טירונות ב אגוז/פלסר גולני

matan5165

New member
טירונות ב אגוז/פלסר גולני

שאלה קטנה... כמה זמן הטירונות והאימון המתקדם באגוז ובפלסר גולני ? 7 חודשים כמו יחידות החיר או יותר ?

אני לא סגור על זה...

אבל נראה לי שזה אותו הדבר,כי זה עדיין חלק מאימוני חי"ר,לא יעודיים,שכל חי"רניק בצה"ל צריך לדעת. אבל אחר כך יש עליה ליחידה,טירונות יחידה או איך שלא קוראים לזה,שלא חשוב את מי תשאל,הוא יגיד לך שזה החלק בין הכי אם לא הכי קשה במסלול.

matan5165

New member
בבקשה....

לא חסר פה אנשים שיכולים לענות על זה אז פליז

ק ד ו ש

New member
לגבי הפלסר אני לא סגור..

אחרי חודש וחצי בערך בבא"ח, הם עוברים לשטח 100 ושם בעצם עוברים את התכנים של טירונות ואימון מתקדם. אגוז עושים 6.5 - 7 חודשים של טירונות ואימון מתקדם ואז עולים לטירונות יחידה של עוד כמעט חודשיים ומיד אחריה מסע עלייה ליחידה ויוצאים לקורס מכי"ם.

matan5165

New member
כנס

במה זה שונה משאר היחידות בגולני ? וכולם יוצאים לקורס מכים ? ( אם לא אז כמה בערך..)

ק ד ו ש

New member
מה הכוונה

במה זה שונה? על איזו יחידה אתה מדבר? וכן, כולם יוצאים למכ"ים, פרט לכאלה עם פציעות או חבר'ה שלא עוברים תמבחני כניסה לביסלח... משהו כמו 5-6 מכל הפלוגה בכל מחזור.

ק ד ו ש

New member
אז ככה..

המסלול של פלסר גולני, כמו שאמרתי, מעט שונה בתכנים של ה-07. אבל טירונות ואימון מתקדם באגוז הרבה יותר קשים מבגדודים. אמנם השבועות (לא כולם), הם אותם שבועות, אבל זה תלוי איך מעבירים לך אותם. גם המסעות הם אותו אורך אבל תלוי איזה קצב... מה גם שכבר באימון מתקדם מתחילים עם ניווטים, דבר שבגדודים לא עושים.

matan5165

New member
מסע 70 ?

המסע של פלסר ואגוז זה 70 ? ( או טיפה פחות..) הייתי בטוח שהם עושים 90

ק ד ו ש

New member
ישיכור.

לא דיברתי על מסע... 07 - זה ההכשרה הצבאית (רובאית) של כל לוחם חי"ר. ואגוז עושים 75+5 ואם המ"פ מתברבר זה יוצא 80+5 כל הזין. וזה באמת שטויות ה-10 ק"מ האלה... מה שמשנה זה שכל המסע עושים בקצב 6+ (6 קמ"ש ויותר), לעומת זה שבגדודים לא מגיעים לקצב הזה במסע כומתה.

matan5165

New member
כנס אחי

קדוש נשמה רשמת את זה "גם המסעות הם אותו אורך אבל תלוי איזה קצב... " מה אני אמור להבין מזה ? שהמסע כומתה של גולני או כמו של אגוז אבל כנראה לא הבנתי נכון... אז בקיצקוץ טירונות היא 7 חודש ? ( כולל אימון מתקדם )

ק ד ו ש

New member
אהה עכשיו אני מבין אותך..

קיצור לא משנה.. בדרך כלל המסעות כומתה הם ביחד והם אותו אורך, פשוט אגוז מתחילים כמה שעות אחרי ועושים קצב מהיר.. אבל ממרץ 04 המסע כומתה של אגוז לבד, אני חושב שגם הפלסר וכן, 7 חודש.

YoungAndSexy

New member
טעותתתתתתתת....

פלס"ר גולני המסע כומתה שלהם זה 99 קילומטר זה בדוק חבר שלי בפלס"ר

ק ד ו ש

New member
מה טעות ?

אתה ראית אותי רושם כמה המסע של הפלס"ר?? רשמתי שהם היחידים שאני לא ממש יודע. כמדומני הם עושים אותו לבד אז הגיוני שזה 99 ק"מ

glebRa

New member
בלי שום קשר:

לפלסר יש מסע 70 אלונקות - והכל כדי שיכולו ללכת בלי גומיות על המכנסיים...
גם היה מסע 120 עד לפני מס' שנים, אולי עוד קיים, אני אברר את זה.

matan5165

New member
כנס..

אתה אומר 7 חודש אבל פה רשום שנה ו 4 חודש http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%AA_%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%99

matan5165

New member
תסבירו לי משהו קטן

שאומרים מסלול שנה ו 4 זה מה שגם גולני עוברים ? או שיש את זה רק בפלסר?

xxMichaelxx

New member
כשאתה אומר גולני

אתה מתכוון גדודים? אז מסלול של גדודים הוא 11 חודש אם אני זוכר נכון...

למעלה