יותר (עד שהסוכר נמס יחסית), שפכתי על נייר אפייה, קיררתי, שמתי קצת בפריזר, ועכשיו יש לי משהו שאפשר להגדיר כמעין פאדג' שוקולד ומנטה, עם מרקם קצת גבשושי (בגלל הסוכר) אבל טעם חבל"ז.
 

אתי@

New member
כל הדברים המשמינים שניסיתי להכין

ולא הצליחו לי, ומאז אני לא אוכלת אותם
הם טעות קולינרית שהיא ברכה
 
למעלה