טירת צבי

miciboy

New member
טירת צבי

1 שמפתן עף מעל הקיבוץ חסידה לבנה מטובעת הצלחתי לקרוא רק ISR יכול להיות שהיא טובעה בכפר רופין (היה לה בעיה עם התעופה) 1 חרמשון גדול

Dotterel

New member
אתה בתוח לגביי הספמתן???

אני לא רוצה לישמע כמו האחרים פה ולאתחיל ליפסול פה תצפית. אבל זה משהו ממש אבל ממש נדיר!!!

netbird

New member
תכין כובע למקרה הצורך ../images/Emo13.gif

שפמתן (גולש כאן בפורום) סיפר לי שהוא ראה פעם שפמתן. פעם אחת. מזמן.

miciboy

New member
אני בטוח ב 100%

על המאייה הראשונה ראתי דררה לאחר עוד שנייה קלטתי שה"דררה" הזאת היא בגוון כתום וטפיחות כנפיים יותר מהירות וגם הסתכלתי במשקפת ואני בטוח דרך אגב היא היתה בוגרת

RedBishop

New member
תשמע...

שפמתן קטן מדררה בערך פי 6, מדובר בציפור גמדית, בגודל של צופית בערך. היא לא נצפתה בארץ כבר למעלה מ10 שנים. לזהות כזה דבר בתעופה, שמעולם לא ראית, לא נראה לי סיפור פשוט, תנסה לבדוק אפשרויות נוספות אולי.

miciboy

New member
יש עוד אפשרות אחת...

תוכי קטן בצבע כתום מקור צהוב גרון לבן זנב ארוך וגם הקולות מתאימים שמעתם על משהו כזה ?

miciboy

New member
או אולי זה היה

הכלאה בין שמפתן ודררה

insomni

New member
לא ממש ציפור להתבלבל בה...

מניסיון עם אי אלו שפמתנים "דררה" היא לא התשובה שעולה בראש למראם...לה הגודל, לא המעוף, ולא הצורה.לראות שפמתן עף מעל הקיבוץ זה כבר קצת מחשיד...עף במהירות בצורה די מגוחכת מעל קנים או פטל ניחא, אבל מעליך לא ממש.נכון שציינת צבע מקור ופירוט שכזה אבל אפשר ניסיון אחר?דומה לדררה במבט ראשון, זנב ארוך וגוונים צהבהים כתומים...קוקיה מצוייצת!ככה נראה שפמתן -}

miciboy

New member
רק שתבינו...

לא אני כתבתי את כל זה סליחה זה חבר שלי שהיה איתי בטירת צבי שלא מבין כל כך בציפורים והא נכנס דרך החשב שלו לשם שלי אם את מישהו מענין הפרטים (לא שזה אמור לעניין אתכם) שיכתוב אישי לי סליחה נ.ב. כמו שinsomni אמר זו אכן הייתה קוקיה מצויצת חבר שלי לא הסכים להבין את זה

שפמתן

New member
בקשר לשפמתן

לא ראיתי אלא תפשתי! זה היה בחורף 1976 בכפר-גלים.זה היה זכר יפיפה אשר הועבר אח"כ ע"י ש.זו-ארץ לגן באבו-כביר ולאחר כשנתיים ברח או ניגנב. (זו הסיבה שאני מכנה עצמי -שפמתן.).

הועבר לגן החיות??? למה מה?

מה הסיבה שציפור בר שנלכדה לצורך טיבוע(?) הועברה לגן באבו כביר? (תיסלחו לי שאני נשמע קצת כמו זב"חניק
) רע

שפמתן

New member
שפמתן לגן חיות-תשובה

הציפור לא נילכדה לצורך טיבוע אלא היתה מסובכת בעשב דביק ,ונימצאה כך תוך כדי עבודה בגן הירק.הבאנו אותה סגורה בשקית בד למעגן מיכאל ליוסי אשבול כי ידעתי ממנו עד כמה היא נדירה.הועברה ע"י ש. זו-ארץ לפרו"פ מנדלסון והוא החליט להשאירה בגן ,למה ? - ככה.לא לשכוח כל זה לפני 30 שנה !

Dotterel

New member
אולי זה היה ...

נחליאלי זנבתן? או מין אחר של נחליאלי!!!

למעלה