טליה מספרד - את המתכונים שביקשת

אתי@

New member
טליה מספרד - את המתכונים שביקשת

אקליד יותר מאוחר. צריך לעבוד לפעמים
 

אתי@

New member
מרקחת תותים / אהרוני

מרקחת תותים / אהרוני ************************ מרכיבים: 1 ק"ג תותים יפים שלמים ונקיים 1 ק"ג סוכר 1 כוס מים מיץ מ- 1 לימון "סרט" קליפה מ- 1 לימון אופן ההכנה: 1. שמים את כל החומרים בסיר גדול, ומביאים לרתיחה על אש גדולה. 2. מבשלים על אש גבוהה למדי כשעה, ומסירים מידי פעם את הקצף הלבן מעל פני המרקחת. המרקחת מוכנה כשהנוזל נעשה צמיגי מעט. 3. מקררים ושמים בצנצנת אטומה.
 

אתי@

New member
קרואסונים / אהרוני

קרואסונים / אהרוני ********************* מרכיבים: 1 כוס חלב חמים 1 כפית סוכר 15 גרם שמרים טריים או שמרית 500 גרם קמח 2 כפיות מלח 200 גרם + 60 גרם חמאה רכה 2 כפות סוכר חלמון טרוף עם מעט מים אופן הכנת הבצק: 1. שמים בקערית 1/3 כוס מהחלב, כפית סוכר ואת השמרים. מערבבים וממיסים את השמרים. מניחים למשך 20 דקות במקום חמים. 2. שמים במעבד מזון עם להב הפלסטיק את הקמח, מלח, 60גרם חמאה, סוכר, יתרת החלב ותערובת השמרים ומעבדים לבצק חלק. אם הבצק דביק מידי – מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש מידי – מוסיפים מעט חלב. 3. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים מספר דקות, עד שהוא חלק וגמיש. מעבירים לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד שהבצק תופח בערך פי 2 מנפחו המקורי. טופחים על הבצק פעמיים-שלוש עם קצות האצבעות כדי להוציא ממנו את הויר, מכסים במגבת לחה ומניחים שוב לשעה וחצי-שעתיים (או כל הלילה), כדי שהבצק יתפח ויכפיל שוב את נפחו. 4. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח, ועורכים למלבן בגודל 25*35 ס"מ. מורחים על 2/3 מהבצק את החמאה בשכבה עבה, אבל מקפידים להשאיר שוליים שך 2 ס"מ לא מרוחים. מקפלים את השליש הלא-מרוח על שליש מרוח, ועליו מקפלים את השליש הנותר (מרוח). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים. זהירות: אל תתפתו לחכות פחות זמן. החמאה והבצק צריכים להיות באותה טמפ´, כדי שהחמאה לא תגלוש מהבצק בזמן הרידוד. 5. עורכים את הבצק שוב למלבן בגודל 20*30 ס"מ, ומקפלים כמו בשלב 4. חוזרים על הפעולה פעם שלישית, ומקררים לשעה נוספת. בשלב זה אפשר להניח משקולת על הבצק, כדי שלא יתפח, ולהשאיר במקרר יום-יומיים. הכנת הקרואסונים: 1. עורכים את הבצק על מישטח מקומח לעלה בעובי 0.5 ס"מ. חותכים בעזרת סכין גדולה וחדה את השוליים העקומים וזורקים. 2. חותכים את הבצק לרצועות אורך ברוחב 15 ס"מ, וחותכים למשולשים שוי שוקיים. 3. מגלגלים כל משולש מכיוום הבסיס אל הקודקוד ומקרבים את הקצוות זה לזה. 4. שמים את הקרואסונים בתבנית אפייה במרחק מה זה מזה ומניחים להם לתפוח כשעה. מברישים בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים. 5. מחממים תנור לחום גבוה (240 צ.) ואופים כ- 2 דקות. מנמיכים ל- 180 צ. ואופים כ- 15-20 דקות, עד שהקרואסונים תפוחים ושחומים.
 
למעלה