טירוף או לא?

TheVillageIdiot

New member
לא ראיתי שום אזכור לדת.

אם כבר, יש אזכור לדחייתה של האישה את הערכים השמרניים של אמה בזה שהיא "מסרבת להתחתן" והיא פשוט אובססיבית להריון ולידה.

I s t a r

New member
לא דיברתי על האישה

אלא על הממסד שמאפשר דבר כזה, ממסד שמונהג בידי ממשל בעל ערכים שמרניים ביותר .

gilibean

New member
אני חושבת שבמקרה הזה

מדובר יותר בתאוות כסף מאשר אידיאולוגיה. אי אפשר למנוע מנשים מלעבור טיפולי פוריות גם אם יש להן כבר 6 ילדים. אי אפשר להכריח אישה להפיל חלק מהעוברים, גם אם היא מסכנת את הבריאות שלה. אבל בארה"ב, בניגוד לישראל (לפחות כך אני מניחה), הטיפולים הם על חשבונה ולא על חשבון משלם המיסים. זאת דווקא בגלל שהמצב שם כל כך מעוות שאין להם ביטוח בריאות כללי, ואני לא מאמינה שחברות הביטוח הרפואי הפרטיות האמריקאיות תסכמנה לממן טיפולי הפריה לכל דורש.

מיה82

New member
רופא הגון ולא תעב בצע היה מסרב לעשות לאישה

את הטיפול שכתוצאה ממנו נולדה לה שמניה. לדעתי מדובר ממש בתאוות בצע ובעוד אחת מתופעות הלוואי השליליות של מערכת בריאות פרטית לגמרי - לכל המעוניינים בביבי כראש ממשלה.

Go Leo Go

New member
מי צאיך לממן טיפולי הפריה?

אם האג'נדה של ביבי היתה אכן כוללת הפסקת מימון המדינה לטיפולי פוריות מאחר וילדים כמו ניתוחים פלאסטיים קוסמטיים אינם חיוניים לבריאות הייתי שמח אפילו עוד יותר להצביע לו. את הכסף שייחסך ניתן להעביר לתרופות לאנשים שכבר נולדו.

Shanice

New member
ביבי פעם ניסה להגביל טיפולי פוריות

לצערי הוא לא הצליח לעמוד מול העדר אלים ובריא בגופו, גם לדעתי מול בעלי ההון שעומדים מאחורי התעשייה משגשגת של טיפולי הפוריות. ברור שאי אפשר להשוות בין כוחות ודורסנות של העדר הזה לבין הכוח המועט שנשאר לחולי סרטן, נכים ומשפחתיהם שנלחמו על תרופות ושירותים שמצילים חיים. הרי ברור מי ניצח...

זה נשמע קצת מוזר

אם היא נתמכת סעד שמגדלת לבדה שישה ילדים, מאיפה יש לה כסף לשלם על טיפולי הפריות פרטיים יקרים? 1. או שהיא עשתה איזו רמאות מתוחכמת במיוחד למערכת הרווחה, 2. או שהצליחה להשיג טיפול בתנאים מיוחדים כלשהם, 3. או שטיפולי ההפריה הפרטיים לא כל כך יקרים בארה"ב אחרי הכל, 3. או שהטיפולים כן מסובסדים (ואם הם מסובסדים לאישה שכבר יש לה שישה ילדים, אז הסיבסוד שם לטיפולי הפריה לא פחות נדיב מבישראל ואולי אפילו יותר...)

gilibean

New member
מי אמר שהיא נתמכת סעד?

בכתבה מצויין שההורים שלה תומכים בה הן כספית והן בטיפול בילדים. האבא עובד כמתורגמן בעיראק וזו עבודה מאוד מאוד מאוד מכניסה, אם כי מסוכנת מאוד. קשה לי להאמין שבארה"ב יש סיבסוד לדבר כזה. הרי אין שם סיבסוד לכלום, בטח לא לטיפול רפואי. אם מישהי יודעת שאני טועה, אשמח לשמוע.

זה עדיין מוזר לי

אמא שלה הביעה עייפות ושאט נפש מכך שבתה רוצה עוד ועוד ילדים ו"לא יודעת מתי להפסיק". אם היא מרגישה ככה, למה היא מימנה לה עוד טיפולי הפריה?

aviglima

New member
כן, את טועה

למי שיש ביטוח רפואי, יש השתתפות בטיפולי פוריות. עדיין, הטיפולים יקרים בהרבה מאוד מהארץ.

gilibean

New member
כאילו שלמילה שלך אני אאמין

וגם אם זה נכון - השתתפות של חברת הביטוח זה לא סיבסוד - זה חלק מהביטוח הרפואי שעליו משלמים יפה יפה. ובכל מקרה האישה צריכה להוציא הרבה כסף, שלא כמו בארץ. כפי שאמרתי - הכסף מדבר.

למעלה