דוסטוייבסקי (האמיתי) ו......סטימצק
זכור לי שבאחד ההתכתבויות הקודמות, שאלתי אותך הם קראת את "המהמר" שהופיע לאחרונה בעברית בפעם הראשונה וטרם זכיתי לקבל תגובתך.זה יפה ככה לעשות??? וחוץ מזה, את "הכפר סטפאנצ'יקובו ( השד יודע אם אייתתי את זה נכון, אבל אתה ודאי תבין) ותושביו" קראת? אני קראתי את שניהם ואהבתי מאוד. דווקא העובדה שהם לא נמנים עם המפורסמים ביותר שלו סיקרנה אותי. אתה יכול לראות את האבולוציה של סגנון הכתיבה, המשותף והשוני . אה, ועוד אנקדוטה קטנה קשורה ב"כפר סטפפפפפ". פעם, כשחיפשתי עבודה זמנית, פניתי גם לסטימצקי לנסות את מזלי. (הרי ספרים אני אוהבת ולעבוד עם אנשים גם!) אז מה איכפת לי. הוזמנתי ברוב הדר לראיון עם גברת מגונדרת מהמשרד הראשי בבני ברק ועוד גברת פחות מגונדרת- מנהלת סניף קניון חיפה. הבכירה החלה לפצוח בשאלות לגבי הרגלי הקריאה שלי בלהבלבבלבהההה ופתאום היא שואלת מה אני קוראת כרגע. אז השבתי לה "הכפר סטפפפפפ(סולח לי, כן ?) של דוסטוייבסקי. שתיהן פערו את פיהן ולא הסתירו את זה שכלל וכלל לא היה להן מושג שיצא ספר כזה. (הן גם הודו בפניי שאחרי "החטא" ועונשו" שקראו לפני 25 שנה, לא התעמקו יותר בדוסטוייבסקי). " הקיצר, קיבלו אותי לעבודה. (ציטטה "אם את ידעת על הספר הזה, אז אנו מתארות לעצמנו שספרים הם אכן התחום החזק שלך ותוכלי להמליץ ללקוחות ...בלהבלהבלה...........) תבין- לא מצפה מהן שיכירו כל ספר וספר בחנות, זה הרי אבסור, אבל דחילק, מה, אפשר לחשוב, שכל יום דוסטוייבסקי מוציא משהו חדש..... לא יודעת, לי זה נראה .....איך להגיד, קצת תמוהההה. כרגיל, אשמח לשמוע דעתך.(יו, עוד פעם, יצאה לי מגילה כאורך הגלות......). טוב, יש לי ילד להרדים אז.....ליל מנוחה.