על המאייה הראשונה ראתי דררה לאחר עוד שנייה קלטתי שה"דררה" הזאת היא בגוון כתום וטפיחות כנפיים יותר מהירות וגם הסתכלתי במשקפת ואני בטוח דרך אגב היא היתה בוגרת
שפמתן קטן מדררה בערך פי 6, מדובר בציפור גמדית, בגודל של צופית בערך. היא לא נצפתה בארץ כבר למעלה מ10 שנים. לזהות כזה דבר בתעופה, שמעולם לא ראית, לא נראה לי סיפור פשוט, תנסה לבדוק אפשרויות נוספות אולי.
מניסיון עם אי אלו שפמתנים "דררה" היא לא התשובה שעולה בראש למראם...לה הגודל, לא המעוף, ולא הצורה.לראות שפמתן עף מעל הקיבוץ זה כבר קצת מחשיד...עף במהירות בצורה די מגוחכת מעל קנים או פטל ניחא, אבל מעליך לא ממש.נכון שציינת צבע מקור ופירוט שכזה אבל אפשר ניסיון אחר?דומה לדררה במבט ראשון, זנב ארוך וגוונים צהבהים כתומים...קוקיה מצוייצת!ככה נראה שפמתן -}
לא אני כתבתי את כל זה סליחה זה חבר שלי שהיה איתי בטירת צבי שלא מבין כל כך בציפורים והא נכנס דרך החשב שלו לשם שלי אם את מישהו מענין הפרטים (לא שזה אמור לעניין אתכם) שיכתוב אישי לי סליחה נ.ב. כמו שinsomni אמר זו אכן הייתה קוקיה מצויצת חבר שלי לא הסכים להבין את זה
לא ראיתי אלא תפשתי! זה היה בחורף 1976 בכפר-גלים.זה היה זכר יפיפה אשר הועבר אח"כ ע"י ש.זו-ארץ לגן באבו-כביר ולאחר כשנתיים ברח או ניגנב. (זו הסיבה שאני מכנה עצמי -שפמתן.).
הציפור לא נילכדה לצורך טיבוע אלא היתה מסובכת בעשב דביק ,ונימצאה כך תוך כדי עבודה בגן הירק.הבאנו אותה סגורה בשקית בד למעגן מיכאל ליוסי אשבול כי ידעתי ממנו עד כמה היא נדירה.הועברה ע"י ש. זו-ארץ לפרו"פ מנדלסון והוא החליט להשאירה בגן ,למה ? - ככה.לא לשכוח כל זה לפני 30 שנה !